[]

bipolar (manik depresif) insanlarla daha iyi anlaşmak

bu insanlar herkese karşı böyle mi yoksa bana özel bi davranış mı öncelikle ondan tam emin değilim.

hayatıma pek çok bipolar girdi. ancak bunlar ya çok yakın arkadaşlarım oldular ya sevgilim. ama diğer arkadaşları veya flörtlerinden daha farklı bi yere koydular, daha özel davrandılar. bi tanesi yıllarca en yakın arkadaşım oldu. genelde bu insanların bipolar olduklarını çok sonradan öğrendim.

en yakın arkadaşım ciddi bir mani döneminden sonra hastaneye yatırılınca bu hastalığı araştırmaya başladım. bir de insanların kendi mental durumuna yakınlarla daha iyi iletişim kurduklarını öğrenmiştim. ister istemez kendimde böyle bi şey var mı acaba diye sorgulamaya başladım. kendime olabildiğince objektif davranınca ve bildiklerim/arkadaşlarımın yaşadıklarıyla kıyaslayınca bipolar olmadığımı düşünüyorum.

ancak bende de obsesif-kompülsif bozukluk (OKB) belirtilerinin bazıları mevcut, çevremde de pek çok kişi beni obsesif olarak tanımlar. tabi ki ben dahil hiç biri psikolog değil, hayatımı etkileyecek kadar bir takıntım da yok.

konuyu uzattım kusura bakmayın. benim merak ettiğim bipolar bozukluk taşıyanlar ile okb'liler arasında bir bağlantı mevcut olabilir mi? ya da bipolarlar en iyi nasıl insanlarla anlaşırlar ve neden onları seçerler?

 
cok dusunuyorsun, salman lazim.


  • kartun  (15.04.16 21:14:08) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.