[]

Yüksek Lisans Başvurusunda Gerekli Belgeler

İstanbul Üniversitesi'ne yüksek lisans başvurusu yapacağım. Ön kayıtlar online yapılıyormuş bu tarihten önce dil belgesi için Toefl'a gireceğim, muhtemelen sonucumu öğrenmiş olurum ama belgenin gelmesi sınavdan sonra 4 haftayı bulabiliyormuş. Ön kayıt yapabilmem için sadece Toefl puanımı bilmem yetiyor mu? O dönemde belgeye gerek olacak mı? Kesin kayıtta mı belge isteniyor? Daha önce benzer bir durum yaşayan ya da konu ile ilgili bilgisi olanlar yardımcı olurlarsa sevinirim. Okul telefonları açmıyor, açanlar da çok bilgili değil kafam karışmış durumda.




 
yapabiliyorsan, sosyal bilimler enstitüsüne git ve aklındakileri sor, bu okulda ancak böyle cevaplara ulaşabiliyorsun.


  • darkcherry  (15.04.16 19:54:43) 
Evet yeterli, online kayitta sadece puani soruyor. Kesin kayitta belge elene kadar ciktisini falan da kabul ederler muhtemelen.


  • evrim halkasi  (15.04.16 20:04:08) 
istanbul universitesi nin kendi sinavi yok mu? toefldan kat kat daha kolaydir cebinde de 580tl kalir yani.


  • erobur  (15.04.16 21:03:13) 
@erobur sorma bu dönem kaldırmışlar kendi sınavlarını. PTE Academic ile anlaşma yapmışlar, millet o sınava girsin 500 TL versin diye kaldırdılar herhalde mecbur onlardan birine gireceğim ben de


  • gossipgirl  (15.04.16 21:29:18) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.