[]

kanserin diğer ülkelerdeki durumu

selam,

gün geçmiyor ki çevremden biri daha bu şeye yakalanmasın. www.washingtonpost.com haberini gördükten sonra "yahu" dedim, "diğer ülkelerde de bu kadar sık mı acaba".

www.wcrf.org şöyle bir istatistiğe ulaştım. buna göre türkiye dünyada totalde ilk 50'de değilken, erkeklerde her 100.000'de 257.8'le 50.

danimarka'da her 100.000 kişiden 338.1'i bu hastalığa yakalanmış durumdaymış, ki bu çok fazla.

biz sanıyorduk ki çernobil sebebiyle bu kadar fazla hastamız var. (hastaların geneli karadenizliydi çevremdeki)

diğer ülkelerde yaşayanlar, çevrenizde kanser durumu nasıl? türkiye'deki tedavi şartlarıyla karşılaştırılınca orada tedavi nasıl işliyor bilen var mı?

teşekkürler şimdiden.

 
kanser her yerde var. türkiyedeki sıklığı normal gibi.

karadenizde bu kadar fazla olma nedeni büyük ihtimal çernobil, özellikle bulutların hareketine bak çernobil sonrası.

www.youtube.com

bunun yanında ordaki toprakta ve suda kalıyor partiküller. zaten tek tip tüketim biraz yaygın karadenizde, sonrasında balık, msıır, fındık, çaya da bulaşıyor, bunlarda bolca tüketiliyor o bölgede.
  • kurnaz  (14.04.16 17:30:07) 
bunlar biraz istatistiksel olduğu için manipülasyona açık oluyor.

örneğin insanlar kalp hastalıklarından ölüyorsa o ülkenin sağlık sistemi boktandır. trafik kazasından ölüyorsa adalet sistemi boktandır. türkiyede, danimarkada tedavi edilen hastalıkların çoğu zamanında engellenemiyor, bu nedenle danimarkada ölünmeyen sebeplerden görülen ölüm daha fazla.

örneğin doğumda hala kanamadan ve preeklampsiden ölümler 1. olmasa da 2. sırada. avrupada ise dolaylı ve tesadüfi ölümler daha çok
  • la noix  (14.04.16 17:56:03) 
Bi de muhtemelen avrupada daha fazla olma sebebinin ortalama yaşın daha yüksek olması ve tarama/teşhis oranının daha yüksek olmasıdır.


  • Haldamir  (14.04.16 19:15:42) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.