[]

Taksici taciz

Dün gece Üsküdarda duran bi taksinin yanından geçerken sözlü tacize uğradım. Plakasını aldım nereye şikayet edebilirim ?
Tâbi ki ispat edemem ama bu taksiye binmeyin istiyorum. Ben sözlü tacize uğradım,bu sapık ruhlu herif başka birine ilerisine de yeltenebilir birşeyler yapmak istiyorum.
Sağolun.

İltifat, flörtöz laf atma falan değil direk küfürlü taciz.
Adam beğenmiş işte kezban.s.s diyecekler için söylüyorum.

 
Direk 153 Beyaz Masa..
Acımayın..
Hatta ben olsam polisi arayıp şu şu bölgede şu plakalı aracın şoförü insanları taciz ediyor bile derdim.. Ama gerçi bunun doğuracağı sonuçlardan emin değilim..
  • quaker  (15.04.16 10:35:49 ~ 10:36:48) 
(bkz: orospu çocuğu taksici)

eşgalini görebildiyseniz polise gidebilirsiniz.
  • mrtkbl  (15.04.16 10:36:43) 
- beyaz masa, şoförler odası ve savcılığa şikayet edebilirsiniz.

- kadın hakları örgütleriyle iletişime geçip durumu bildirip söz konusu taksi durağı önünde geniş kadın katılımlı bir basın açıklaması yapılmasını sağlayabilirsiniz. (en etkilisidir)

- taksi durağını arayıp durak sahibine durumu anlatıp taksicinin ismini ve taksi sahibinin ismini isteyebilirsiniz. aksi taktirde kendisi hakkında da suç duyurusunda bulunacağını belirtebilirsiniz. plaka sahibine ulaşabilirseniz tacizci birini çalıştırmak istemeyeceğini anlatabilirsiniz.

- meclisteki tüm siyasi partilerin kadın örgütleri var. hiçbirini ayırmaksızın hemen hepsinin kadın yapılanmalarına mail atarak (internette var) konuyla ilgili yardım talep edebilirsiniz.

bunları yaptığınızda mutlaka ama mutlaka 2-3'ünden sonuç alırsınız. dilekçe vs konularında yardım isterseniz ben avukat olarak yardımcı olabilirim. isterseniz kadın örgütlerinde de bu konuda yardımcı olurlar.

geçmiş olsun.
  • dahili meddah  (15.04.16 10:41:08) 
beyaz masaya şikayet sonuç getirir.

_________
diyelim ki ben bir sürücüyü beğenmedim, o beni taciz etti şöyle yaptı böyle yaptı diye şikayet ettim ortada bir şey yokken. ne olur? birinin başını yakmak bu kadar basit mi?
  • fakyoras  (15.04.16 10:57:15) 
Ortada bi taksi durağı yok. Marmaray'ın önünde bekliyordu iki-üç taksi.
Görsem tanırım iyice baktım suratına. Plakayı da unutmamak için yazdım ama keşke fotoğrafını çekseydim.

  • al-se  (15.04.16 10:59:42) 
Tek siz şikayet ettiniz diye problem olmaz ama haftada 3-4 şikayet gelirse adamın canına ot tıkarlar.

Muhtemelen ilk şikayette taksiciyi uyarıyorlar.

Beyaz masayı ve şoförler odasını(?) mutlaka arayıp şikayet edin.
  • kartallar yuksek ucar  (15.04.16 11:10:55) 
Alo 153'ten taksiciyi şikayet edebileceğim bir menüye ulaşamıyorum. Operatöre bağlanmıyor,otobüs,tren gibi ulaşım araçları için gibi sadece. Bilgisi olan var mı ?


  • al-se  (15.04.16 11:25:59) 
@al-se geçmiş olsun
TCK madde 105'e göre cinsel amaçlı tacizlerde mağdurun şikayetin bağlı olarak üç aydan iki yıla kadar hapis cezası veya adlî para cezası verilir. Lütfen polise git ve şikayetçi ol. Mağdurlar şikayetçi olmaya cekindikleri için bu dallamalar bu kadar rahat tacizde bulunuyor.

  • betsy  (15.04.16 11:41:49) 
ben boyle olaylarda 155'i ariyorum, hakkinda hic degilse suc duyurusunda bulunabilirsiniz. muhtemelen sizi savciliga yonlendirecekler, ilk basvuru uzun suruyor ama hic degilse yarin obur gun baska birsey yapcak olursa sutten cikmis ak kasik olmadigi ortaya cikar, cezasi agirlasir.


  • mavicorap  (15.04.16 18:17:46) 
arkadaşlar acımayın.

ben durağa 10 dakika geç gelen otobüsleri bile şikayet ediyorum. hiç üşenmeden. çünkü vakit alacak işler değil bunlar.
taciz maciz olsa, anasından emdiği sütü burnundan getiririm.

bir şeyleri şikayet etmeden bir şeyleri düzeltemeyiz.
  • tchuck  (15.04.16 18:24:16) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.