[]

çok sinirliyim.

evde oturup kpss'ye hazırlanan bir bireyim şu anda.

istanbul bile denilemeyecek bir yerdeyim, sitenin arkasında dağ var falan. yani sosyallik sıfır. evde oturup ders çalışmaktan ötürü iyice kilo da aldım. tüm arkadaşlarım işinde gücünde, bir kişi kalmadı etrafında.

çılgın karamsar biri de olduğum doğrudur. neyse işte, tüm bunlardan ve daha fazlasından ötürü sanırım, aşırı sinirliyim. evde bir sinir küpü gibi dolaşıyorum. hiçbir şeye en ufak tahammülüm kalmadı, resmen terör estiriyorum çevreme. neler kırıldı, ne kitaplar parçalandı...

nasıl sakinleşmeli? önerisi olan var mı? ("dışarı çık, sosyalleş." önerileri hariç.)

teşekkürler şimdiden.

 
madem o kadar şehirden uzak bi yerde yaşıyorsunuz, bence dağa yürüyüşe çıkın. hatta dağda bağırın çağırın. hıncınızı alırsınız belki.


  • fuel oil  (13.04.16 15:31:35 ~ 15:32:02) 
Çevrene ve kendine zarar verme de ne yaparsan yap.

Dağlık bir yere yakınsan yürüyüşe çıkmak çok çok iyi bir fikir olabilir.

KPSS diye de hayatını ve kendini söndürme, sindirme. Ayda bir gün ipi kopar mesela bu gibi süreçlerde. Yarın ölebilirsin bunu düşün. Ya da daha erken... Sevdiklerinin sağlığına şükret. Öfke yönetimi yap. Yapamadığında lütfen dışarı çık. Ne olursa olsun bir anda sokağa fırla ve sakinleşene kadar ne geri dön, ne de yollarda kimseye çat :)

Ayrıca buraya girecek kadar kendine birtakım haklar tanıyorsan, vaktini daha iyi yerlerde değerlendir;)
  • mza  (13.04.16 15:45:12) 
Neden dışarı çık gibi öneriler hariç? kpssye hazırlanmalısın evet daha iyi bir gelecek için bu gerekli ama kendini eve kapatarak olmaz bu kafayı yersin böyle.
Çık en azından yürüyüş yap, dediğin gibi dağlık bir yerse koşu yap yor kendini at enerjini en azından.Sürekli eve kapanmak insan doğasına aykırı bir kere. Dediğim gibi yor kendini.

  • six packsiz  (13.04.16 15:45:33) 
Özelden de nerede oturduğunu yaz, bir ara kahve çay neyim içelim.


  • mza  (13.04.16 15:45:58) 
böyle durumlarda bi yerlere koşmaya, yürümeye, kahve içmeye filan gidip geri dönüyorum. çok rahatlatıyor.


  • nice tnetennba  (13.04.16 15:59:39) 
Günlük 1-2 saatini spora ayır.
Aynı şeyi ben de yaptım sadece kpss çalışmak yerine bütün gün oyun oynuyordum.Yalnız yaşadığım halde her şeye sinirleniyordum. Sinirli olmanın sebebi bütün gün evde durup enerjini atamaman spor yaparsan hem enerjini atmış olacaksın , hem sağlıklı olmuş olacaksın , hem kendini zinde hissedeceksin hem de kilo almayacaksın. 1 taşla 4 kuş anlayacağın.

  • Nox  (13.04.16 16:05:23) 
planlı programlı davranınca insan biraz daha az stress oluyor , yoksa bugun bişi yapmadım acaba sınava kadar su ders bitecek mi gibi kafana konular takıldıkca daha sinirli oluyorsun

1-2 barda viski iyi geliyor bana
bitki cayları iyi geliyor ,
2-3 saat calısınca cık bi hava al ,
bizim evdede var kpss hazırlanan
kolay gelsin
  • bnmzz  (13.04.16 16:19:36) 
Hobi edin. Ama hobi dedigin kitap okumak, muzik dinlemek degildir. O tüketmek oluyor. Hobi uretmektir. Muzigi sen yapiyorsan, kitabi sen yaziyorsan hobidir. Ilgi alanina göre bir seylerle uğras. İnsanlara ve onlarin bize hissettirdikleri kalabalik duygusuna cok bağlı yasiyoruz. Bir sebepten ( issiz kalmak ya da senin durumunda sinava hazirlanmak) bu elimizden gittiginde ise depresyona, bunalima surukleniyoruz. Bundan kurtulmanin en iyi yolu kendinle kaliteli vakit gecirmektir. Bir puzzle yapmak bile bir sey uretmektir esasen. Bunlara gunluk 1 saatini bile ayirsan, sana huzur olarak geri donecegine eminim.

Basarilar simdiden.
  • rayde  (13.04.16 20:16:40) 
zumba yap. youtube' dan.


  • yuvarlanantencereninkapagi  (13.04.16 20:18:37) 
teşekkürler cevap veren arkadaşlara.


  • avianthem  (17.04.16 19:38:49) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.