[]

Es durumu tayini hk avukatlar ne der

657 devlet memurlari kanununa gore memurlar 4a kadrolu ve 4b sozlesmeli olarak ayrilmis. 4a kadrolu olana esi ozel sektorde calisiyorsa belirli sartlari yerine getirme kosuluyla es durumu tayin hakki varken, 4b sozlesmeli olana sadece esi de sozlesmeli veya kadrolu memursa bu hak verilmis. Ozel sektordeki esin yanina tayin hakki yok. Kadroluya hak verilirken anayasadaki aile butunlugu sebepken sozlesmelide boyle bir sey yok.
Gida tarim hayvancilik bakanligi sozlesmeli alim yapacak bu ay sonunda. Ben de tercih yapacagim. Atandiktan 1 yil sonra es durumu icin dilekce veriliyor kadroluda ama sozlesmelide bu dilekce kabul edilmiyormus. Emsal bir dava var midir ben bulamadim. Dava acilsa sonuc alinabilir mi yoksa bile bile sozlesmeli atanmissin, daha neyin pesindesin mi denir?



 
Kısa bir arama yaptığımda bazı sendikaların sözleşmeli personel eş tayini için danıştaya dava açtığını gördüm. Aynı zamanda internette kurumlara bu konuda bireysel başvuru yapmak için verilmek üzere dilekçe örnekleri de paylaşılmış. Şu an mobildeyim tam olarak bakamıyorum ama açmayı düşündüğünüz dava ilk değil, şu sitede bu konuda 2007 yılında açılmış bir davadan bahsedilmiş örneğin.

www.turksagliksen.org.tr

Dediğim gibi şu an etraflıca araştıramıyorum, mesela açılan bu davanın sonucu ne olmuş bakamadım ama sonuç olarak siz istediğiniz gibi dava açabilirsiniz kimse de "neyin peşindesin" demez :)
  • ambrosia  (13.04.16 17:26:19) 
(avukat değilim) işte sorun bunlar hep. hukuken sözleşmeli personelin eş durumu tayini isteyememesi mantıklı, çünkü sözleşmeli personel adı üstünde sürekli bir işi gördürmek için kurgulanmış bir statü değil. ancak idare sözleşmeli istihdamı normal bir istihdam tipi gibi kullandığı için artık içtihatlar yoluyla da 657 4/b'deki statünün ötesine geçilmiş durumda. mahkemelerin de madem sürekli amaçla istihdam ediyorsun, kadrolu gibi istihdam ediyorsun o zaman özlük haklarında da aynı şeyi yapmalısın gibi bir tavrı oluyor. bu konuda söylemiyorum, başka konularda kararları var böyle. bu konuda araman lazım. idare hukuku'nda iyi olan bir avukata danışabilirsin, burada aradığın cevabı bulamazsan.


  • cedrus deodara  (13.04.16 17:34:44) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.