[]

Avukata Ödenmesi Gereken Ve Bana Kalan? Capsli

İş yerine acılan dava sonucu fotograftaki kalemler uzerinden bir hesap cıktı.
Simdi bana kalan 36bin tl mi?
Avukata karsi taraftan tahsil edilen ucret ve payıma dusen 41bin(mi) in %10'nu mu(anlaştığımız) verecegim?
Henuz avukatla yuzyuze konuşmadım. Telefonda soylediklerinden pek bir sey anlamadım.

Soru 2: Payımı 4 taksitle hesabima yatiracagini soyledi. Boyle bir hakkı var mı? Yoksa teknik bir zorunluluk mu(davalının ustegi, mahkemenin kararı vs.) ?

 
Abim en sonda geçen ay arkadaşım iş mahkemesinde açtığımdavayı kazandı ve ikiside tek seferde aldı. Taksit olayını hiç duymadım ben


  • oscar  (16.04.16 01:57:15) 
avukat kazandırdığı paranın yüzde onunu alır. mahkeme kararında ayrıca avukata vekalet ücretine hükmedilir ama bu yüzdelik kısma dahil değil. bunların haricinde 4 taksit olayı diye bir şey yok meğer ki karşı taraf ödemeyi 4 taksitte yapmasın.


  • zacura  (16.04.16 03:35:21) 
Avukatın ucret hesabı soyle;

Dava kazanıldıgı icin, karsı tarafın baba yapacagı avukatlik ucreti (3760tl) + 41.603 liralık kazanımın, %10(4160tl + %18kdv ile 4926tl)

Not: hukuken boyle bir ucret hakkı varsa, sorun değil. Ancak bana kazanımın %10'undan baska giderim olmayacagını soylemisti. Karsı tarafın yapacagı avukatlık ucreti odemesi benim kazanımım degil mi? Avukata hem o parayı hem de payımın %10'unu verdigim zaman ucreti %20ye yaklasmıyor mu?


41926tl - (3760tl+4926tl avukatlık ucreti)
  • ete summer  (16.04.16 08:48:58 ~ 09:01:46) 
Karsi tarafin size odemesine hukmedilen avukatlik vekalet ucreti sizin degil avukatinizin hakkidir adi ustunde avukatlik ucreti. Bunun disinda avukatinizla %10 olarak anlastiysaniz, karsi taraftan alacagi vekalet ucreti sizinle arasindaki anlasmayi ilgilendirmez, sizin lehinize hukmedilen miktarin %10unu sizden + mahkeme tarafindan belirlenen o vekalet ucretini de karsi taraftan alir. Alacagi size 4 taksitte odemesinin nedeni karsi tarafin ona parayi bu sekilde odeyecek olmasidir muhtemelen. Meblag olarak yazamadim, capsi goremedim cunku, o yuzden yorumlara bakarak tahminen fikir yurutuyorum.


  • ornitorenk  (16.04.16 09:21:42) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.