[]

Hotmail hesabım çalındı, ne yapabilirim?

Merhaba, yaklaşık 1 saat önce hotmail hesabım çalındı, telefona gelen kodla değiştirdim, birkaç defa kırdı şifreyi, son şifreyi kıramadı duruldu kim yapıyosa. Ben şimdi son işlemlerden İzmir'den olduğunu hatta ip adresini bile görebiliyorum. Tekrar deniyodu sanırım amacı ne olduğunu da anlamadım. Ben bu ip adresini şikayet edebilir miyim, veya benim hesabıma erişimini engelleyebilir miyim?




 
diger sifrelerinin guvende olduguna emin ol.
nereden nasil kiriyor sifreyi, bilgisayarinda bi zararli yazilim mi girmis? diger sifrelerini de degistir, mumkunse farkli bi cihazdan

  • jedilance  (17.04.16 00:25:28) 
ikincil e posta adresini kontrol et.


  • aksi kanitlanmadikca cocuktur  (17.04.16 00:27:50) 
Bilemiyorum ki nasıl kırmış, microsoft son işlemlerde konumu izmirde olan biri gözüküyor, IP adresi de belli.
IP adresi
5.46.127.145 Cihaz/platform
Windows Tarayıcı/uygulama
Exchange ActiveSync
Böyle yazıyor,5 dakikada bir bildirim geliyor oradan oturum açılamadı, yanlış parola diye, giremiyor artık ama inatla deniyor 2 saattir.,pek de anlamıyorum. Nasıl anlayabilirim zararlı bir yazılım olduğunu? Şifreleri değiştirdim aynı bilgisayardan, başka bir yerden de değiştireyim. Ne yapabilirim ki?
  • gafgaliba  (17.04.16 00:31:20) 
Hotmailde 2 factor authentication yok mu? Yani gmailde var onlarda da vardir, hesaba girmek icin sifreni girdikten sonra cep telefonuna gelen mesajdaki kodu da giriyorsun ancak oyle giriliyor. Onu acarsan basin agrimaz.

Ne oluyor olabilir? Mailini calan kisi "sifremi unuttum" linkine tikliyor ordan alternatif e mail adresine sifre gondertiyordur. alternatif e mail adresin ne ise onun da sifresini ele gecirmistir, ordan gelen linke tiklayip hotmail adresinin sifresini degistiriyordur.

Veya bilgisayarinda keylogger olablilr, klavyede bastigin her tus kaydedilip bu kisiye yollaniyordur, oradan sifreni ele geciriyordur.
  • robokot  (17.04.16 02:28:21) 
Ben o ip'yi aratınca da kırşehir diyor. Eleman bruteforce ile kırıyor şifreni. Çok zor bir şifre belirle.


  • ThomasJefferson  (17.04.16 02:35:51 ~ 02:36:07) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.