[]

kolyenin uzerinde ne yazmali?

hani askerlerin kolye seklinde kunyeleri oluyor ya, onlardan yaptirmak istiyorum. hem deprem cantasina koyucam hem de uzun seyahatlerde takicam. simdi bu kolyenin uzerinde ne yazsin?

adim soyadim
tc numaram
kan grubum
annemlerin adi-telefonu
ne gerekir baska ki?

 
Ad soyad, kan grubu, irtibat telefonu yeter tckn yazma bence.


  • Kovacic  (14.04.16 12:30:32 ~ 12:30:56) 
ama kimlik icin as soyad yeter mi? ayni adda baska kisiler de olabilir. ama tc nonun yazmasi kotu amacla da kullanilabilir mi ki acaba bir de?


  • jimicik  (14.04.16 12:36:48) 
kimlik numaralarımız birkaç sene evvelki kadar sakınılabilir olmaktan çıktı artık, halihazırda ulaşmış insanlar da var fakat yine de böyle bir durum için luüzumu yok derim. ad soyad ortaklığı olsa da telefon numarası, kan grubu, ana baba adı gibi bilgilerin hep birden ortak olması mümkün değil; onlar yeterli olacaktır.

bir de sağlık durumunuza ilgili önemli bilgiler varsa onların belirtilmesi iyi olur. astım'ınız diyabetiniz veya buna benzer bir durumumuz var mı? bunlara bağlı sürekli kullandığınız veya bir kriz durumunda akut olarak verilmesi gereken bir madde var mı? veya alerjik reaksiyon gösterdiğiniz, kesinlikle almamanız gereken maddeler var mı? varsa bunların da eklenmesi iyi olacaktır.
  • olanlaolunmaz  (14.04.16 12:42:03 ~ 12:45:32) 
penisilin ya da benzeri önemli alerji varsa o olabilir.


  • whoosie  (14.04.16 12:44:43 ~ 12:44:49) 
normalde asker künyelerinde oluyor tc no. erkek arkadaşım bana künye göndermişti onda tc'si yazıyordu. birşey olmaz tcden. araba plakası gibi düşünün. millet şahıs şirketi açıyor ve şirket vergi numarası adamın tc numarası oluyor onlara bir şey oluyor mu? öyle olsa şahıs şirketlerinde tc no kullanılmaz.


  • matilda  (14.04.16 12:44:51) 
ad soyad
kan grubu
irtibat tel
alerji / acil ilaç
birde yurt dışına çıkıyorsanız ing. künye de yaptırın bari.
  • seyduna6687  (14.04.16 13:13:49) 
@seyduna ingilizce iyi fikirmis. yurtdisi olacak cunku.


  • jimicik  (14.04.16 14:17:50) 
yurt dışı olacaksa tc çok anlam ifade etmeyebilir, pasaport no eklenebilir bence onun yerine o zaman.


  • freya  (14.04.16 14:34:46) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.