[]

sürücülerin çoğunluğu emniyet kemeri takmıyor

bugün 1 saatlik yolculuğum boyunca trafikte araçları inceledim ve gördüğüm kadarıyla erkek sürücülerin %70'i takmıyor. kadın sürücülerde kemer takmayana rastlamadım, bir kişi bile istisnası yok açıkçası.

bunun arkasındaki neden "kendilerine güven" mi? nasıl olsa kaza yapmam diyorlar herhalde ama ana haber bültenlerindeki ölümlü kazalar malum. buralarda emniyet kemeri takmayan biri varsa nedenini anlatabilir mi acaba? intihara meyilli falan mısınız, nedir? sizi ölmekten, ciddi şekilde yaralanmaktan koruyacak bir şey bu, farkında değil misiniz?


 
soruna tam cevap olmayacak ama seni destekleyici yonde olacak. ben de bi keresinde 20 araba saydim beklerken, 18'inde mi ne kemer takili degil. neyin guveni anlamis degilim. sanirim alismadik dotte don durmamasi gibi bisey olsa gerek. oncelerden beri sallanmamis takilmamis, denetim zaten yok. boyle de gider heralde


  • jedilance  (14.04.16 18:22:40) 
Dogal seleksiyon harika bir sey. Sonra cahiller cikip, doga nasi secim yapsin hanuagiyin diyorlar. Al sana secim iste.


  • karlmarx  (14.04.16 18:32:54) 
Kadinlar daha akilli ve bilincli. Trafik kurallarinin tecrube sonucu ortaya ciktigini biliyorlar. Biz mal erkeklerden daha akillilar yani.


  • karlmarx  (14.04.16 18:33:54) 
erkeğim. yanımdaki takmazsa da taktırmadan devam etmiyorum. (araç uyarı veriyor zaten dıt dıt ama örneğin bir arkadaşım arkasından geçirmişti ne gerek varsa buna tak adam gibi. sağa çekip adam gibi taktırmıştım.)

yakın bir arkadaşımda aynı şekilde emniyet kemeri takmadan yola çıkmaz. o da erkek.

cinsiyetleri genellemenin manası yok. eğitim seviyesi ve bilinçle ilgili bir şey. tıpkı bilinçli olan bir kadınının ''mal'' olan erkekten daha akıllı olduğu gerçeği gibi. ''mal'' olmayın. bir cinsiyeti itin g.tüne sokarak bir şey yaptığınızı sanıp daha da mallaşmayın.
  • insomni4c  (14.04.16 18:41:48 ~ 18:47:13) 
birde şu var murfi kanunu olarak; takarsın takarsın hop bir gun unutursun tam o zaman polis coktan durdurmus ve kemerden gecirmis olur.


  • anonymice  (14.04.16 18:43:23 ~ 18:43:46) 
Kendine güvenle ne ilgisi olabilir bilemiyorum. Gelip biri geçirdikten sonra ne önemi var "ben kaza yapmam" kafasının


  • kitap arasında kalmış silgi tozu  (14.04.16 18:44:52) 
ben takmayan kesimdenim yani şehir içi takmıyorum uzun yolda takarım mutlaka. linçden önce söyleyim beni bunaltıyor abi ve iş gereği arabadan çok fazla in bin yaptığım için sürekli tak çıkar tak çıkar bir yerden sonra yeter mk diyorsun.


  • gozu acik sevisen yahudi  (14.04.16 18:55:46) 
Gerek araç sürerken gerekse başkasının arabasındayken emniyet kemeri taktırıyorum/taktırıyorum, hatta kendi kullandığım araçta arka koltukta oturana da taktırıyorum. Dünyanın binbir türlü hali var sen ne kadar usta sürücü olursan ol dışarıdan gelecek bir darbeyi bilemezsin/kontrol edemezsin.


  • EkimBebesi  (14.04.16 19:16:52) 
Bu kemer işi nasıl başlarsan öyle gidiyor... İlk başta sıkı tutmak lazım.


  • kartallar yuksek ucar  (14.04.16 19:21:40) 
eğitimsizlik, "ben iyi şoförüm bağa bişi olmaz aga" cılık işte öle öle azalacaklar.


  • kuzey li  (14.04.16 19:25:19) 
itiraf ediyorum zımbırtı bagırmasa ben de takmam, ne kadar önemli oldugu konusunda zırvalamicam tabi ki ama boguyor sanki beni klostrofobiyle baglantılı galiba:/. taktıgımda da 2 kolumun altında olacak sekilde takıyorum, işlevselligi azalıyor mu acaba?


  • galandar kostumu  (14.04.16 19:47:17) 
@galandar kostumu

evet azalır işlevselliği. tahminimce en çok korumanız gereken bölge olan kafanız bir yere çarpabilir ya da boynunuz kırılabilir. yani vücut yerinde kalır ama kafa için aynı şeyi söyleyemeyeceğim.
  • insomni4c  (14.04.16 19:58:44) 
ben de gozlemledim. ayristirmak icin demiyorum ama genelde egitimli gorunen tayfa kemer takiyor. (genc suruculer) ama sahin, dogan slx tarzi araba kullanan elemanlarin taktigini pek gormedim


  • exlibris  (14.04.16 20:23:55) 
Benim gördüğüm kadarıyla temel olarak dört sebep var:

1. Geçmişten gelen otomobil kullanım kültürüne bağlı alışkanlıklar.
2. Otomobil kullanım becerisine dayalı risk faktörü.
3. Fiziksel dayanıklılık ve buna bağlı tehdit algısı eşiğinin daha yüksek oluşu.
4. %30 daha fazla adele ile kazalardan bir miktar daha fazla sağlam çıkma garantisi.

Erkeğim emniyet kemeri kullanmadığım yolculuğum olmadı. Emniyet kemerini bırak kadınların bilmediği umursamadığı birçok emniyet gerecini bulundurur kullanırım. Silahlı silahsız güvenlik de ilgi alanlarımdan bir tanesi. Erkelerde otomobil kullanımı eskiye dayandığı ve eskiden kalma kötü alışkanlıklardan biri de emniyet kemeri kullanmamak ve arabada sigara içmek olduğundan bu 'alışkanlık' şimdilik devam ettiriliyor. Zamanla yok olacağı da belli.

Erkeklerde otomobil kullanım becerisi daha eskiye dayandığından araç üzerindeki hakimiyetlerine bağlı olarak algıladıkları risk miktarları da daha düşük seviyede kalıyor.

Üçüncü maddeye gelelim; Bu yıl yapılan bir araştırmada kadınların sigaraya bağlı akciğer kanserine karşı erkeklerden çok daha dayanıksız oldukları bulundu. Yine yapılan araştırmalar kadınların obezite riskine çok daha açık olduklarını gösteriyor. Zaten istatistiklerde de öndeler. Ayrıca erkeklerde şişmanlığa bağlı olarak selülit riski de neredeyse yok. Sigaranın cinselliği öldürdüğü biliniyor fakat kadınlar üzerinde yapılan araştırmalar sigaranın kadın cinselliği üzerindeki etkisinin çok daha yıkıcı olduğunu gösteriyor. Saymayacağımız kadar çok fiziksel dayanıklılık avantajı olan bir cinsin tehdit algısı eşiğinin farklı olması da beklenen doğal sonuçlardan bir tanesi.

4. maddeyi açmama gerek yok.




"Kadinlar daha akilli..."
Feminist egemen medya her ne kadar yedikleri haltlardan şu an utanmaya başlamış ve vazgeçmiş olsa da erkekleri öyle bir aşağıladı psikolojik şiddet uyguladı ki sizleri yeniden eğitmeden bilinç altınıza ekilen aşağılık duygusu tohumlarından kurtarılmanızın imkanı olduğunu düşünmüyorum. Yazdıklarım en fazla üst beyniniz tarafından okunuyor. Bu da beyninizi saran zar tabakasından başka bir şey değil.
  • neotunc  (14.04.16 20:39:01 ~ 20:56:58) 
Yüksek eğitimli, eczacı, iki çocuk annesi arkadaşım gerek görmediği için emniyet kemeri takmıyordu. Ta ki ağır bir kaza geçirip başını ön cama çarpana dek. Söylediğine göre artık hep takıyormuş.


  • devilred  (14.04.16 20:50:46) 
Bunun sebebi "gerizekalilik" afedersin.


  • stavro  (14.04.16 20:53:11) 
Bir süredir trafikte bu açıdan gözlem yapan biri olarak notlarım:
Önce ironik bir izlenim:
Güvenlik seviyesi düşük olan araçlarda (doğan, şahin, kartal, fiat, clio, symbol v.s) emniyet kemeri takan sürücü hemen hemen yok gibi. Yol tutuşu, fren sistemi, airbag vb konularda iyi olan araçların hemen hemen tüm sürücüleri emniyet kemeri takıyor. Kadın sürücülerin tamamını ben de bu kurala uyar gördüm. Diplomatik plakalı araçlarda ise hem önde oturanları hem de arka koltuktakileri emniyet kemeri takılı gördüm.
  • erdoyil  (14.04.16 23:16:36) 
Trafikte herkes telefonuyla oynuyor zaten. Taksalar ne olur?


  • ThomasJefferson  (14.04.16 23:23:51) 
Kız, erkek çoğu arkadaşım takmıyor. Kendilerine ve arabalarına güveniyorlar. Ben arkada otursam bile takarım diğerlerine de zorla taktırırım.


  • jazzabel  (14.04.16 23:44:01) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.