[]

Bilgisayar mühendisliği öğrencisine genel kimya dersi vermek

niye lan niye ? 20 sayfa ödev, 50 sayfa proje, haftanın her günü zorunlu lab. dersi ve daha fazlası. Bölümdeki tüm derslerin toplamından daha fazla zorlayarak ne hedefleniyor, programlama dersinde bunun çeyreği kadar efor sarfettirilmiyor. Amaç ne, kimya ne amk?




 
Bunu ben de çok sorguladım da bir cevap bulamadım.

Not: Kimya dersi almış bilgisayar mühendisi.
  • chicha  (14.04.16 13:54:44) 
@kaptan maydanoz, vakıf üniversitesi hocam.

@chicha, şu an 20 sayfalık saçma sapan bir ödevi sadece kağıda geçirmekle uğraşıyorum çıldırmak üzereyim..
  • memories  (14.04.16 14:00:03) 
aynen bizde de vardı 1. sınıftayken çok sorguladık ama sorgulamak fayda etmediğinden çalışıp geçtik yapıcak bir şey yok.
söylediğimde şaşırıyordu başka ünideki arkadaşlarım.

  • sanguine mcqaer  (14.04.16 14:09:33) 
kredi doldurmak için koymuşlardır. branş hocası bulup para vermek yerine itele gitsin mantığı var gibi geldi.


  • terminator squad  (14.04.16 14:10:12) 
5 kredilik dersi doldurmak için bula bula kimya dersini mi bulmuşlar anlamıyorum.


  • memories  (14.04.16 14:12:03) 
ulan mühendis oluyosun mühendis. mühendis oluyorsun!!! bi dünya görüşün olsun. adamdaki vizyon bu kadar işte! çok biliyonuz aq! kimya neymiş! lafa bak!


  • dedim dedim de kime dedim  (14.04.16 14:13:23 ~ 14:14:44) 
@dedim dedim de kime dedim, yav birader ne boş adamsın sen. Mühendis oluyoruz anladık, kimya temel bilim olarak benim bölümümle alakalı bir bok katmayacak olsa bile en azından temelini bilmeliyim anladık. Bu dersi 5 krediyle , geri kalan tüm derslerden özellikle bölümün ana dersi olan Programlama dersinden kat kat daha ağır bir şekilde projelerle, ödevlerle, programlamada bile olmayan devam zorunluluklarıyla ve labarotuvar dersleriyle ders listesine koyulmasında ki mantıksızlığa isyan ediyorum burda. Senin dünya görüşüne tüküreyim, gelmiş burada ders vermeye çalışıyor.


  • memories  (14.04.16 14:21:05) 
@dedim dedim Ne silkeliyorsun çocuğu termodinamik de alalım, teknik resim de o zaman. Nasıl olsa mühendis oluyoruz!!! Kendi bölümüyle alakalı derslerin bile bir kısmı o kadar gereksizken kimya ile mühendislik vizyonu kazanacağımızı söylüyorsan bence yanılıyorsun.


  • chicha  (14.04.16 14:23:59) 
teknik resim dersi almış bir bilgisayar mühendisi olarak, iş hayatında çok faydasını gördüm. resmen bakış açımı değiştirdi.


  • fever  (14.04.16 14:48:53) 
bir de bilgisayar mühendisliği dediğimiz şey enikonu mühendislik işte. o formasyonu alman gerekiyor.

sadece kodlama yapmak isteyenler için bilgisayar programcılığı bölümleri mevcut.
  • fever  (14.04.16 14:49:36) 
benim gördüğüm;
hocalar, verdikleri ders hakkında derin bilgileri varsa, konuları da derin işliyorlar. muhtemelen programlama derslerinize pek yetkin olmayan insanlar giriyor ve konuları geçiştiriyor.

  • titiraprap  (14.04.16 14:51:52 ~ 14:58:24) 
@fever, kimyanın iş hayatında sana kattığı neler oldu eğer aldıysan üniversitede kimya dersini ?


  • memories  (14.04.16 14:53:29 ~ 14:56:59) 
@titiraprap, şu konuda katılıyorum, aslında kimyanın programlamadan kat ve kat zorluyor olması kimyacının gıcıklığından çok programlama dersini veren hocanın vizyonsuzluğundan olabilir. Ancak yine de, kimya dersinin benim bir işime yaramayacağı konusunda fikrimi devam ettiriyorum


  • memories  (14.04.16 14:56:17) 
benim bilkent elektronik mezunu bir arkadaşım stanfordda moleküler biyoloji ve kimyayla ortak proje yapıyor, programlama da var tabi ki işin içinde; kızın TED konuşmalarını dinlersen neler yaptığını öğrenebilirsin. yani işine yarayanın epey işine yaradığına emin olabilirsin.


  • niye ama  (14.04.16 15:00:31) 
@memories

bunlar hep tartışıldı: ama türevi ben nerede kullacağım? ama bunlar günlük hayatta ne işime yarayacak?
şuna yarayacak: aklını ve vizyonunu geliştirecek.

örneğini de vereyim: ülkemizde berbat bir eğitim var ama eğitim seviyesi arttıkça akp'ye oy verenlerin oranı düşüyor. (bunu kendileri itiraf etti) demek ki eğitim bir işe yarıyor (türkiyede bile)
  • titiraprap  (14.04.16 15:05:35 ~ 15:06:46) 
bizde kimya yoktu ama içerik olarak çoklukla kimya olan moleküler biyoloji vardı. benim ufkumu genişletti, bölümden de birkaç cevap üstte "niye ama"nın yazdığı gibi çalışmalar yapanlar çıktı.


  • fever  (14.04.16 16:45:04) 
Bilgisayar mühendisinin her şeyden biraz bilmesi lazım. Çok farklı sektörlerde çalışabilirsiniz.

Belki de bundan 5 sene sonra, iyiki de vermişler o dersi diyeceksiniz...

Çok çok zorlaması hocanın iş güzarlığı herhalde...
  • kartallar yuksek ucar  (14.04.16 17:18:54) 
arkadaşlar ufkun genişler falan filan bunları geçelim. öğrettikleri şey belli össye girerken öğrendiğin karışımlar, tepkimeler var ya bunlar. yani adam öğrenmekten gocunmuyor burda. böyle bir dersin devam zorunluluğu olması her labta not verilmesi ve yine devam zorunluluğunun olması programlama sınavına çalışmaya gerek duymayan bir bilgisayar mühendisliği öğrencisinin kimya çalışması can sıkıcı bir şey. hiç öğrenci olmamış gibi konuşuyorsunuz.
ufkunu genişletmek isteyen seçmeli olarak alabilir ayrıca.

  • sanguine mcqaer  (14.04.16 17:24:27) 
öncelikle bilgisayar mühendisliğinden çıkıp moleküler biyolojiye falan yönelen insanlar var @niye ama'nın dediği gibi, ön bilgi olması iyidir. ayrıca ufkun genişler lafına da inanıyorum, bizde de böyle bunu öğrenip napcaz şimdi yeaa diyenler falan vardı ama şimdi hocamla konuşurken logaritmadan giriyoruz termodinamikten çıkıyoruz, burda önemli olan daha sonra hayatına bu bilgileri katabilmek ve bunları uygulayabilecek ortamının olması.
haa ama işin şu boyutu var, maalesef sana kimya diye allah bilir ne öğretiyorlar diye düşünüyorum. genel, hayatında yer edebilecek bilgiler yerine ödev geçirmekle uğraşıyorsan tabi sana da yazık.
yalnız şu sıralar bitirme projelerini yapan, artık son sınıfa gelmiş öğrencilerin halini gördüğüm için öğrenci milletinin lafına güven olmaz kafasındayım ve sana da o gözle bakabiliyorum:) durum belki bize anlattığın gibi değildir, veya sen durumu anlayacak seviyede değilsindir henüz.
  • pamuk helvalar cebe  (14.04.16 17:52:57) 
@memo
beni görsen inan altına sıçarsın. senin vizyonunda bu kadar işte. zaten muhtemelen 1.sınıfa yeni başladın. hayatta da corsa'dan öteye geçemeyeceksin. en büyük hayalin araba almak falan olucak. bir insan daha karpuz gibi büyüyüp, çürüyüp gidicek.

  • dedim dedim de kime dedim  (14.04.16 18:07:35) 
@dedim dedim de kime dedim, ne komik adamsın sen. Senin hayatta geldiğin noktanın bi önemi var mı, boş bir insansın zaten. Kendini çok üstün görüyorsun insanlardan, yok tek hedefin corsa almak olacak falan. Nerden biliyorsun benim hayat görüşümün ne olduğunu, nerden biliyosun altıma sıçacağımı nesin sen kabadayımısın amk ?


  • memories  (15.04.16 01:24:26) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.