[]

Avrupa Vatandaşlığı - Evlilik

eksisozluk.com

Yukarıdaki entryden bildiğiniz / öğrendiğiniz üzere nadir görülen bir hastalıkla uğraşıyorum.

Gerek kalsiyumu düşürmek gerekse Türkiye'de olmayan tedaviler için (eksisozluk.com) Avrupa'dan en az oturma izni almam lazım. Vatandaşlık da kafamda var çeşitli sebeplerden ötürü ama yine en önemli sebep sağlığım.

Bunun için de en kısa yol evlilik gibi görünüyor. Bu formalite evliliğe gönüllü olacak ya da parayla bu işi yapacak insanlarla nasıl tanışabilirim, nasıl iletişime geçebilirim?

Bana bir akıl verebilirseniz çok sevinirim.

 
öncelikle çok geçmiş olsun.
ilgili hastaneden/doktordan türkiye'de sağlanamayan tedavi için yurtdışında tedavi göreceğinizi bildirir bir yazı ile vize alırsanız sorun çıkarmazlar. uzun süreli bir vize verirler, canınızı da sıkmazlar orada zaten.

Avrupa birliği ülkeleri, işkence görmüş geçirmiş ya da lgbti, tedavi gerektiren durumlar vs gibi hassas durumda olan mültecilerin vatandaşlık başvurularını ilk sıraya alıyor. sizin için de sorun çıkarmayacaklardır.

umarım herşey gönlünce olur, benim söylediklerimi belki sen de biliyorsundur ama bildiklerim bunlar. en azından kolaylayıcı bir yöntem.
tekrardan geçmiş olsun
  • mrtkbl  (17.04.16 19:07:19) 
avrupada mülteci ya da vatandaş filan olamazsınız bu halde, ama uzun süreli vize, size ve ailenize çok rahatça çıkacaktır.

oturma izni almanıza gerek yok, zaten bahsettiğim gibi uzun süreli vize vereceklerdir. bürokrasiyi kolaylaştırıp, çok canınızı sıkmayacaklarını düşünüyorum. özellikle gitmeyi düşündüğünüz hastanelerdeki doktorlardan yazı olursa daha kolay olur.

bu konuda zamanında orada tedavi almış türklerle kontağa geçebilirsiniz.

hatta bana sorarsanız, avrupadaki hastanelerin hepsinde en az bir türk vardır, tek tek mesaj atın, telefon açın(dialnow çok ucuz avrupa için bu arada), onlar zaten illaki bu tarz durumlarla karşılaşmıştır. size yardım edecek, yol gösterecek doktorlar olacaktır.

bunun yanında oturum almanızda sıkıntı çıkabilir, zira vize başvurusu yapacaksınız her koşulda, orada sizden sağlık raporu isteyecekler, o raporda yazanlardan şüphelenirler. kötü niyetli olarak görürler bu tarz şeyleri.

geçmiş olsun.
  • kurnaz  (17.04.16 19:28:13 ~ 19:33:36) 
Bence iyi bir hoca bul bu konuda deneyimli, ona ulas ve durumunu anlat. Nadir bir vaka oldugun icin seni olgu olarak sunmak isteyebilirler. Boylece tedavi masraflarin da belki o hoca tarafindan karsilanmis olur

Gecmis olsun
  • la noix  (17.04.16 20:09:29) 
@la noix

avrupa'da mı türkiye'de mi?
  • alm est  (17.04.16 20:44:13) 
Entrylerinden anladigim kadariyla turkiye'de yok boyle biri. Avrupa degil de daha cok amerika'ya bakabilirsin. Avrupa'da tip hem o kadar ileri degil hem de "sosyal devlet" dolayisiyla tedavin yavas ilerler. Amerika'daki bir doktor ise makale cokaracaksa eger hizli davranir


  • la noix  (17.04.16 21:29:48) 
www.turkjpath.org

bak bu makalenin yazarlarından biri türk, kanada'da. endokrin onkoloji özellikle
  • la noix  (17.04.16 22:12:55) 
@la noix

çalışmanın referanslarında, ilk sırada bizim belçika'da irtibata geçtiğimiz doktorlar var (:

ben ne olur ne olmaz kendisine bir mail atayım. çok teşekkür ederim cevaplarınız için
  • alm est  (17.04.16 22:57:49) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.