[]

ben haksız mıyım?

Dershanede çalışıyorum, bugün kardeşimin ufak bir ameliyatı vardı, konudan müdürün ve müdür yardımcısının haberi var. İzinlerde sorun çıkarmıyorlar bugüne kadar her izin isteyene verdiler. Hatta keyfi isteyene bile verdiler. Bir şekilde idare ediyorduk, gelmeyen hocanın derslerine biz giriyorduk yetişemezsek müdür yardımcısı giriyordu.

Bugün aradım müdür yardımcısını dedim ki hocam ben gelmesem olur mu? Bana verdiği cevap şu;

Rodeocu yerine girecek adam yok müdür bey de benim derslere girmemi istemiyor, sıkıntı oluyor diye biraz geveledi ben tamam o zaman ben hallederim gelirim deyince ama sen yine de gelme işine bak dedi.

Şimdi daha düne kadar böyle bişey yokken bana sıkıntı oluyor bilmem ne diyince ben çıktım işyerine gittim. Gidince de kıyamet koptu. Sen niye geldin dedi. E hocam dedin sen bana sıkıntı oluyor falan dersen ben kendimi rahat hissedemem işe gelirim dedim filan dedim, herkese sıkıntı çıkmıyor da bana mı çıkıyor filan dedim sesimizi yükselttik baya idare katı karıştı.

sonra tatlıya bağladık meseleyi ama mevzu hoşuma gitmedi. Ben 10 yıldır öğretmenim bir kere bile işe geç kalmadım mesaiye bir saat önceden giderim hepsi bilir. Bana sıkıntı oluyor filan dememeleri gerekiyordu bence aradığımda tamam hocam gelme diyip kapatması gerekiyordu telefonu haksız mıyım?

 
haklısın, ayıp etmişler. bunları müdür yardımcısına söyleseydin keşke.


  • glore  (14.04.16 22:08:15) 
haklısın.


  • aquarium  (14.04.16 22:14:32) 
hakliyken haksizimsilasmissiniz. memlekette efendilik de oyle cok iyi bir fikir degil, ama "herkes oyle yapiyor." da iyi bir savunma degil.

mudur mu neyse, "nazim gecer." diye dusunmus. cok da takilmayin.

gecmis olsun.
  • e haliyle  (14.04.16 22:19:41) 
Zaten herzaman işini ciddiye alan iyi insanlara sıkıntı olur. Çünkü diğer çirkeflere izin vermeseler kıyamet kopar ama sana vermeseler tıpış tıpış işine gidersin. Herzaman senin durumunda kalırdım.
İyiler herzaman ezilir

  • Neyazayım  (14.04.16 22:20:07) 
e haliyle'nin söylediğine biraz katılıyorum. Herkes öyle yapıyor argümanı ile kendini savunmak çok etik değil. Herkesin işi savsaklaması, kafasına göre takılıp izin yapması senin için bir model olmamalı. Sen yine işini hakkıyla yapmalısın. Başkasının yanlış davranışı senin yanlış davranışını aklamaz. Sinir bozucu bir durum olduğu bir gerçek izin istediğinde mırın kırın edilmesinin ama sen de görev bilincini hissetmişsin demek ki, kalkıp gitmişsin işe. Gittikten sonra da sen niye geldin dediklerinde ayarladım geldim diyip kestirip atsan olurdu. Zaten gitmişsin yani, daha da tartışmaya girmenin çok anlamı yokmuş.

e haliyle'ye memlekette efendilik çok iyi fikir değil kısmında katılmıyorum ama. Efendilik her yerde iyi fikirdir. Ezeni ezmek, herkes yapıyor ben niye yapmayayımcılık düzene ayak uydurmak oluyor biraz. Sen eğer etik bilince sahipsen, bir şeyleri doğru yapmak istiyorsan, onun da ötesinde kötü ve yanlış gördüklerini değiştirmek istiyorsan efendiliği diyelim elden bırakmamalısın. Ve eylemine yansıtmalısın.

Haklı-haksız konusunda değerlendirme yapmayacağım. Canını sıkma, geçmiş olsun.
  • buff  (14.04.16 22:29:11) 
Haklisin. Ancak bugune kadar hic sorun cikmadi simdi niye cikti diye dert yanmanin da manasi yok. Abartilacak bisey gormuyorum. O anda oyle bir soz soylemistir ne bileyim cani sikilmistir v.s. Zaten olay tatliya baglanmis. Kafaya takmaya dahi gerek yok. Unut gitsin.


  • kareem said  (14.04.16 22:36:39) 
önceden belli bir şey ise o gün değl bir kaç gün önceden haber vermeliydin.
haksızsın

  • fasulyek  (14.04.16 22:46:35) 
kimse ses etmiyor diye keyfi izinler alınırsa birinde patlayacaktı o da sana denk gelmiş. geçen kardeşim dişlerine tel taktıracak diye izin istedi bizim bi eleman. yani bu kadar yüzsüzleşmemek lazım. bu çocuğun annesi babası var. babasının kendi işi. izin alma gibi bir derdi yok. annesi ev hanımı paşamız da bu zirvede bulunmak için izin istiyor. yani sizde öncekilerin acısı çıktı muhtemelen.


  • kakao  (14.04.16 23:11:05) 
Herkes çatır çatır izin alıyorsa senin gibi adamın bir dediği iki edilmemeli. Hele kalkmışsın gitmişsin mahcup olmaları özür dilemeleri lazım.


  • ThomasJefferson  (14.04.16 23:12:51) 
@fasulyek önceden söyledim ayaküstü haberleri vardı problem olmaz demişlerdi ben yine de teyit için aradım o gün.


  • rodeocu  (14.04.16 23:54:42) 
bence en başından beri haksızsın. izin istemişsin anlattığına göre de seninle alakasız bir sorun yüzünden vermek istememişler. ama müdür yardımcısı bunu bir şekilde tolere etmiş. sen işe gidip adamı zor durumda bırakmışsın. sesin yükseltilmesi işi daha da kötü yapmış. kötü bir tecrübe.


  • tururo  (15.04.16 00:30:26 ~ 00:32:18) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.