[]

Sonradan çıkan evcil hayvan alerjisi

6 sene önce baya uzun tüylü pofidik bir kedicik aldık eve.
hep ağzını burnunu öperek içime sokarak sevmişimdir ama şu son aylarda alerjik reaksiyon göstermeye başladım. acaba benim kediye spesifik mi diye düşünürken sonra arkadaşlarımın kedilerine ve hatta köpeklerine karşı da aynısı olmaya başladı.
ciltte kızarıklıklar kaşıntılar ve kabarıklar oluşuyor. hapşırıyorum ve nadir olarak gözlerim de kızarıp kabarıyor...

Velhasıl sorum şudur, son 6 aydır falan bu çıktı, Alerjiler böyle sonradan çıkabilir mi? sonradan çıkan alerji geçer mi?

 
çıkabilir, 25 ten, 30 dan sonra bile aniden çıkabiliyor.

bazı seneler polen oranında artmalardan ötürü reaksyon başlar ve hayat boyu devam edebilir.
  • kurnaz  (17.04.16 19:35:58) 
30 sene sonra bile cikabilir, alerji mekanizmasi boyle isliyor. Taninmis ve hali hazirda alerjen olmayan maddeler her an alerji gelisebilir, hicbir zaman risk sifir degildir.


  • neferkitty  (17.04.16 19:49:17) 
Cikabilir :/ benim de 4 sene once cikmisti kedi alerjim.
Son 1-2 senedir de polen alerjim var eger cok ucusuyorlarsa.

Gecmis olsun:(
  • kuehles blondes  (17.04.16 19:54:41) 
Polen alerjisidir belki? Hayvanlardan olduğu ne belli ?


  • nucleon  (17.04.16 22:35:47) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.