[]

Araç Tamir / Seri No

Selamlar,

Geçen gün bir yedek parça sorusu sormuştum hatırlayanlar olabilir.
Neyse aracı tamir etmesi için bir tanıdık buldum arkadaşım aracılığıyla.. Onun aracını da daha önce halletmiş.. Gittim, düzgün bir adam sohbeti falan, aracı da hakikatten hızlıca hallettiler..
Ama usta gelip "abi ruhsat yanındaysa bi seri no fotoğrafını alayım, yedek parçacıya giderken numaradan direk bakarlar daha rahat buluruz" dedi fotoğrafını çekti.. (Seri no derken motorun mu neyse artık)
Tırsmadım değil ama, ne yapacak lan benim aracın şasi midir nedir seri nosunu zaten?
Böyle yedek parça için bilgi alan ustaya denk geleniniz oldu mu?

 
araça uygun parça daha kolay bulunuyor. ayrıca yanlış parça gelme olasılığı olmuyor.


  • 1917  (14.04.16 10:22:04) 
araç modeli ve tam bilgisi için araç şasi no gerekiyor ki tam uygun parça bulunabilsin artık parçacılar ruhsat ile tam aradığın parçayı veriyor


  • gaspetizm  (14.04.16 10:22:22) 
Sayenizde güzel bir "oh" çektim.. Adamın da günahını aldığım için utandım.
Hem arkadaş tavsiyesiyle gittim, hem de çok iyi biri çıkınca bit yeniği aradım mal gibi..
Neyse artık daha rahat giderim..
  • quaker  (14.04.16 10:34:01) 
Benim Peugeot'un parçalarına açtıkları Service Box diye bir siteden bakıyorum. Parça numarası, vidasına kadar her şey burada yazıyor. Siteden aracınıza ait parçaları görmek içinde şasi numarası gerekiyor. Korkulacak bir durum yok.

public.servicebox.peugeot.com
  • teknikekip  (14.04.16 11:46:18) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.