[]

yönetmene göre film izlemek

ne alaka? mesela konusu aynı olan bi film farklı yönetmenlerin elinden çıksa ne değişir? yönetmen farkı nedir ki? sonuçta aynı şey çıkmayacak mı? belli bişey var o çekiliyor işte. başkası yönetse ne fark edecek?

not: hayatımda 5-6 tane falan film izlemişimdir.


 
elinde batman örneği var. bir kaç farklı yönetmenin çektiği, izle kararını ver. ne değişiyor. hayatında 5-6 tane film izlemiş adam bunları kafaya takmaz. bizi mi trollüyorsun?


  • belkider  (12.04.16 22:40:39) 
hayatında 5-6 tane falan film izlediğin anlaşılıyor.


  • neo  (12.04.16 22:40:53) 
tamam bakarım. troll değilim :D

edit: batman iyi bir örnek değil. son 3 filmi aynı adamdan çıkmış. ondan önceki de 1997. arada çok uzun zaman farkı ve teknoloji farkı var. bu herşeyi değiştirir bence.
  • freetakilir  (12.04.16 22:47:11 ~ 22:50:35) 
Not gereksiz olmuş, bakış açısı belli ediyor zaten durumu. Fark film izledikçe anlaşılan bir şey.


  • whimsical  (12.04.16 22:53:56) 
karakteri yönetmen mi belirliyor? aydınlatsanıza beni film sinema konusunda. ben böyle günde 1 film falan izlemek istiyorum ama öyle izleyip kenara koymak istemiyorum. işin arkaplanını falan görmek istiyorum yani.


  • freetakilir  (12.04.16 23:01:23) 
İzlediğin 5-6 filmin kamera arkasına ve yönetmen yorumuna falan ulaşmaya çalış, bu dediklerimi indir yada deluxe dvd gibi formatlarda yakalamaya çalış.


  • candanag  (12.04.16 23:09:41) 
Yönetmenlerin farklı tarzları, kendilerine özgü üslupları oluyor. Tabi her yönetmenin yok ama adını bir şekilde duyurmuş yönetmenler için böyle...

Mesela Tarantino, David Fincher, Wes Anderson, Kubrick, Edgar Wright, Cameron Crowe, Paul Thomas Anderson, Christopher Nolan, Tim Burton gibi yönetmenlerin tarzı bellidir. Herbirinin birkaç filmini izleyince o yönetmenlere özgü görsel anlatım dili anlaşılabilir.

Örneğin Fincher kamerayı hareketsiz kullanır sahnedeki karakter psikolojisi kameranın hareket ettirmesini gerekmedikçe (yönetmenin verdiği bir karar)... Wes Anderson'ın renk paleti sınırlıdır, simetri takıntısı vardır, aile sorunlarını işler tema olarak hep gibi gibi...
  • whimsical  (12.04.16 23:10:24) 
@whimsical o zaman konuya göre yönetmen fikri doğmaz mı? ben konuda/filmde renk paletini az tutmak istiyorsam karakterin aile sorunları olacaksa Wes Anderson'a giderim

yönetmeni kim seçiyordu yapımcı mı?
  • freetakilir  (12.04.16 23:17:30) 
bir filmde en cok farki yaratacak sey herhalde yonetmenin bakis acisidir. renkler, isik, mekan, kamera acilari, diyaloglarin nasil verildigi falan filan. her sey yonetmenin aklinda bitiyor. hepsi degil ama ozel yonetmenlerin filmlerini izlediginde bu filmi bu adam yapmis olabilir diyorsun bilmesen bile.


  • bohr atom modeli  (12.04.16 23:19:10) 
@bohr atom modeli :O son cümle çok garibime gitti. ben bi başlayayım yavaştan :)


  • freetakilir  (12.04.16 23:32:45) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.