[]

Muhsin Abi, Ne Yapsam Bu Limonlara?

6 ay önce çalıştığım yerden aldım bu limon ağaçlarını. Soğuğu sevmez, kapalı mekan ağacı dediler. 4 aydır baska bir sehirde oldugumdan, ilgilenenedim. Durumlarını sordugumda hep iyi demisti annemler ama ben uzulmeyeyim diyeoyle demisler. Yaklasık 1,5 metre uzunlugundalar. Ocak sonu subat bası gibi cicekler acmıs, ama hızla dokulmeye baslamıs. 3 haftadır dayaprak dokmeye baslamıslar. Yaprakları aşırı toz tutuyor. Hırpalanmıs, meyvesine dalınmıs gibi görünüyor.

Toprak mı degistireyim, saksıdan cıkarsam bahceye diksem bu sefer kış aylarına dayanabilirler mi? Suni bir destek dışında topragına, yapraklarına yapabileceğim bir sey var mı? Dogal gübre saksıda oldugu icin toprağını yakar diye düşünüyorum. Limon agacları hususunda bilgidi olan bir akıl verirse sevinirim.

Not: Fotograf eklemeyi beceremedim mobilde.

 
liimon çiçeklerinin meyveye dönüşmesi için tozlaşma olması lazım. rüzgarsız bir ortamda tozlaşma olmamıştır. bi dahakine çiçeklendiğinde tozlaşmaya yardımcı olmanız iyi olur. fön makinesinin soğuk kısmı ya da suluboya fırçası kullanmak gibi yöntemler kullanabilirsiniz.

limon nem seven bi ağaç. yapraklarına su püstkürtmek, hatta çok sıcak zamanlarda naylon benzeri şeyle sera gibi yapıp ağacın nemlenmesini sağlamanız lazım.

yanlış hatırlamıyorsam toprak asitliği de önemliydi. demiri seviyordu galiba.

besin takviyesi olarak humik asiti bi araştırın, piyaada bulabilirsiniz. ben çoğu bitkimde humik asit kullanıyorum.

meyvesine dalınmıştan ne kast ettiniz tam anlayamadım, uygun zamanda bi fotoğraf yükleyebilirsiniz daha iyi olur.
www.agaclar.net
  • hayat aklini konusacak bir filozof uret  (14.04.16 10:09:50 ~ 10:10:17) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.