[]

gün kurusunu yıkayıp mı yiyorsunuz?

selam,

ara sıra ağzıma atarım diye çekmecemde biraz gün kurusu bulunduruyorum. yıkanmış filan değil, marketten aldığım haliyle.

bunları yıkayıp koyayım diye düşündüm önce, ama sonra aklıma yıkarsam kurtlanabilecekleri ihtimali geldi.

siz yıkayıp mı yiyorsunuz bunları nasıl yapıyorsunuz? yıkanır mı?

hangi gün ne kadar yiyeceğimi bilemediğim için o gün yiyeceğim miktarını yıkayıp koyamıyorum. belki o gün hiç yemem, belki avuç avuç yerim belli olmuyor.

 
yıkarsan içinde ikamet eden kurtlar boğulup su üstüne çıkabilir. yıkama. proteini orasında.


  • kargn  (12.04.16 15:56:15) 
içlerinde kurt olur mu bunların?!!!!


  • fakyoras  (12.04.16 16:02:07) 
hiç yıkamadım. yıkamak aklımdan dahi geçmedi. içinde ne olduğuna dikkat ettiğim söylenemez.


  • sutlu nescafe  (12.04.16 16:04:42) 
Yıkamıyorum. Olduğu gibi yiyorum. İçinde ne var ne yok bakmadım. Kurt olacağını sanmıyorum. Çok beklemişse kurtlanır ancak.


  • teknikekip  (12.04.16 16:07:08) 
kurt olur, pupa olur, larva olur. ye gitsin, nolcak.
zamanında uğur dündarda idi galiba, adamın biri dumanla göz hastalığı tedavisi yapıyordu, gözden kurt düşürüyordu. çakal adam meğer tüten kısma iki üç kuruüzüm atıyormuş. dumanı yiyen kurtlar can havliyle dışarı atıyor kendini. doktor falan getirmişlerdi, doktor çözememişti olayı. doksanlar çok eğlenceliydi.

  • kargn  (12.04.16 16:08:02 ~ 16:10:44) 
yıkamadan yiyorum valla


  • peggy  (12.04.16 16:08:28) 
şimdiye kadar hiç yıkamadım, arasını fındık-ceviz-badem falan yerleştirmek için açarım hiç kurta falan denk gelmedim.


  • candanag  (12.04.16 16:12:16) 
bizim köyden gelenlerinden yiyeceğimiz kadarını yıkayıp öyle yiyoruz.
marketten alınan gün kuruları hangi günün kurusu bilemem.

  • seyduna6687  (12.04.16 17:04:37) 
no. yıkanmaz ki zaten.


  • kakao  (12.04.16 17:38:07) 
eskiden yıkamadan yuvarlardım, bir değil iki değil çıtır çıtır kum toprak yediğimi farkedince yıkayayım diyorum artık. bence yıkayın, kasa yere yuvarlandı diye kimse atmıyor bu kayısıları, o yediğiniz tozun toprağın fazladan bir kutsiyeti de yok, ayrıca yıkayınca hafif yumuşuyor daha leziz oluyor.

bir de yıkamakla kurtlanma olmaz kuru meyvelerde. elverişli (ilaçlanmamış, sterilize edilmemiş) depolama şartlarında yumurtlayan güvelerin marifeti onlar. isim vermeyecektim ama plodia interpunctella (kuru meyve güvesi) denen bir şerefsiz var, 30-50 gün arası bi ergin olma süresi var (yumurta-larva içeride, pupa-ergin dışarıda). kuru meyve tuttuğunuz çekmecenin yakınında bu güvelerden peydah olursa bi bulaşıklık var demektir.
  • kaichi  (12.04.16 17:40:51 ~ 17:42:34) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.