[]

hanımlar bi deyiverin abiye kıyafetler neden bu kadar pahalı ?

iyi akşamlar efem :) önümüzdeki ay abim evleniyor kıyafet bakıyorum ama tam olarak YILDIM ! bir gecelik kıyafetlere kaç para ödeniyor ömür törpüsü gerçekten. haftalardır bakıyorum ortalama fiyat 1500 lira. manyak mıyız neyin kafası bu diyemiyorsun. içim gidiyor bir gece giyeceğim sonra mezar olacak bi kıyafete o kadar para vermeye :(
siz napıyorsunuz alıp kenara mı koyuyorsunuz ?



 
işte bu düğün olaylarının tamamı insanın bir daha gelmeyecek küçük kısa anlarından faydalanıp sömürmeye yarıyor. asla ve asla bir şeyi satın alma. kirala


  • freetakilir  (13.04.16 23:42:57) 
kendim evlenmiyorsam ben de çok para vermem :) biraz daha makul yerlere bakabilirsiniz abinizin düğünü için bence de.


  • aquarium  (13.04.16 23:45:22 ~ 23:47:16) 
Şu siteden kiralayabilirsiniz de:
www.davetcokelbisemyok.com

  • reptillia  (13.04.16 23:47:55) 
oha o paraya küçükbaş danaya girilir.
PS: bağyan değilim.

  • widee  (13.04.16 23:54:36) 
500-700 bandinda bir seylere bakmayi dusubdun mu 1500luk bir sey yerine?


  • kuehles blondes  (14.04.16 00:04:35) 
100-150-200 tl'ye de çok güzel şeyler bulunabiliyor. daha az elit olan yerlere bakmak gerekli tabii bunun için.

alıp kenara koyuluyor tabii, böyle kıyafetlerin özelliği bu.
  • devilred  (14.04.16 00:05:05) 
Hem uyduruk her yerde aynı şeyler var hem de pahalı. Şahsen diktiriyorum. Bi de herryden aldım yeni, 1000lerdr değil fiyatları. Bir de trendyol milla'ya bakın. Gerçekten hoş elbiseler var ve dikişleri kumaşları falan gayet iyi. En kötü kotona bakın değişiklik yaptırın elbisede.


  • pshasha  (14.04.16 00:12:57) 
Outlet magazalarına bakın ve indirim dönemlerinde mutlaka mağazaların abiye bolumune de göz atın. Sezon indiriminde 1300 liralık şahane bir abiyeyi 180 e kapattım mesela bu yıl, yazın düğünlerde tepe tepe giymeyi planlıyorum.


  • physcos physcos  (14.04.16 00:20:43) 
ben olabilecek en ucuz şeylere bakıyorum onlarda hani 1000 tl civarında en ucuz sanırım istanbul bakırköyde 800 liraya perdeden bozma bir elbiseydi.

fatih kadıköy dolandım yani :D her yere bakıyorum hem makul hem güzel çok zor ucuz olanlar var elbette ama kilit cümlemiz 1. derece düğünü olunca olmuyor. hadi biraz daha pahalı bir şey baksam bir daha kimin düğününde giyerim ki arkadaş düğününü de kısa elbise giy çık sonuçta. beynim yandı :(
  • burchak  (14.04.16 02:19:28) 
çünkü;
- abiye kıyafetler işletme maliyetlerini karşılayacak kadar çok satışı olan bir ürün değil. bir insanın ömrü boyunca alacağı abiye sayısı 15-20 civarı desek yaklaşık olarak bir sezonda aldığı tişört sayısı kadardır.
- abiye kıyafetlerin kumaşları daha pahallıdır, çoğunun dikimi zordur yani maliyetleri normal elbiselere göre daha fazladır.

ana nedenler bunlar. yalnız piyasada dökülüyor denilecek elbiselerin fahiş fiyatlarla satıldığı da bir gerçek.
çok ekonomik fiyata ve hiç kimsede olmayan bir elbise hazırlayabilir ya da hazırlatabilirsin. şöyle:
bustiyer yapıp satan firmalar var. hepsi istanbul merkezli diğer illerde de satışları oluyordur. mesela izmir'de satışları var. neredesin bilmiyorum, yaşadığın yerde olup olmadığını öğrenmek zor değil, yoksa internet üzerinden de sipariş verebilirsin.
çeşitli renklerde üretiyorlar. altına terziye verip istediğin model bir etek diktirebilirsin veya bütün elbise yaptırabilirsin. dantel, ipek, şifon, tül... ne istersen kullan, ne renk hangi model istersen yaptır.
bu şekilde 200-300 civarı bi maliyeti olur.
geçen sene ben bustiyeri 70 liraya aldım. istediğim renk ellerinde yoktu, kendi kumaşımı verip elbiseyi dikeceğim kişinin bedenine göre yaptırdım. altını ve dantel giydirmesini kendim yaptım, terzi parası vermedim, iyi bir kumaş kullandım. yalan olmasın 150 veya 200 civarı tuttu sanıyorum. üstelik o elbisenin aynısından bir tane bile yok, pişti olma olasılığı sıfır.

şöyle bişeyler: benim aldığım yerde taşlıları süslenmişleri filan da vardı.
ronibu.blogspot.com.tr

edit: bustiyeri daha sonra kullanma olanağı da var. düğün, nikah, kutlama yemeği... pantolon ceket, etek ceket içine giy çık. üstüne dantel bluz ayarla başka bi kombin yap. yakın düğünlerinde nişanlarında eline yapışır abiye aramazsın.
  • hayat aklini konusacak bir filozof uret  (14.04.16 08:23:35 ~ 08:49:05) 
şimdi daha önce giydiğin bir kostümü giyince, seni görenler hemen aa sen bunu 2013'te giymiştin mi diyorlar? nasıl işliyor sizde sistem?


  • cekilmis gayfe  (14.04.16 08:58:11) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.