[]

Bilgisayarda önemli işlem sırasında gereksiz programları kapatıyor musunuz?

Ben bunu özellikle bilgisayara önemli dosya kopyalarken ya da video export ederken dosyalar bozuk çıkmasın düşüncesiyle yapıyorum. Herhangi olumlu bir etkisi var mı yoksa tamamen gereksiz, teknolojik ve bilimsel bir ispatı olmayan saçma bir hareket mi?




 
ben kapatmıyorum.

Ama bilgisayarı kasmadıkça bir etkisi olacağını da sanmıyorum. gerçi şimdi aklıma geldi, eskiden de bazı sitelere girerken safariyi tamamen kapatıp yeniden açardım, mesela ekşisözlükteyim ve aynı ekrandan uludağsözlüğe gireceksem eğer öyle yapmaz, sedat uludağsözlüğe gireceğimi anlamasın diye önce safariyi kapatır sonra yeni safari açar öyle girerdim.

hakikaten bu zekayla bu yaşa kadar iyi gelmişim.
  • mete kudur  (17.04.16 18:17:11 ~ 19:06:46) 
Önemli bir şey yapmadan önce oturumu kapatıp tekrar açıyorum ben, tüm işlemler sonlanıp yeniden başlamış oluyor, uzun süre oturum açık kaldığında da 1 dk içinde yapıyorum öylesine, hani bir mantığı var mı derseniz mesela bir hata olacaksa da minimuma indirmiş oluruz.


  • atom karincanin torunu  (17.04.16 18:26:09) 
bilgisayarın işlem gücü, ram miktarı, hard disk hızı v.b. bağlı.
eğer bilgisayarın eski ya da güçsüz bir modelse olumlu etkisi olur (sadece hız olarak). kopyalamayı çok daha hızlı yapar. ama yeni, güçlü bir modelse pek bir etkisi olmaz.
yalnız şöyle bir şey var. açık olan programlar bilgisayarın kilitlenmesine sebep olursa veri kaybı yaşarsın.
  • tururo  (17.04.16 18:51:51) 
kapatıyorum çünkü çok eski ve çok yavaş bilgisayarım. birkaç işi aynı anda yapamıyor.


  • sutlu nescafe  (17.04.16 19:12:53) 
işlemciye ihtiyacım var ise kapatıyorum, misalen büyük uygulamaları derlemek (chromium falan) yada video encode etmek gibi, geri kalanda kapatmıyorum.


  • selam  (18.04.16 11:14:07) 
yil 2016. 15 sene once kapatiyorduk.


  • melancholia  (18.04.16 11:17:37) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.