[]

Orta Avrupa Turu

bu yaz kardesimle birlikte 2 haftalik boyle bir tur yapalim diyorduk. butun sene calistigim icin sirt cantamizi alip yollarda kepaze olacagimiz bir tur degil de hem genc isi olsun cok sehir gorelim, hem de biraz konforlu yerlerde kalalim diye dusunuyordum. butcemi kisi basi her sey dahil 1000$ olarak belirledim. bu kapsamda ljubljana-budapeste-bratislava-viyana-prag sehirlerini gormeyi planliyorum. masraflarimi ve giderlerimi belirlemek icin bi liste hazirladim.

1-ucus: en konforlu seyehat guzergahi istanbul-ljubljana // prag-istanbul 283$ kisi basi. toplam 566$
istanbul-budapeste // budapeste istanbul 183$ kisi basi. toplam 366$
(wizzair diye bi sirket var, cok ekonomik ama hem sabiha gokcen'e gidiyor(ters) hem de bagaj konusunda cok kilmis, cok olumsuz yorumu var. riske atmaya gerek yok.)

2-vize masraflari: kisi basi 150$'dan hesap ettim. toplam 300$

3-konaklama: 14 gece konaklayacagiz 60$'dan desek 850$ oradan.(10$ mini bar:)

4-sehirlerarasi ulasim: toplam 250$ harcariz diye dusunuyorum.

5-yemek ve harcama: 500$ dedim ona toplam.

boyle bakinca ilk ucus daha rahat ve toplam 2500$'a mal olacak bize. diger ucus 2300$ cok vaktimiz oldugu icin o tarz bi yol da izleyebiliriz. bu masraflari odeyebilecegim en yuksek rakamlari goz onune alarak yazdim da yuksekmis amk. :d az once tur organizasyonlarina bakiyordum da kisi basi 600$ civarina 1 hafta budapeste-viyana-prag turlari organize ediliyor. tabi ekstralar haric buna. 5. ve 2. masraflar toplam 800$ tutuyor ve tur programini da dahil edersek o da toplam 2000$ eder.

turun avantajlari rehber var, organizasyon belli, surpriz yok.
dezavantajlari kisa, heyecansiz, ihtiyar
ben organize edersem tam tersi. her seyi goz onune aldiginizda ne onerirsiniz?
(ben 24 kardesim 18 yasinda)

 
Tamamını okumaya vaktim olmadı, yarın güncellerim.

Seyahati Budapeşte'den başlatırsanız uçak bileti masrafınız çoook düşer. Wizzair kampanyalarını takip edin.
  • 6 yasimdan beri metal dinliyorum  (15.04.16 01:25:29) 
bende kendi orta avrupa turumu organize ettim ama bizim 1 hafta. tur şirketiyle kafa kafaya geldi hatta bir tık pahalı ama istediğimiz gibi günleri ayarladık, oteller çok merkezi vs. madem o kadar günün var günübirlik halstadi salzburg yapabilirsin viyanada. bir de ben çok istiyordum krakow-auscwitz ama günümüz yetmiyor. orayı da katabilirsiniz. 2 gün yeterli olur. benim şahsi kanaatim ucuz uçuş seçip orada daha fazla harcaman olurdu ama tercih senin. ama sizin ayarladığınız kesinlikle daha güzel tur falan düşünmeyin. hele ki seyahat planlamayı seviyorsan çok keyif alırsın :)

bu arada wizzair ile o kadar pahalı çıkmıyor uçuşlar şu an. yaz diye mi öyle acaba
  • panda  (15.04.16 08:27:58 ~ 08:29:44) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.