[]

Döküm Tavanın Laneti

genşler.

Evde şöyle, çok afedersiniz, ağız tadıyla antrikot yapalım diyoruz. İki gün özel marinede dinlendiriyoruz. Her şey süper. Gel gelelim döküm tavaya atıyorum, 4 dakka sonra diğer tarafını çevirmeye çalışıyorum. O da ne. Et tavaya yapışmış. Sinir krizleri eşliğinde eti tavadan ayırmaya çalışıyorum.

Kısacası, etin döküm tavaya yapışmaması için ne yapmalı? (Yağ dök demeyin hem ete hem tavaya yağ döküyorum)

 
Tavadan kaynaklı olabilir bu durum. Biz de gaza gelip aldık ve tadından yenmiyor. Yalnız bize kasap tavayı yağlamayın, eti yağlayın ve tavayı iyice kızdırıp öyle koyun eti demişti. O şekilde yapıyoruz ve mühürleme işini 2 dakka yapıyoruz.


  • Dr_Stat  (18.04.16 20:13:07) 
izgara tipi cizgili olanlardan mi?

+Yağ dök demeyin hem ete hem tavaya yağ döküyorum
-ben yag dokmuyorum yapismiyor, yag dokulmez zaten.


iyice (ama iyice) isitin tavayi, en yuksek ateste. elinizi uzerine getirdiginizde 3-5 saniyeden fazla tutamamalisiniz.

eti dovdurmeyin, kalin olsun, mumkunse yagli olsun. ( internette ne tarz olmasi gerektigi var)

eti pisirmeden oda sicakligina getirin, boreklere yumurta surulen seyle zeytinyagi surun iki tarafina. sonra laps diye atin tavaya. 2-3dk bekleyin, bu surede hic dokanmayin. sonra diger tarafini 2-3dk pisirin. et hazir. pisirme suresi eti nasil sevdiginize ve etin kalinligina gore degisir.
  • fakyoras  (18.04.16 20:18:40 ~ 20:19:00) 
Eti tavaya koyduktan sonra tavayı sapından tutup birkaç ileri geri hareketiyle sallayın, böylece et yapışmaz. Eğer döküm tava, ızgara tavaysa, sadece eti yağlayın, tavayı yağlamayın.


  • BuddyGuy  (18.04.16 20:20:39 ~ 20:21:18) 
her yüzeyini dik 75sn, enlemesine 75sn olarak pişirmelisiniz.

yani etin 1 yüzeyi totalde 1.5 dk, diğer yüzeyi de 1.5 dk olarak 3 dk da pişer.

siz 4 dk tutarsanız tabii ki yapışır.

tavayı yağlamayın, ete zeytinyağı dökün + himalaya tuzu gezdirin bolca.

pişirmeden önce oda sıcaklığı +1
  • nucleon  (18.04.16 20:29:07) 
tavayı yüksek ateşte en az 10-12 dk ısıtın. sonrasında yağ dökmeseniz dahi et yapışmayacaktır. eti atar atmaz üzerinde oynarsanız yapışır. bekleyin ki mühürlensin. sonra rahatça çevirirsiniz.


  • mr.goodcat  (18.04.16 20:29:25) 
bu arada et turleri icin:

i.imgur.com
  • fakyoras  (18.04.16 20:53:51) 
Ben annemin çeyizinden kalma solingen çelik tavada bile yapıştırmıyorum eti. Bravo valla.

Deli gibi ateş yanmalı altında ve deli gibi de sıcak olmalı tava. 4 dakikada yakarsın eti. Eti at, cısssss 30 saniye en fazla, sonra ters çevir yine 30 saniye. sonra da 45-50 saniye tekrar yüzlerini pişir o kadar. İçi yumuşak dışı kızarmış oluyor böyle. Sonra da fırında ısıtılmış porselen tabağa at mis.
  • alperz  (18.04.16 21:49:19) 
ateşiniz yavaş, tam ısıtmadan eti koyuyorsunuz (tavadan duman çıkacak), eti yağlamayın.
eti atın 2-3 dk sonra arkasını çevirip ateşi kısın ki et bişsin.

  • o kadar da degil aga  (18.04.16 21:54:38) 
Ateşi kısarsan suyunu salar. Kayış gibi et yersin.


  • alperz  (18.04.16 21:56:03) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.