[]

İmplant mı Köprü mü?

Selam sevgili diş guruları,

Şimdi benim sol üst köpek dişinin yanındaki dişte tutmayan bir dolgu mevcut. bu dişin yanında ise iki adet boşluk var. gülüşümü falan bozdu bu olay. dün özele gittiğim doktor köprü yapalım dedi. zaten keseceği dişin bir tanesi kesilmiş gibi (tutmayan dolgudan dolayı) buraya implant mı yaptırmalı köprü mü sizce?
köprü olayı nedir, biraz baktım ama ilerde diş eti çekilmesi vs. bir şeyler olabiliyormuş. sonuçta diğer taraftaki dişi de kesip küçültecek ve ben kararsız kaldım.

duyuruda da benzer sorular sorulmuş, ama ben özellikle köprü olayına girmiş duyurucuların yorumlarını merak ediyorum.
köprü yaptıranlar memnun musunuz? estetik, renk vs. açısından implantla arasında bir fark var mı? bazı insanların dişlerinin bildiğin kendi dişleri olmadığının bariz belli olduğu durumlar gözlemledim, hangisi implant hangisi köprü bilemedim ve soramadım da. bende öyle olmaz di mi? zaten arkada baya. gireyim mi bu köprü işine?

bir de özel doktor mu, üniversite mi, devlet mi ne önerirsiniz?
şehir antalya.

 
aynı sorunla karşı karşıyayım çok güvendiğim doktorum da zaten yandaki diş dolgulu köprü yapalım dedi bana da, implant en son çare dedi. 20 yıldır benim bile ağzımda köprü var dedi hiç korkma ceviz bile kırarsın çekinmeden dedi ama para yok gülemiyom şuan hala :(


  • hıkmıkzık  (13.04.16 12:17:13) 
Köprü çok saçma; bir tane diş için birkaç tane sağlam dişinizi kesip piç ediyorlar. İmplant en iyisi. Tabi maliyetli ama en azından sağlam dişlerinize dokunulmuyor.


  • angelus  (13.04.16 12:19:18) 
ağzımda 2 köprü var memnun değilim hiç implant yaptırmadım yaptırsam belki daha iyi belki daha kötü hissederim bilemiyorum.


  • basond  (13.04.16 12:20:01) 
abi implant son çare ne demektir ya?
implant şuan tanrının yaptığı dişten çok daha sağlam olan bir şeydir.

eğer bütçeniz müsaitse bu gibi durumları hep implantla aşın.
  • tchuck  (13.04.16 12:28:54) 
implant.
en mantıklı ve kullanışlı olanı.

  • seyduna6687  (13.04.16 13:53:53) 
bütçen müsaitse implant +1


  • freya  (13.04.16 14:11:58) 
o kendi dişi gibi görünmüyor dediğiniz şey implantla köprüyle alakalı değil. üzerine yaptığı dişin yapıldığı maddeyle, seçtiği renkle alakalı. implantta köprüde düzgün yapılırsa düzgün görünür zaten.

Bende implant var memnunum. daha önce bi tanıdığa yaptırdım. köprü yapıp diğer dişlerini mahvetmeyelim demişti.
  • zimbirik  (13.04.16 14:30:40) 
yahu yanındaki diş sağlam değil diyor zaten adam siz niye sağlam dişten olma diyorsunuz hem okumuyosunuz adam gibi hem de güçlüsünüz oh be!


  • hıkmıkzık  (13.04.16 15:26:38) 
@hıkmıkzık
dile gelmişsin resmen, teşekkürler.
yani bi diş zaten dolgu tutmuyor abi onu gözden çıkardık, kaplanıp yapıştırılabilir diye düşündüm, muhtemelen doktor da böyle düşündü. tek çekincem estetik açıdan nasıl olacağı.
  • Improbable  (13.04.16 15:40:11) 
@Improbable hiç korkma dısarıdan hiçbi şekilde belli olmaz köprü olduğu eğer sağlam bi dişçiyse bi dunya para bayılma implanta ama eğer para var hangisi diosan implant derim ben de zaten. köprü ucuz ve kısa vadeli diye düşünme senin nasıl baktığına bağlı dişlerine.


  • hıkmıkzık  (13.04.16 17:00:16) 
merhaba. köprü kesinlikle ucuz etin yahnisi. durumunuz varsa implant tercih edin. yaklaşık 7 yıl önce falan tüm denyoluğum ve çulsuzluğumla sağlıklı dişlerimi törpülettim, köprü taktırdım. sol üst en arkanın bir önü, ardından günlerden bir gün çikilata yerken çat diye çıkıverdi. üşendim gitmeye yapıştırılıp geri takılacaktı alttarafı neyse bir süre sonra gidince ahanda!!! dişlerim uzamış, dişler uzuyormuş ben bilmiyordum. haydee. sağ arkada sağlıksız "gidiyorum elveda" şarkısını söyleyen bir dişim daha vardı. euro'nun nispeten düşük olduğu geçen şubatta kendimi türk hekimlerine emanet ettim. kırmızı bir önlük taktılar, kırmızı birde gözlük. tam bir gore tutkunu olarak olaya uyandım aha çok büyük olaylar dönecek şimdi dedim. inan adam türkü söyleye söyleye hiç acı vermeden sağlı sollu girişti.

sonuç çok memnunum. estetik olarak köprü yapılan yerde diş kaybı olduğundan dolayı. dişetinde kötü bir görüntü oluyor, bi sönük oluyor yani. köpek dişinin orada olacağından bence size implant.

bence implant 3d printer ile gelebilecek bir çözüm veya diş kök hücresi ile yeniden diş çıkması gibi bir kaç yıldır geleceği iddia edilen yöntemlere kadar şu an en iyisi. şimdiden geçmiş olsun.
  • libertine  (13.04.16 17:07:27) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.