[]

Köpekte viral enfeksiyon

Köpeğimiz birkaç gün önce beyaz köpük şeklinde kusmaya başlamış. Önerildiği gibi pirinç lapası falan yedirdikten sonra düzeldi ama hala halsizdi. Bugünse annem yanında sarı ve kırmızı renkte lekeler görmüş, muhtemelen kusmuş. Çok da halsizmiş. Veteriner hekim "viral enfeksiyon" olduğunu söylemiş. 4 tane de iğne yapmış. "dilerim atlatabilir" diyor. Yani gayet ciddi bir durum sanırım. Ben de aynı şehirde olmayınca annemin anlattığı kadar biliyorum. Köpeği bu hastalığı geçirmiş biri var mı?




 
bizimki hep sarı sarı beyaz beyaz kusuyor. genelde suya girerse falan oluyor. 3-4 güne geçiyor. sizin köpek yavru mu acaba? gençlik hastalığı falan olmasın?


  • ayiadam  (14.04.16 17:37:19) 
sarı ve köpüklü bizimkide kusuyor. ama @ayiadam'ın dediği gibi denize girdiğinde, üşütünce oluyor.


  • teknikekip  (14.04.16 17:43:39) 
5 aylık kangal kırması köpek. aşıları da tam.

bilmiyorum, veteriner hekim "yalancı kuduz" demiş. internetten arattığımda kahroldum. neredeyse tamamı ölümle sonuçlanıyormuş. çok kötü hissediyorum şu an.
  • niente  (14.04.16 17:52:55) 
gündüz işte yazarken amir geldi kaldı. sen veterinerlere bakma. internetten yapılması gerekenlere bak. sıcak tutun, sıvı tükettirin bol bol, yemek yiyemezse lapa yapıp zorla şırınga ile içirin abartmadan.

bizim sokakta baktığımız yavrunun teki gençlik hastalığı olmuştu. veteriner kesin ölür demişti. 10 gün eve aldık turp gibi oldu.
  • ayiadam  (15.04.16 01:40:07) 
Test yapildi mi? Neye gore dedi yalanci kuduz oldugunu?

Viral enfeksiyonlar sikintili olabiliyor evet ama cozulmez diye bir sey yok tabi ki.

Hekiminizi elbette dinleyin. Veterinere bakma diye bir sey yok, bu insanlar senelerce bosuna okumuyor.

Yapilan ilaclarin ne olduguna dair bilginiz var mi? Muhtemelen bagisiklik guclendirici antibiyotik vitamin kusma kesici yapilmistir. Gerisi tamamen sizin kopeginizin metabolizmasina kalmis bir sey zaten. Sizin yapmaniz gerekenleri hekiminiz soylemistir zaten.
  • mutevazi  (15.04.16 21:00:40) 
Bunu yazdıktan sonraki gün kanlı ishal başladı ve aşkımı kaybettim arkadaşlar.


  • niente  (18.04.16 22:05:14) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.