[]

Roma-Floransa Tavsiye ve iphone 6s tax free sorusu

Arkadaşlar;

27 Nisan- 2 Mayıs arası 2 gün floransa- 4 gün roma olmak üzere bir seyahat planım bulunmakta. bu zaman dilimlerinde nereler gezilmelidir, neler mutlaka yenmelidir. Tavsiyeleriniz üzerine Roma'da Roma Pass almaya gerek var mı (not: yürümeyi severim)? Vatikan'a giriş ücreti ne kadar?

ek ve bağımsız soru: Berlin'den iphone 6s almayı düşünüyorum, ancak Berlin'den Roma'ya uçağım sabah saat 06:30 da olduğu için tax refund ofisi kapalı olacak, tax free belgesini İtalya'da damgalatabilir miyim? damgalatamazsam, nasıl yapayım? İlla ülkeden çıkarken mi damgalatmam gerekiyor? (not: schönefeld havaalanında gümrük ofisi, güvenlik kontrolüne ve check-in desk'e gitmeden önce) bu konuda daha çok tecrübesi olan arkadaşlardan yardım istiyorum. ama benzer bir olay yaşayanlar da yardımcı olabilirler.

Not:Neden İtalya'dan almıyorsun sorularına cevap: İtalya'da 100 Euro daha pahalı.

şimdiden teşekkürler...

(not: bir önceki duyuruda aradığım cevapları bulamadığım için tekrardan duyuru açma isteği duydum)

 
ben ingiltereden aldığımda gece kapalıydı ofis bana global blue tarafından verilen belgeyi doldurudum iade edilecek kredi kartı nosunu da yazıp fiş ile birlikte gümrük ofisinde bi kutunun içine attım 1.5 ay sonra iade geldi. havalimanındaki işleyişi bilmen gerek.


  • Mcfly  (17.04.16 22:13:59) 
roma'da roma pass'e hiç gerek duymadım zaten her yer yürüme mesafesinde. gerek yok bence. ara sokaklara gir, kaybol. her sokak ayrı bir güzelliğe çıkıyor roma'da.


  • in vino veritas  (17.04.16 22:16:51) 
roma pass, şartları değişmediyse gerekli bence.
ulaşım için in vino veritas'ın dediği gibi çok gerekli değil ama kapsadığı 2 müze ile parası zaten çıkıyordu.
ayrıca colosseum'da pass'ı olanlar sıra beklemiyordu.

(git: 869097) buraya da benzer şeyler karalamışım/ız.
  • absel  (17.04.16 22:24:54 ~ 22:25:52) 
Zaten berlinden romaya giderken tax free alamazsin geri.
ABden ciktigin havalimanindan alabilirsin ancak.

  • kuehles blondes  (17.04.16 22:25:04) 
Ayy of yanlislikla devamini yazamadan yolladim.
Romaya 4 gun yerine 3er gun ayirsan, pisa'ya yarim gun gitsen floransadan, ya da siena'ya gitsen mesela? Daha guzel olur.

  • kuehles blondes  (17.04.16 22:25:55) 
roma ve floransa açık hava müzelerini görmen yeter. vatikan güncel fiyat için google arama yapman daha mantıklı. tax free için de mühürü bastırıp, global blue kutusuna at, mühürü de eu dışına çıkan uçak bileti göstermediğin sürece alamazsın.


  • VickVickyVale  (17.04.16 22:26:11 ~ 22:26:54) 
@VickVickyVale
@kuehles blondes

işte sorunum burada zaten mühürü basacak ofis o saatlerde kapalı. Almanya'dan alacağım ürününün belgesini İtalya'da damgalatabilir miyim?

@Mcfly

peki gümrük ofisine damgalatmadan mı kutunun içine attın, yoksa kapalı olan global blue ofisimiydi sadece?
  • benim de soyleyeceklerim var  (17.04.16 22:45:53) 
Kapalı olan yere Nasıl damgalatıyım :) ben oraya bıraktım onlar fişe bakıp damgalayıp global bluenun Slovakya'daki ofisine gönderdiler (adresi zarfın önüne yazmıştım) sanırım pul da almıştım ama hatırlamıyorum.


  • Mcfly  (17.04.16 22:49:42) 
damgayı global blue ofisleri vurmuyor. Gümrük kırmızı bir damga vuruyor. Şöyle yap; belgeyi gümrükte damgalat ( gümrük 24 saat Açıktır ) ve belgelerini Türkiye'ye getir. Burada global blue türkiye ofisine gönder 1,5 ay bekleme hemen al paranı.


  • oscar  (17.04.16 22:52:51) 
@benim de..

Dedim ya, normal magazadan aldigin tax free seysini en son, AByi terk edecegin havalimaninda onaylatacaksin iste. Roma'dan terkediyosan, romada onaylatacaksin.
Parani marani neyse geri alacaksin oyle.
  • kuehles blondes  (17.04.16 22:53:15) 
@kuehles blondes

O zaman telefonu Almanya'dan alıyorum, Roma'dan çıkarken damgalatıyorum ve oradaki global blue ofisinden paramı alıyorum, anlattıklarından anladığım kadarıyla :)) teşekkür ederim. daha önce Almanya'dan telefon alıp gümrükte damgalatıp, paramı hemen almıştım, ama gümrük ofisinin o saatlerde kapalı olması kafamı karıştırdı sadece, İtalya'da damgalatabildiğime göre sorun yok.
  • benim de soyleyeceklerim var  (17.04.16 23:05:46) 
Gümrük her havalimanında 24 saat açık değildir. Siz havalimanının sitesine bakın. Romada damgalamazlar senin belgeyi diyim ben. Almanya'dan aldığın şeyi Roma'daki gümrük memuru niye damgalasın canım. Eu bölgesi çıkışı falan alakası yok. En temizi global blueya mail at zamanın varken


  • Mcfly  (17.04.16 23:10:56) 
@Oscar

gümrükte damgalatma işini biliyorum olayı daha önce yaptım ama Almanya'dan çıkış yapacaktım, gümrüğe damgalattım, paramı aldım. İtalya'ya geçecek olmam ve gümrük ofisinin kapalı olması kafamı kurcaladı. (gümrük ofisi 24 saat açık değil bu arada en azından Berlin SChönefeld'de :))
  • benim de soyleyeceklerim var  (17.04.16 23:16:05) 
@Mcfly

tam ikna olmuştum kafamı karıştırdın. çünkü ben de senin söylediğin düşüncedeydim kuehles blondes'in cevabından önce :)

arkadaşlar peki söylediklerini tecrübe eden var mı? yoksa herkes mantık yürüterek mi cevap verdi? bu bilgiyi de alabilirsem ona göre hareket edeyim. global blue'ya da mail atayım bu arada tabii ki.
  • benim de soyleyeceklerim var  (17.04.16 23:20:55) 
Yahu bi tarafimdan sallamiyorum herhalde?!

Almanyadan aldigimiz urunleri kardesim avusturyadan cikarken tax free yapti.
Ortak gumruk sistemi var.

Inanmiyorsaniz hala buyrun.

hizliresim.com

Tabi ki italyan memur basacak:/ allalalalal
  • kuehles blondes  (17.04.16 23:47:04) 
@kuehles blondes

belgeyle, kanıtla geldin, ikna oldum :) aradığım buydu teşekkür ederim.

pisa'ya yarım gün gidecek zamanım ayrıca var zaten, orası cepte olduğu için yazmadım, aslında 2.5 floransa- 3.5 roma sayılır gün paylaşımı.
  • benim de soyleyeceklerim var  (17.04.16 23:59:03) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.