[]

Deadlift neden bu kadar popüler?

Ne işe yaramakta efendim? Bir ara kollarımı kalınlaştırmak ile ilgili bir soru sormuştum, arnold deadlift yap demişti fakat bağlantı kuramamıştım.




 
Compound hareketler, günlük yaşamda her an yaptığın hareketleri simule eder. O nedenle önemli. Yani yerden bir kutu almayla deadlift, aynı şey. Range of motion'ını günlük hayatla aynı. Ayrıca, sen izole çalış biir başkası compound, 5 senesinin sonunda kol kalınlığı olarak ikiniz de aynı noktaya gelirsiniz. Fakat sen dambıl curll yaparken sadece biceps'ini çalıştırırken diğeri compound hareketlerle tüm vücudunu çalıştırmış olur. Zamandan da tasarruf ediyorsun. Deadlift yaparken kolların omuzların belin bacakların sırtın core bölgen her yerin çalışıyor. Doğal sporcular için deadlift gibi compound egzersizler daha verimli.


  • angelus  (15.04.16 17:35:45) 
peki izole çalışan biri için antrenman programına ek olarak yapmak ağır kaçar mı angelus?


  • agabel  (15.04.16 18:17:01) 
Bu biraz senin çalışma hacmine. Şimdi normalde, bir çalışmada tüm setlerin toplamında 70 tekrarı geçtiğinde vücut pozitif tepki vermiyor. 40/70 tekrar arası en verimli tekrar sayısı. Bunların arasına deadlift'i sıkıştırırsan problem olmaz. Tabii ağır gireceğin zaaman tekrar yapmak için bir gün ara vermek gerekiyor en az.


  • angelus  (15.04.16 18:36:45) 
arka tarafını komple çalıştırır. tek hareketle bu kadar fazla bölge çalıştıran bir hareket daha hatırlamıyorum.


  • cekilmis gayfe  (15.04.16 19:45:23) 
tehlikeli bir hareket aynı zamanda. ben yaparken belimi incittim 2 hafta oldu hala ağrısını çekiyorum. kafamı zikiyim. hiç bulaşma.


  • komando kani var bende  (15.04.16 19:50:38) 
Yaparken dikkat et benim gibi fitik olma 40 kilo deathlifte.


  • duyurumvar  (15.04.16 19:51:14) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.