[]

Mineral Camlı Rayban Gözlük Hangi Ülkede Satılıyor?

Selamlar,

Rayban İtalnaynlara satılmadan ürettikleri camlar hep mineral cam diye geçiyordu sanırım. Ağır ve çizilmesi zor bir cam türü.
TÜrkiye'de şuanda satılan damla modellerde polikarbon kullanılıyor diye biliyorum. Onların çizilmesi daha kolay, kırılması zor fakat görüşür cam kadar net değil.

Hangi ülkede satılan raybanlar mineral cam bilgisi olan var mıdır?

 
türkiyede de var. aynı modelin farklı alt modellerinde mineral cam seçeneklileri de var kısacası... benim rayban mineral cam. türkiyeden aldım.
organik cam olarak geçiyor bu arada genelde rayban, polikarbon değil çoğunda... polikarbon oakley spor modellerindeki filan... polikarbon gerçekten kaliteli olduğunda mineral camdan iyidir... oakley polikarbon camı rayban mineralden daha net gösterir...

  • ucan spagetticanavari  (15.04.16 10:12:23 ~ 10:13:53) 
@ucan spagetticanavari,
teşekkürler bilgi için. Fakat gittiğim tüm gözlükçülerde aviator RB3025 004/58 58-14 modelinde, gözlük camları plastik gibiydi. Polikarbon olduğunu düşündüm ben de. Bir tanıdığımda 15 senelik aynı model rayban var ve gerçek cam ve gözlük benim baktıklarıma nazaran daha ağır.
Doğrudan incelemem için organik cam şeklinde satılan bir yer önerebilir misiniz?
  • michelangelo ile pizza yiyen adam  (15.04.16 10:18:30) 
KRISTAL - Kristal camın arka tarafı, yüksek vakumlu prosesler kullanılarak boyanmıştır. Bu, pürüzsüz renk geçişleri gerçekleştirmek için ince oksit tabakalarının camlara yapışmasını sağlar.

PLASTİK - Plastik Ray-Ban lens, belirli bir kimyasal daldırma prosesi sayesinde koyudan açığa nüanslamada geçiş gerçekleştirir.

www.ray-ban.com

sanırım anladığım kadarıyla degrade lenslerde var mineral-kristal cam seçeneği... normal tek düz renklerin tamamı plastik. ama bu plastik "bildiğim kadarıyla" polikarbon değil... oakley polikarbon camları çok daha net, ince, hafif, esnek ve dayanıklı... şuan güneş gözlüğü için seçilecek en iyi modeller polikarbonlar. ayrıca polikarbon kendi yapısı itibariyle tamamen uv-400 koruması sağlar, mineral camlar gibi sonradan kaplamayla uv filtresi eklenmez, bu nedenle de zaman içinde yıpranıp çizilip aşınıp uv korumasını kaybedemez...
  • ucan spagetticanavari  (15.04.16 10:22:55) 
Benim rayban da mineral cam, türkiyeden aldım. Mineral cam biraz daha ağır oluyor. Ben alırken çokta dikkat etmemiştim ama Bu modelin mineral cam versiyonu var mı diye sorarsanız söylerler. Eğer yoksa bile yanlış hatırlamıyorsam sipariş edilebiliyordu istek üzerine.


  • ofkeyle kalkanin yerine oturan yazar  (15.04.16 10:25:06) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.