[]

paran olsa seninde yapacağın şey;

paran olmadığı için sen de bir nefret objesine dönüşüyor.

www.youtube.com

hayatımda duyduğum en güzel cümlelerden biri.

soru yok ama düşüncelerinizi merak ettim ondan soru olarak açıcam.

 
bende olmayan nefret objesine dönüşmüyor benim için, ayrıca çok sığır bir düşünce kendi öyle düşünüyor diye herkesi niye yaftalıyor ki ?.


  • ripolip  (18.04.16 00:26:40) 
Cogunlugun dusuncesini dile getirip elestirmis zaten, kendim oyle dusunuyorum dememis.

Hatta sozlukten esinlenmis bile diyebiliriz:

eksisozluk.com
  • crown  (18.04.16 00:32:38) 
hayatimda duydugum en salakca dusunce. kimse ferrarinin icindeki adama nefretle orospu cocugu demiyor. orospu cocugu bazen saskinlik anlarinda da kullanilir. ulan ne vurdu orospu cocugu suna bak! gibi.

ben sadece parasi olup da harcamayi bilmeyen insanlara aptal gozuyle bakiyorum ama herhangi bir nefretim yok. niye olsun ki?
  • bohr atom modeli  (18.04.16 00:49:15) 
valla burda medeniyet timsali arkadaslar adami haksiz bulmus da gayet dogru tespit halk geneline baktiginda. benzincide calisan adam her gordugu luks arabaliyi o.c, icinden inen kizi da orospu beller mesela, normal


  • hjarteblod  (18.04.16 00:56:07) 
doğru demiş. hatta eksik demiş. söz konusu durum sadece maddi olarak yok.

atıyorum çirkin bir adam taş gibi hatun götürür adama küfrederiz, arkadaşımız çok iyi bir kariyer elde eder yüzüne güleriz ama arkasından küfrederiz gibi gibi.

türk halkının genelinde olan çekememezlik, "bende yoksa onda da olmasın." durumu.

ülke olarak ilerleyememişimizin nedenlerinden biri olarak da görülebilir.
  • halitkin  (18.04.16 01:57:33) 
vayamk.jpg


Gün geçmiyor ki Türkiye'den ve Türkiyelilerden bir nebze daha tiksinmeyeyim.
  • Mulva  (18.04.16 01:58:26) 
Para ile sinirlamamak lazim; her zaman sunu soylerim. Bir insanda en cok ne eksikse o cenesine vurur. Erkekligine guvenmeyen, herkesi ipne ilan eder. Turklugu eb saibeli adam, en azili milliyetci olur. Imani ne kadar sakat adam varsa radikal dinci olur. Paran yoksa ve birileri gozunun onunde catir catir yiyor sen bakiyorsan; kadinsa orospu erkekse hirsizdir. Icten ice budur durum.


  • allah yazdiysa bozsun  (18.04.16 02:01:33) 
bende nefret objesine dönüşmüyor bu tür şeyler. prensip olarak nefret etmiyorum zaten kimseden.

"benim yok o yüzden olanların canı cehenneme" demek hem kimseye bir şey kazandırmaz hem insanı yavaş yavaş zehirler. herkes başka birinin hayat seviyesine iner/yükselirse nerede buluşacağız o zaman? yaaa...

"bende yok, şu kişide var, o halde [buraya bir şey yazın] yaparak almış olmalı" bakış açısı da sıkıntılı. genelde tembel insanlardan ya da hayattan bıkmış insanlardan (bak bu sebep tembel adama göre daha geçerli) duyuyorum bunu.

bir de "bunun için şimdiye dek ne yaptın" sorusunu cevaplayabilmek var. önümüzden araba geçiyor mesela, belki bir milyon lira değeri var, yanımdaki arkadaş söve söve bitiremiyor. iyi de, sen o arabayı almak için çalıştın mı? bir mesleğin, toplum tarafından kabul edilen, ürettiğin bir değer var mı? yoksa şikayet etmeye hakkın da olamaz, bir milyon lira etmiyorsun ki sen? (bak bu iyi ya da kötü demiyorum, ekonomik sistem böyle)

"bu arabadan bende yok, almak istiyorsam şunu yapmalıyım, o halde şimdi çalışmaya başlayayım" dersen alma şansına erişiyorsun. diğer türlü hiç olmaz.

ha anti kapitalistsindir, o zaman bunları söylemiyor olursun zaten. ben değilim.

------

hayat herkese eşit zorlukta değil, herkesin değişkenleri farklı değerler alıyor. kimimiz zeki, kimimiz pek parlak değil, kimimiz fakir ya da zengin. belki de engelliyiz, yürüyemiyoruz, hareket edemiyoruz.

o yüzden bu tür küçük şeylerden dolayı birinden nefret etmeyi saçma buluyorum.

çok yaşasan 100 yıl yaşayacaksın zaten, daha yok. ben tadını çıkarmaya çalışıyorum.

tavsiye ederim.
  • hayirsiz  (18.04.16 02:15:21 ~ 02:24:59) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.