[]

bahçe güzelleştirme

Merhaba,
evimin minik bir bahçesi var. Ama kiracıyım. Aşırı büyük paralar harcamadan bahçemi güzelleştirmek istiyorum. Bahçe malzemelerinin ucuzu nerede satılır acaba? Saksılar belki saksı koymak için birkaç raf, toprak, çiçekler vs. almayı düşünüyorum. Yapay çiçek de çok pratik olur diye düşünüyorum :)



 
bauhaus koçtaş veya peyzajcılar


  • cirkinkizyokturazvotkavardir  (14.04.16 13:27:44) 
Dün bauhausdaydım. Afrika menekşesi 5 liraydı. Diğerleri de 10,20,70 diye gidiyodu. Yapay alma bence.
Saksılar en ucuz ikeada sanki

  • jazzabel  (14.04.16 13:41:04 ~ 13:41:20) 
saksi koymak cicekligi kendimiz yaptik. 20 tl bile olmadi maliyeti.

izmirde oturuyorsaniz gida carsisinda toptan ve perakende saksi vs satan plastikciler var. koctasta 30 tl ye satilan en buyuk boy saksi da dahil olmak uzere, 6-7 farkli boy saksiyi 38 tl ye aldik. izmirde degilseniz bile sehrinizde vardir mutlaka bu tarz bir yer.

topragi eve yakin bir tarladan kurekle torbalara doldurduk.

cicek fidesi icin cigli belediyesinin fide ve cicek satis merkezine gidicez. gene sehrinizde vardir mutlaka belediyein satisi. oldukca uygun fiyata tohum ve cicek satiyorlar. ben daha cok domates, biber gibi biseylar dikemk istedigimden bi hobi grubu buldum. yerli ve organik fide ve tohum alicam onlardan.

yani toplamda nerdeyse 70-80 tlye balkonda bir bostan yapiyoruz. yaza sebzeye para vermiycez ustelik.
  • halanne  (14.04.16 14:14:58) 
*yapay seyler tavsiye etmem. hem manasiz hem de yazin gunes yagmur vs. solar, pislenir cirkin gorunur.

*a101-bim-sok bu aralar surekli bahce urunlerinde indirim oluyor. minik kurek tirmik, toprak, saksilar, bitki besini vs. basit temel seyler var.

*bahcenizin gunes alma potansiyeline gore ciceklerinizi secin ama birkac bitki var ki her turlu yasar, sardunya, aksam sefasi gibi.

*arkadaslarinizin ciceklerinden bir dal kirarak, freecycle gibi yerlerde cicek istiyorum diye yazarak bir seyler toplayabilirsin. istanbuldaysan ben de veririm bir iki cicek.

*menekse ic mekan bitkisidir. acem halisi, telgraf cicegi gibi yayilmaci turler kolay olur, hizli buyur. siklamen guzel ve dayanikli bir cicek.

*patates, sovan gomebilirsin topraga. yesillik olur.
  • jimicik  (14.04.16 14:35:07) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.