[]

Roma'da 2 gün?

İtalya/Roma aktarmalı uçuşum var.

Giderken 23 saat bekleme. 16:00'da iniyorum, ertesi gün 15:00'de uçak kalkıyor
Dönerken 15 saat bekleme. 19:00'da iniyorum ertesi gün 10:00'da uçak kalkıyor.

Şimdi ben diyorum ki bu bekleme sürelerini havalimanında geçirmeyeyim. Schengen vizesine başvurayım, şehri gezeyim.

(Daha önce başka havalimanlarında bu sürelerde bekleme yaptım. Beklesem havalimanında da beklerim sorun değil.)

Bu sürelerde şehirde nereleri gezebilirim? Neler yapabilirim? İtalyayı bilenler yazabilir mi?

Bu kadar kısa süre için Schengen vizesine başvurmaya değer mi? Masraflı olacak. Siz olsaydınız başvurur muydunuz? (Ben biraz da pasaportumda referans olsun diye başvuruyorum)

 
bence durumun elverişliyse kesinlikle deger ben basvururdum. ilk gun hemen termini yakınlarında bi hostel ayarlar, bavulunu atarsın. havaalnından terminiye otobusle git, trenden cok daha ucuz oluyor. hostele bavulunu attıktan sonra colezyuma yardır, yuru dolan. ordan aşk cesmesi senin, panteon benim(evet benim cok severim<3), oralarda cok guzel dondurmacı var giolitti. yemegini yersin. aksam ispanyol merdivenlerinde takılırsın. ertesi gun de gezersin yine biraz roma centrumda, vatikana da gidip bi dıstan gorebilirsin eger cok erken kalkarsan.

ha bu arada, biz salak gibi tepe manzarası icin vatikan'a dadanmıstık, meger merkezdeki palazzo venezia'da da kule varmış cıkılabilen. termini'ye yakın santa maria maggiore var.
  • galandar kostumu  (15.04.16 23:57:15 ~ 16.04.16 00:00:10) 
başvururdum. 23 saat çekilmez.


  • sanat guresi  (15.04.16 23:58:43) 
Roma havalimani filan cok kotu. Bavul belasi da olmayacak nasilsa, ben olsam asiri zorlamayacaksa basvururdum.

Dilekce yazip bide 6 ay filan talep edin, gelmek istiyorum yine filan diye. Italya bu belki verir.

Ayrica saatlerin guzelmis :) hostel terminiye yakin olsun, her yere yuruyebilirsin.

Pantheon, colosseum, fontana di trevi, piazza navona, vatikan, piazza venezia, piazza popolo, castel sant angelo.
Bunlari kesin gormelisin.

Cok yurumek olur ama gercekten planina uyarsan yapabilirsin. Ispanyol merdivenlerini unutmusum:/ onu da eklerin listeye :)
  • kuehles blondes  (16.04.16 00:43:24) 
Acıma başvur. Zaten havaalanında kalamazsın Roma'da, kutu gibi bir yer, akşam kapıyorlardır. Bir de havalimanı- termini arası 35-40 dakka falan, kalsan da romada kalmak mantıklı yani.

Bir de iyi bir programlamayla romanın tüm görülebilecek yerleri görülür 2 günde derim ben. Gerçi ikinci gün bildiğin gece tabii ama olsun. ilk gün wikitravel.org şuraya bak, gözüne kestirdiğin müzeleri ve tarihi binaları vs gör derim. 2. dün bi yere yerleş, sonra git trastevere'de takıl bira falan iç.
  • noluyo yaa  (16.04.16 01:24:51) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.