[]

aile mahkemesi süreci

nasıl oluyor?
hakim neler soruyor, sorabilir?
avukat gerekiyor mu?


 
hiçbir veri vermemişsiniz. anlaşmalı boşanma mı çekişmeli mi? boşanma davasının gerekçesi ne? tazminat, nafaka vb. istenmiş mi? ortada şiddet, aldatma vb. bir tarafın kusuru olan bir durum var mı? siz davalı taraf mısınız davacı mı? erkek misiniz, kadın mı= ortada çocuk, velayet vb. sorun var mı?

eğer anlaşmalı boşanma değilse her halükârda ben avukata gitmenizi öneririm. (hatta taraflardan birinin diğerini suistimal etme ihtimali olan durumlarda anlaşmalı boşanmada da avukat tutulmasını öneririm. tutmasanız bile en azından bir saatlik bir danışma bile işinize yarayabilir.) eğer çekişmeliyse avukat tutmamanız halinde mağdur olmanız kuvvetle muhtemel. dava süreçleri "hâkime meramını anlatmak"la kotarılamayacak derecede detaylı hususlar içerebilir.
  • microfiction  (13.04.16 07:25:51) 
boşanma davası değil, aile mahkemesine adli yoldan gidilecek.
konu aile içi şiddet. kadın tarafı adına soruyorum. yeni evli genç bir çift bunlar. erkek evlenip boşanmış bu kadın ikinci eşi. adam ilk evliliğinden sonra alkole başlamış. psikolojik ve fiziksel şiddet var. hepsi de alkollüyken olmuş.
fiziksel şiddetin olduğu gün kadın ailesinin yanına gitmiş, ailesi darp raporu almaya yönlendirmiş. kadın psikolojik ve fiziksel muayene olmuş. raporun içeriğini bilmiyorum, hastane raporu karakola gönderecekmiş. olayı çok ayrıntılı anlatmayayım başkasının özelini paylaşmak olmasın. şiddetin derecesi tokat sonucu dudak patlaması gibi şeyler. kadın şimdi babaevinde kalıyor. polisler mahkemeye kadar ailende kal demişler. sanıyorum adama uzaklaştırma yazmışlar, karakol yazabiliyor mu bilmiyorum. polis amiri 1 ay uzaklaştırma yazın aklı başına gelsin demiş galiba. aiile de çok üzgün, şokta gibiler. deneyimli akıl fikir alabileceğim kimseyi de bulamadım. nasıl yardımcı olabileceğimi bilemiyorum.

mahkeme kurulunca hakim ayrıntıları sorup iki tarafı da dinleyecek mi, kadına ne yapmak istediğini mi soracak, avukat tutacak durumları yok, avukat gerekiyorsa mahkemeden avukat talep edilebiliyor mu?
  • hayat aklini konusacak bir filozof uret  (13.04.16 08:06:46 ~ 08:07:50) 
Merhabalar, şimdi aile mahkemesi ile çok işiniz yok gibi. Olay şu böyle şiddet olaylarında karakol yada mahkeme uzaklaşma veriyor bu olaydaki rolü bundan ibaret. Şiddetle ilgili kısım asliye ceza mahkemesinde (aile mahkemesi hukuk mahkemesidir, asliye ceza ceza mahkemesidir.) devam edecek. Basit yaralama suçu adı altında olması lazım. Bu mahkeme sürecinden önce aile içi şiddet savcısı ifade alabilir dava savcının talebiyle açılır. Mahkeme sürecinde heyet yada kurul yok. Ağır ceza mahkemesi dışındaki mahkemeler (asliye ceza, aile, sulh hukuk vs.) tek hakimli mahkemelerdir.Asliye ceza mahkemesine dava açıldığında bir dilekçe yazsın maddi durumum kötü avukat talep etmek istiyorum diye uygun görülürse barodan bir avukat görevlendirilir.

Aklıma gelenleri yazdım, aklınıza takılan bir durum olursa bilgim kadarıyla yardımcı olabilirim.
  • infernalcadre  (13.04.16 08:36:43) 
avukat karşılayacak durumları yoksa ve bu ispatlanabilir bir durumsa adli yardıma başvurabilirler.
İstanbul'da olduğunuzu varsayıyorum. İstanbul Barosu Kadın Hakları Merkezi gelir durumuna bakmadan bu konuda ücretsiz yardım da bulunabiliyor.

  • emininsel  (13.04.16 09:45:10 ~ 09:46:01) 
Teşekkür ederim. Mahkemenin yolunu bilmem diyebilecek kadar bu konulardan habersizim. Olay üzerine internetten araştırdım, 6284 sayılı kanunu okudum. O çerçevede aile mahkemesine çıkacaklar sandıydım.

Aile İzmir'de. İzmir Barosu'nda da kadın merkezi vardır muhakkak. Bi onlarla görüşsünler madem. Kadın çalışmıyor, ailesi kızlarını evlendirken epey borcun içine girmişti, okuyan çocukları da var ve emekli maaşıyla geçinen bir aile.

Yazdıklarınızdan anladığım kadarıyla adam asliye cezada yargılanacak ve kadının şikayetçi değilim deme durumu yok, kamu davası olacak. Adam suçlu bulunursa siciline işlenecek mi? Ne cezası alabilir?

Kadın eşinin alkol nedeniyle bunları yaptığını söylüyor, Adamın şiddet eğilimli olup olmadığını anlamak istiyor. Kendi isteğiyle alkolü bırakma ve şiddet/ öfke kontrolü tedavisi olursa evliliğini sonlandırmayabilir gibi. Daha kafası çok net değil ama konuşmalarından bu yönde de açık kapı bıraktığını düşünüyorum. Bu konuda kadına nasıl yardımcı olabilirim tam bilmiyorum. Aile terapisini düşünmüştüm. Araştırdığım kadarıyla şiddet olan durumlarda terapistin tavrı hayli önemliymiş. Aile bakanlığının aile terapisi hizmeti var ama açıkçası güvenemiyorum. Devlet Buhari tipi aileyi destekliyor ve bakanlık çalışanlarının da aynı yönde düşünüyor olma olasılığı hayli fazla. Zaten de eşle birlikte yapılacağı için şu durumda bu mümkün de değil.
Kadına birkaç kitap verdim, Irvın Yalom'un evlilik terapisi kitabı faydalı oldu dedi. diğerlerini henüz okumamış. kitap öneriniz varsa makbule geçer.
  • hayat aklini konusacak bir filozof uret  (13.04.16 11:06:28 ~ 13:15:51) 
izmir barosunun kadın merkezi var. bazı avukatlar çok usulen ilgileniyorlar ama bazıları gerçekten inceliyor ve ilgileniyor. boşanmaya niyeti olsaydı bizim destek olmaya çalıştığımız kadınlardan birinin işlemlerini mükemmel götüren cabbar bir gönüllü avukat vardı ama siz açık kapı bıraktı demişsiniz.

yinede isterseniz o gönüllü avukata süreç nasıl işleyecek sorabiliriz belki?
  • Phoebe  (13.04.16 12:42:44) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.