[]

Ankara'da tek başına tutmalık ev

Merhabalar,

Yıllarca süren öğrenci evi deneyiminin ardından sistemin bir çarkı oldum, şükür fena da kazanmıyorum.

O yüzden artık kendi evimi tutup tek başıma yaşamak istiyorum.

Problem şu ki eve teknik olarak sadece akşam bi iki saat takılıp sonra uyumak için girebileceğim için gidip de maaşımın yarısını kiraya faturaya yatırmak istemiyorum.

Çankaya ilçesi sınırları içinde, fiyat performans olarak tek başına yaşamaya uygun ilçeler nerelerdir? Açıkçası kafamda kira+faturalar ortalama 1000 lirayı geçmesin gibi bir kriter var, bu kriteri sağlayıp yine de düzgün bir ev tutmam mümkün mü?

Çook zor olsa da önceliğim bahçelievler, beşevler, ayrancı, emek gibi görece daha nezih olan semtler.

Teşekkürler.

 
çoook zor, ancak o paralara bir ihtimal esat/seyranbağları olası..


  • mrvengeance  (18.04.16 00:42:57) 
ben bahceli'de 3 sene once 2+1 giris katinda kaliyordum tek basina. 625 lira kiram vardi. ama yakita cok gidiyordu ve kolay isinmiyordu ev. ankara bunalim yer ya hatirladim da allah bi daha dusurmesin o durumlara


  • the feel good  (18.04.16 00:44:06) 
o fiyata aynen çok zor.


  • kivanc1  (18.04.16 01:05:04) 
1000 tl faturalar dahil zor, esat/seyranbağları denmiş lakin oralarda da iyi bir ev faturalarıyla 1200'e(kışın) gelir. tabi beklentilerinizi bilmiyorum lakin. ayrancı'yı bilemiyorum fiyatlarını ama aşağı yukarı esat gibi. tabi bulunabilir de, birkaç kişinin seyranbağları'nda 1+1'de kaldığını biliyorum, sanırım o şekilde dediğinize gelebilir. bir bakmak lazım.


  • herbivor  (18.04.16 01:15:39) 
faturalar hariç bahçelievler emek civarında 2+1 bulmanız mümkün. biraz araştırın. özellikle üniversitelerin tatile girmesiyle kiralık ev sayısı artıyor. iyi şanslar.


  • bim tribi  (18.04.16 10:06:41) 
Ayrancı için imkansıza yakın isteğin; oturulabilir (güneş almama+zemin-kot kat vs. dahil+eski bina+100 metrekare altı gibi kriterlere rağmen) bir evde kira+yakıt dahil faturalar 1.000 lirayı rahat geçer. Ya nezih semt kriterinden vazgeçeceksin ya da miktarı biraz artıracaksın gibi geliyor bana.


  • candanag  (18.04.16 10:50:00) 
kurtulus/kolej


  • foster  (18.04.16 11:16:49) 
Bahçelievler'deki döküntü evlere bin lira vermektense yapracık'ta 250 liraya ilk kiracısı olacağın tertemiz evi tutup arta kalan paraya araba kredisine girebilirsin. :) Bu önerimi yabana atma.


  • yirmisantim  (18.04.16 13:33:07) 
foster +1

ben yıllarca kurtuluşta yalnız yaşadım. evler eski tabiki ona bi çözüm yok fakat konum olarak çok merkezi. emlakçı gezmen lazım biraz ama istediğin rakama temiz bir ev bulursun kesinlikle. ek olarak anıttepe tarafında da bulma şansın yüksek.
  • sarlatan  (18.04.16 13:42:10) 
Çankaya şart değilse Eryaman da tercih edilebilir; bu paraya gayet güzel bir evde oturursunuz. Sadece ulaşım biraz sıkıntılı olabilir, onun dışında gayet nezih bir semttir. Hatta bence bahsettiğiniz semtlerin çoğundan daha nezihtir.


  • Abdurrahman  (18.04.16 13:49:27) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.