[]

İnternet alışverişlerinde güvenlik?

Şimdi normalde guvenli olduguna inanmama ragmen kafami karistiran bir sey var. Ktedi kartiyla alisverislerde belli bilgileri doldurmamiz isteniyor. Sonra alisverisi tamamlamak icin telefonumuza sifre gonderiliyor. ANCAK bazı sitelerde durum boyle işlemiyor. Bazı sitelerde cep telefonumuza herhangi bir mesaj gelmeden alışverişimizi tamamlayabiliyoruz. Simdi bu siteler bilgilerimizi depoladi diyelim. Bu takdirde bizim adimiza her türlü harcamayi yapabilirler mi?? Çünkü bir iki kez boyle yerlerden alisveris yaptim ve aklimda soru isareti kaldi. Nedir bu isin asli?




 
bankayı ara sadece sms şifresi gelen yerden alışveriş olsun gerisine kapatın de. kimse bir şey yapamaz.


  • cekilmis gayfe  (15.04.16 23:59:56) 
(bkz: chargeback)


  • ThomasJefferson  (16.04.16 00:04:44) 
şifreli dediğiniz sistem 3d ile ödeme oluyor. bu 3d ile ödeme yapılan siteler de bilgilerinizi gayet depolayıp 3d'siz çekim yapabilir zaten.

örneğin migrosun sanal marketinde 3d ile ödeme yapıyorsunuz ama kapıya gelen adam abi istediğiniz salça yoktu onu düştük diyerek ödeme tutarı değiştirilmiş fiş getiriyor.

yani sizin hiçbir siteden alışveriş yapmamanız lazım.
  • baal  (16.04.16 07:20:20) 
hayır yapamaz, eğer sen doğru şekilde alışveriş yaptıysan. senden şifre istendiyse ve sen onu verdiysen hemen bankanı arayıp kartını iptal etmen lazım.


  • vapurlarfalan  (16.04.16 07:37:15) 
İnternet şubesi varsa sanal kart alın ve limiti işiniz bitince sıfırlayın. En güvenlisi bu.

Evet sizin adınıza bilgileri bilen kişi alışveriş yapabilir ancak daha sonra itiraz edip, ödemeyi kabul etmeyebilirsiniz...
  • kartallar yuksek ucar  (16.04.16 09:33:42) 
Tek güvenceniz itiraz etmek mi yani? Peki banka sunu demez mi: kardesim niye verdin bu bilgileri? Karti korumak senin sorumlulugunda diyemez mi?


  • tamamen hayal urunudur  (16.04.16 20:21:38) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.