[]

Telefonun gps'i internet kapaliyken calismiyor mu hicbir sekilde?

Aractaki navigasyon cihazi gibi internetsiz navigasyon mumkun degil mi bir andorid telefon ile?




 
ben bir kere yurtdışında taksiye bindim. internet yoktu, harita açıktı. mavi nokta benle birlikte gelmişti. ben de hayret ettim.
google maps idi program.

  • cekilmis gayfe  (12.04.16 21:25:28 ~ 21:28:10) 
maps me gibi programlar bunu yapiyor sanirim ama onu nasil yapiyorlar anlamiyorum.


  • evimin paspasi  (12.04.16 21:27:07) 
GPS anteni internetsizken konumunuzu tespit edebilir, aslında internetsizken yardımcı konumlama dahi çalışıyor.

Navigasyon işi ise ayrı, bir navigasyon programı alacaksınız ya da google maps'in şu anda kısmen çevrımdışı çalışma özelliği var, çevrımdışı alanları indirirseniz o alanlarda yol tarifi oluşturacaktır.
  • atom karincanin torunu  (12.04.16 21:27:54 ~ 21:28:39) 
telefonun 3 temel sekilde konum belirler
1. GPS (dünyanin cevresinde dönen uydular)
2. WLAN (evdeki isteki internet modemi)
3. CELL (turkcell / vodafone antenleri)

GPS yöntemi icin internet GEREKMEZ, digerleri icin sebeke baglantisi gerekir. Bir map uygulamasi actiginda önce internet var mi diye bakar, var ise 2. ve 3. yöntemleri kulanarak konum belirler. En son asama olarak 1. GPS yöntemini kullanir cünkü hem daha az pil harcasin diye hem de 1.yöntem digerlerine göre yavastir. bulundugun konuma (kapali otopark, binalar vs.) bazen 5 dk konum bulamadigi olur cünkü uzayda dönen 4 uydudan sinyal almali, bazen hic bulamaz kalin duvarlar, yerin birkac kat altindaysan, ya da metrodaysan bulamaz. ama diger yöntemler daha az pil harcar, hizlidir ama sebeke baglantisi gerekir.

arabalardaki navigasyon cihazlari genel olarak daha hizli konum bulur, hesaplarken pil gidecek diye düsünmezler, islemcilerini sonuna kadar kullanirlar, telefonlar özellikle pil tasarruf modunda GPS ile konum belirlerken cimri davranirlar, o nedenle daha yavas hesaplar, eger hareketli isen bulmakta zorluk cekebilirler.
  • emrahday  (12.04.16 21:33:08 ~ 21:35:47) 
Gps'in nasil calistigini biliyorum. Bu yuzden internet kapali olsa da konumumu bulmasi gerektigini dusunuyorum haliyle. Ama bulmuyor konumumu.


  • stavro  (12.04.16 21:38:44 ~ 21:39:08) 
HAritayi icinde barindiran, yani harita yuklenebilen uygulama var mi bildiginiz?

Mesela turkiye haritasini yukleyip tum Turkiye'de internetsiz kullanabilecegim?

Birkac farkli android telefonda denedim, konum bulmuyor yandex ya da google maps ile. Acaba haritayi indirme sansim var mi bu uygulamalarda? Bulamadim oyle bir sey.
  • stavro  (12.04.16 21:41:05 ~ 21:42:11) 
çalışması lazım ama pratikte her zaman öyle olmuyor, olacaksa da çook beklemen gerekiyor. ben de yurt dışında roaming götüme girmesin diye telefon gps ile takıldım, işime yaramasını istediğim zamandan bi yarım saat önce açıyordum ki önce bi tespit edebilsin. mesela bazı şehirlerde bi kayboluyordu bekle allah bekle. özellikle google maps daha uzun sürede buluyordu yerimi, citymaps 2go daha çabuk o konuda. şehre göre harita indirme de var, ayrıca önemli noktaları da gösteriyor(hastane, yeme içme, turistik vs.) insanların orayla ilgili yorumları dahil. here maps öneriliyor çok deneyimleyemedim ama onda da indirip offline kullanma var.

xperia z1'di telefon, hani öyle tarih öncesi bişey de değil.
  • baba jo  (12.04.16 21:43:58 ~ 21:45:24) 
here diye bir app var onda indirebiliyorsun haritayı.


  • cekilmis gayfe  (12.04.16 21:45:13) 
osmand uygulamasını indir. sonra da uygulamadan offline türkiye haritasını indir. telefonun destekliyorsa internet olmadan da her türlü ihtiyacını görür. ben bu sayede geçmiş aylarda gittiğim ülkelerin haritalarını indirerek internetsiz gayet güzel gezebildim.

play.google.com
  • gezgin rocker  (12.04.16 22:54:46 ~ 22:56:08) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.