[]

insanlardan tanrılara sapiens

kitap acaip hosuma gitti hem antropoloji hemde gelicege dair bir seyler anlatiyor. heralde baya akıcı yazmıs serefsiz o yuzden sevdim bilmiyorum ama ufkum genisledi. bunun gibi baska ne okuyabilirim?




 
bunu okumadım ama işte tüfek mikrop ve çelik var meşhur. ona benzer bişey anladığım kadarıyla.


  • tepedeki psychedelic adam  (17.04.16 22:44:57) 
ya ona basladim zaten sapiens in arkasındada jared diamond un ovgusu var. 3 sene once once almıstım onu. bi turlu elim gitmiyor. bilmiyorum sıkıntı bende olabilir. jared disinda ne var?


  • bluewhale  (17.04.16 22:48:40) 
richard dawkinsten birkac kitap (gen bencildir, kor saatci) olabilir.

insan icgudusu var robert winston'in. desmond morris'in ciplak maymun ciplak adam ciplak kadin kitaplari olabilir.

yine jared diamond'in seks neden keyiflidir kitabi olabilir. bunlara ek olarak insanin en guzel tarihi adli bir kitap var o da olabilir.
  • bohr atom modeli  (17.04.16 23:03:02) 
Richar dawkins den the magic of reality. İngilizce biliyorsan ingilizxesini oku


  • scars dont fade  (17.04.16 23:24:10) 
Bu kitabi bana oneren kişi (ki ege universitesi muhendislik fakultesi eski dekani beno kuryel baya kültürlü bi insan) son binyılın lineer olmayan tarihi kitabini da önermisti. Konulari ne kadar benzer hatirlamiyorum ama ikisini de baya begendigini soylemisti


  • nundu  (17.04.16 23:32:01) 
Desmond Morris - Çıplak Erkek, Çıplak Kadın (hatta tüm kitapları) Hem akıcı hem inanılmaz bilgilendirici eserler.

Daniel E. Lieberman - İnsan Vücudunun Öyküsü Sağlık, Hastalık ve Evrim (antropoloji)

Elmar Holenstein - Felsefe Atlası Düşünmenin Mekanları ve Yolları (felsefe)

Michael Shermer - İnanan Beyin İnançları Doğru Gibi Kurgulama ve Pekiştirme Süreci (din-bilim)

Cordelia Fine, Lewis Wolpert, Mary Roach, Paul Bloom, Ian Leslie gibi yazarları da kesinlikle öneririm.
  • buzbebek  (18.04.16 00:33:48) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.