[]

android, google, chrome, vivaldi vs.

paranoyaklığım üzerimde yine.

şimdi sorum şu: bu google bizi izliyor geyikleri var ya her yerde. chrome'un gizli gizli bizi izliyor olması mümkün müdür? ya da vivaldi gibi chromium tabanlı browser'lar, kullanım verilerimizi gizli gizli google'a gönderiyor mudur?

bu konuda en güvendiğim web tarayıcısı firefox. ama o da bir yerden sonra "öeeh!" dedirtti. vivaldi kullanmak istiyorum, bunda da paranoyaklığım yalnız bırakmıyor beni.

tabi aynı soru android'li cihazlar için de geçerli. şu anda bir nokia 1203, bir nokia 7380, bir de ipod touch 6g kullanıyorum. android'den uzak durmamın en büyük nedeni de, google'ı sürekli ensemde hissediyor olmam.

çok mu abartıyorum, var mı bu tür şeyler?

 
  • fuel oil  (13.04.16 15:25:48) 
abartıyorsun. eğer hakkında bir mahkeme kararı yoksa google ne yaptığınla ilgilenmez. alışkanlıklarını takip edip onlara göre reklam vermeye çalışır ancak bunu da reklam kimliğini kullanmayak mı ne önleyebiliyordun. hatta ad block kullanınca görmüyorsun bu reklamları.

ben sırtımı dayadım google'a, rahatım.
  • fakyoras  (13.04.16 15:26:48 ~ 15:30:13) 
@fakyoras

yok zaten ben de "ameriga bizi izliyor." triplerinde değilim. derdim, en ufak bir bilginin bile (ne amaçla olursa olsun) benden habersiz bir şekilde karşıya gidip gitmiyor olduğu. reklâm amaçlı olsa bile bu beni rahatsız ediyor. tabi bir yandan şöyle bir şey de var: google sonuçta babamın şirketi değil. adamlar sunduğu hizmet karşısında para kazanacak ama yine de rahatsız oluyorum. özellikle de bilgim dahilinde olmayan veri aktarımı yapılıyorsa.

soruyu şöyle değiştireyim: benden ne tür bilgilerin gideceğini görüp ayarlayabildiğim bir panel vs. var mıdır?
  • avianthem  (13.04.16 15:32:29 ~ 15:34:29) 
google activity report var. neler yaptığını gösteriyor.


  • fakyoras  (13.04.16 15:37:54) 
eger derdin izlenmekse ve eger windows isletim sistemi kullaniyorsan asil windows baslibasina bir botnet ve spyware. linux'a gecmeyi dusun. browserlar arasinda da yine en guveniliri firefox su an icin. open source olmasi guven veriyor. vivaldi'nin guvenilir olmayisindan 4chan /g/'de pek cok kere bahsedilmisti.


  • hopeless  (13.04.16 15:45:10) 
teşekkürler. (:


  • avianthem  (17.04.16 19:39:09) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.