[]

Genelkurmay Başkanı Olmak İstiyorum

Merhaba, Genelkurmay Başkanı olmak istiyorum ne yapmam lazım?




 
garnizonda namaz kılarken resmini çekersen 20 yerine 10 yıl görev yapıyorsu


  • masa penisi  (16.04.16 12:16:43 ~ 12:17:02) 
soyle bir gorsel var, fikir verebilir mi?
=)
galeri2.uludagsozluk.com
  • viva paulista  (16.04.16 12:19:15 ~ 12:19:55) 
Bu ulkede genelkurmay baskani olmak diger her seyden cok daha zor bi' sey. Koc'un sabanci'nin bile bir sirketinde ceo olabilir, yonetim kurulu uyesi olabilirsin; multi milyoner olabilirsin, basbakan cumhurbaskani bile olabilirsin. Ama genelkurmay baskani olmak tum bunlardan cok daha zor bir sey.

Cunku askeriyede planlama vardir. 10 yasindayken biliyordum (su an 31 yasindayim) ileride hulusi akar'in genelkurmay baskani olacagini. Cunku onun icin yetistiriliyordu. Rutbe atlayacagi (siralamada one gecirilecegi) 15 sene once bile konusuluyordu. O derece yani. Generallerin istifalari falan sureci hizlandirdi sadece. Tabii ki olmayadabilirdi bu durum ama bildigim icin soyluyorum. Birkac istisna disinda genelkurmay baskani olacak kisiler uzun zaman once bu unvan icin yetistirilmeye baslanir ve bu dogrultuda hareket edilir. Yetistirilmis olmasina ragmem gk baskani olamadan emekli olmus bircok da asker vardir.

Hatta sanirim 2008 yili falandi. Sozlukte ucurulan bir hesabimla o zaman hulusi akar basligini acmistim. Ve orada da yazmistim gelecegin genelkurmay baskani olacak diye. Sonuc olarak o işler pek öyle olmuyor aslında
  • isott  (16.04.16 12:44:24) 
bedelli yaptın , olamazsın :D sen bir hürgeneralsin bro


  • MiraTaurus  (16.04.16 14:36:07) 
Bence bir dilekçeyle başvur. 23 Nisan'da falan bi ihtimal olursun.


  • babilbaligi  (16.04.16 14:56:39) 
en yakın nizamiyeye git onlar gerekeni yapar.


  • kuzey li  (16.04.16 14:58:38) 
Su formu doldur


  • letheavendangered  (16.04.16 15:03:51) 
1-harp okulu
2-piyade sınıfı
3-kurmay subay
4-generallik
5-ordu komutanlığı
6-kkk
7-gkb
  • eindaclub  (08.05.18 15:01:47) 
sadece karacı subaylardan genelkurmay başkanı çıkmaktadır bizim ülkemizde. yani havacı yada denizciysen genelkurmay başkanı olamazsın.

genelkurmay başkanı olmak istiyorsan öncelikle kurmay subay olman gerek. bunun için de harp akademisine(harp okulu demedim bak) girebilmen gerekir. buradan başarıyla mezun olunca kurmay subay olarak görevine devam edersin, albaylıktan sonra tuğgeneralliğe(tugay komutanlığı) yükselirsin. kurmay olmayan subay albaylıkta kalır. tuğgenerallikten sonra tümgeneralliğe(tümen komutanlığı) yükselirsin. Ordan korgeneralliğe(kolordu komutanlığı) yükselirsin. oradan orgeneralliğe(ordu komutanlığı - 1. ordu 2. ordu, ege ordusu vb.) daha sonra kara kuvvetleri komutanı olursun. En sonunda da genelkurmay başkanı olursun.

bu yazdıklarım standart, normal, sürprizsiz süreç. Ama işler böyle yürümüyor. Bu yükselme sırasında emekli olanlar, emekli edilenler oluyor. Mesela askerlik sanatının hakkını verebilen osman pamukoğlu tümgenerallikten emekli edilmiştir. çünkü biraz agresif bir komutan.
  • silah taciri  (08.05.18 15:35:11) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.