[]

sessiz makine motoru

arkadaşlar şu linkteki makinenin motoru acayip gürültülü çalışıyor onu söküp aynı güçte sessiz bi motor takamaz mıyız ? sessiz motor diye birşey var mı yani ? yoksa bu sesi nasıl yalıtırız ?

www.presmak.com.tr


 
link yok. motora göre değişir.


  • icim urperiyor  (13.04.16 23:33:25) 
nereye takılacak tekneye falan mı?

normalde en sessiz motor elektrik motorudur ama fosil yakıtlı sistemlere uygulamak için baya dönüşüm yapmak lazım.

eğer bahsettiğiniz motor dizelse benzinliyle değiştirebilirsiniz benzinli motorlar daha sessizdir. yalıtımı motorun içinde yapamazsınız ama bulunduğunuz yerle motor arasında bir kabin varsa kabinin yalıtımı artırılabilir ancak.


edit: alette elektrikli motor var. ve ürün açıklamasında sessiz bir model olduğundan bahsedilmiş. sesin motordan geldiği kesin mi? başka bir parça şasiye deyiyor, titriyor olmasın? ürün yeniyse ve garantisi varsa durumu aldığınız yere bildirin, açıklamada sessiz motor yazıyor ama motor çok ses çıkarıyor diye. bu şekilde motoru yalıtmak zor, motorda sorun varsa motoru değiştirmeniz halinde ses azalabilir.
  • victum  (13.04.16 23:55:29 ~ 14.04.16 00:01:30) 
@victum

dimmer ile motorun hızı ayarlanabiliyor düşük ayarda az ses çıkıyor doğru ama yüksek hızda çalıştırmamız gerekiyor bizim.
  • lorne malvo  (14.04.16 00:05:23) 
uzun süre kullanmıyorsanız köpük bir şeyler yapabilirsiniz etrafına. yakıtlı motor olmadığı için gaz giriş çıkışına gerek yok. ama yine de havanın soğutma etkisi var, uzun süre çalışırsa sıkıntı olur. onun dışında motorun içine müdahale etmeniz çok zor.


  • icim urperiyor  (14.04.16 02:16:08) 
arkadaş 22.000 devirde dönüyor. muhtemelen biryerlere sürtüyordur.

eğer sürtmüyorsa, bağlandığı rulmanı değiştirin.

görünüşe göre motor doğrudan bağlı, eğer aktarma elemanı varsa büyük ihtimalle o ses yapıyordur. 500 watt elektrik motorunun rahatsız edecek kadar ses yapması zor.


muhtemelen sürtme, yoksa rulman sorunudur.
  • babilbaligi  (14.04.16 09:09:51) 
sürtme olsa servise gittiğinde düzeltirlerdi ama aynı şuan motorun kendi sesi bence


  • lorne malvo  (14.04.16 13:52:19) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.