[]

elime kaynar su döktüm

kaynayan makarna suyunu süzeyim derken eli kaydı ve tencerenin yarısını komple elimin üzerine döktüm. musluk suyu tuttum bir kaç dk, evde anestol vardı, o mavi jel buzu da ısınana kadar elimde tuttum ama 2 saat olacak neredeyse buzu kaldırdığım an(dolapta buzlu su şişesiyle devam ediyorum) acıdan duramıyorum.
1-acilde bana anestolden başka bişey yapabilirler mi?
2- 112yi arayıp danışsam çok mu yanlış olur?
elim kırmızı, hafif şiş ama su toplama görünmüyor şuan

 
yogurt sur.
cok gecmis olsun.

  • bim tribi  (13.04.16 22:44:45 ~ 22:45:17) 
Yoğurt sürme
Buz tutma
Anestol sürme

Elini akan suyun altına tut, birkaç dk değil bayağı tut. Elin soğusun bir güzel. Su toplarsa bactroban veya silverdin sür. Temiz tut.
  • Lim5  (13.04.16 22:47:17) 
Yoğurt sürme.

Soğuk suyun altına tut, sıkılırsan buzlu su yap bir kabın içerisine, mümkün oldukça uzun süre tutmalısın elini kabın içinde.


112'yi elbette aramamalısın, çünkü orası danışma hattı değil. Google var hem.

edit: (buzlu)+su
  • innatedesire  (13.04.16 22:51:39 ~ 23:32:25) 
bactroban veya silverdin'im yok, yakınlarda eczane yok, arabam yok, evde bana bu ilaçları alıp gelebilecek kimsem yok. yakınlarda devlet hastanesi de yok, ama medicana var-acili vardır herhalde?

anestol niye sürmiyim daha önce parmaklarımı yaktığımda acilde bunu sürmüşlerdi:(

buzlu suda ne kadar tutmam gerekir? 2 saati geçti elim yanalı..
  • shubulubapshubaptishaluva  (13.04.16 22:52:07 ~ 22:54:55) 
Ayağımı kaynar su ile yaktığımda, yanığın geçmesi için Silverdin, acıyı hissetmemem için Anestol vermişlerdi ve Anestol'u Silverdin'in üstüne sürmemi söylemişti doktor. Anestol'ü genelde basur için veriyorlar acıyı kessin diye ama yanık için bana da vermişti. Yine de belki değişiyordur yanık tipine göre ya da o dönem doğru bilinen bir yanlış da olabilir, sonuçta uzman değilim ve Anestol kısmını merak ettim. Belki onun yerinde bir yara kremi + ağrı kesici de iş görebilir.

Şöyle ki, soğuk suda iyice bekletmek gerekiyor. Soğuk buz da iyi ama şöyle bir sıkıntı var. Buzu tek başına tutmak zor, bir şeye sararsan da yaraya değdiği anda tahriş oluyor.

Yakınlarda bir arkadaşın veya yakının var mı? Belki gelip ilaç getirebilecek biri vardır?
  • aychovsky  (13.04.16 23:08:01 ~ 23:09:03) 
Sağlık Bakanlığı kılavuzda önermemiş, bize de kullanmayın dendi. Geniş alanlarda, açık yaralarda veya üzerini kapatarak kullanırsan dolaşıma geçen miktar artacağından zehirleyebiliyor. Birinci derece yanık zaten yarına iyileşir. (Tamamen değil, acısı) Elini artık sudan çekebilirsin, iki saatte soğumuştur. Çok ağrı çekersen ibuprofen, parasetamol gibi bir ilaç alabilirsin. Antibakteriyel merhem şart değil, yanık yüzeysel. Eğer ilk başta iyi soğumadıysa yarına derinleşir. Su toplarsa, yüzeyi kalkar o zaman Bactroban sürersin. Hatta o zaman hastaneye gidersin. Yüzeyi çok kuru ve gergin olursa Bepanthol iş görür.


  • Lim5  (13.04.16 23:16:49 ~ 23:18:46) 
bir salata kasesini soğuk suyla doldurup içine buzlu şişe bıraktım, elim ve ben şuan çok mutluyuz:)

malesef yakınlarda kimsem yok bir şey isteyebileceğim. eşim buraya 110km ötede başka şehirde nöbette. ki kendisi de doktor olmasına rağmen temel müdahale sonrası sadece "beklememi" ve "geçeceğini" söyler, öyle de yaptı nitekim. doktorların kendileri/yakınları söz konusu olduğunda olayları küçümsemek gibi alışkanlıkları var.
  • shubulubapshubaptishaluva  (13.04.16 23:17:35) 
@lim minoset plus aldım sözünü dinleyip. soğuk su işini kestiğimde acım devam ediyor, bir saat daha suya tutsam bir şey olmaz herhalde değil mi?


  • shubulubapshubaptishaluva  (13.04.16 23:19:57) 
Bir şey olmaz, tut gitsin. Nasıl iyi hissediyorsan. Sadece çok soğuk uygulayıp oradaki dolaşımı bozmamak gerek, o yüzden buz yasak. Su serbest.


  • Lim5  (13.04.16 23:27:50) 
yanık olaylarında yumurta akı ya da zeytinyağı işe yarıyor . derinin büzüşmesini ve iz kalmasını önlüyor .


  • devilone  (15.04.16 16:32:23) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.