[]

yalnızlığı sevmek

normal olmayan bir durum mu? tek başıma bir şeyler yapmayı çok seviyorum. insanlardan da kaçıyordum bazen yalnız kalmak için. sonra bu biraz daha ilerledi, arkadaşlıktan da kaçar oldum, ihtiyaç duymuyordum sanki. bu böyle devam etti, pek üstünde de durmadım ama bugün annem 'ilerde hiç arkadaşlarımla şunu yaptım tarzı bir anın olacak mı' gibi bir şey söyledi, biraz da üzgündü sanki benim için. üzücü mü bu? normal değil mi böyle olması?




 
aynı ben. normal bence ama dışarıdan normal gözükmediği kesin. bir kaç yakın arkadaşımdan "yanlış anlama ama ..." diye başladıkları söze bu yazdığın şeylerden yakındıklarını söyledikler :D


  • freetakilir  (17.04.16 21:53:06) 
Yalnızlığa itilmediğiniz sürece sorun görmüyorum ben. Bilinçli bir yalnız kalış, insanın kendi kendisini dinlemesi iyidir, güzeldir.

Yalnız uzun vadede annenizin dediği şeyleri siz de düşünebilirsiniz, "benim hikayem nedir? Ben ne yaptım, ne yapacağım?" sorularının cevabını bulamazsanız üzülebilirsiniz. İnce bir dengesi var sanırım bu yalnız kalma halinin. Tutturmanızda fayda görüyorum.
  • sevgikusunkanadinda  (17.04.16 21:55:23) 
Diyelim kaldırımda tutuyorsun. Önünde bi kadın uç yaşlarında çocuğunun elini tutmuş yürüyor. Kucağında da daha küçük bi çocuk var. Bi ara kadın çocuğun elini bırakıyor. Çocuk da kaldırımdan yola doğru koşmaya başlıyor. Tepkin ne olur?


  • damdanakan  (17.04.16 22:13:32) 
Yuruyorsun*


  • damdanakan  (17.04.16 22:13:48) 
Başkası sana kendini tanıtıp bildirmediği ve karşılıklı olarak tanınmadığın müddetçe kendin olman mümkün değil. Diğeriyle farkında ve ortaklığında bir "kendi"n oluyor, o-sen, ben-sen oluyor. O yüzden bir diğeri olmadan dinleyebileceğin kendin bile olmaz. Yalnız da kalmalısın tabii ki ama anlamlı bir yalnzlık olmalı.


  • shadowcat  (17.04.16 22:20:02 ~ 22:20:25) 
endişelenirdim. atlayıp çocuğu alırdım herhalde. neyi ölçüyor ki bu soru?


  • vacigok  (17.04.16 22:28:03) 
@vacigok: antisosyal değilsin. İnsanlarla bir arada olmak istiyorsun ama rahat hissetmedigin için kaciniyorsan sosyal fobin vs olabilir. O da yoksa, tamamıyla tercihse yasin da gencse kafaya takma bence. İleride paylaşıma ihtiyaç duyarsan daha sık gorusursun insanlarla, zamanla hikayelerin de birikir


  • damdanakan  (17.04.16 22:31:03) 
En iyisi bence. Arkadaşa ihtiyaç duymamak gerçekten çok güzel ve gayet normal.


  • mandalina kokusu  (17.04.16 23:53:00) 
Tamamen beni tarif etmişsin. Yalnızlığa nefes almak, su içmek gibi ihtiyaç duyuyorum. Her gün mutlaka kendimle baş başa kalabileceğim birkaç saat yaratıyorum. Arkadaşlarla bir plan yapıldığı zaman içten içe iptal olmasını istiyorum ya da bi bahane bulup gitmiyorum. Gitsem bile bir iki saat sonra "yavaştan eve geçeyim ben şöyle şöyle işim var (külliyen yalan)" deyip erkenden kaçmaya bakıyorum. Aksi gibi insanlarla iletişimim falan da gayet iyi yani öyle fobi anksiyete gibi bir durum yok. Sadece yalnızlığı seviyorum ve kendimi böyle kabul ettim.


  • köstebek kurabiye  (17.04.16 23:59:19) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.