[]

dalış kursu önerisi

selamlar, yeni tutkum su altı dünyası oldu. bende bir dalış kursuna yazılayım dedim. bu konuda kör cahilim. incelediğim kadarıyla 2 tane program var gibi. CMAS ve open water scuba diver. bunların birbirinden farkı nedir? yeni başlayan hangisine gitmelidir? önerebileceğiniz kurs var mıdır?(istanbul-avrupa). ortalama fiyat olarak ne makbuldur? şimdiden çok teşekkürler.

önceki duyuruma cevap gelmediği için tekrar açmak istedim.


 
www.eksiduyuru.com

bu başlıkta yazdıklarımı okuyabilirsin.

Buna ek olarak; Open water scuba diver dediğin Padi veya SSI galiba.

CMAS, Padi, SSI; bunlar farklı sertifika programlarıdır. CMAS'ı pek tercih etme.
Diğerlerinin eğitimleri çok daha detaylı ve kalitelidir.

Tabii CMAS en ucuzu. 400 TL falan sanırım. CMAS ile ilk yıldızı alabilirsin. Daha sonra bu işi ilerletmeye karar verirsen Padi veya SSI'a geçebilirsin.
  • peggy  (12.04.16 12:56:41 ~ 13:02:26) 
geçen de görmüştüm mesajını. cevap alamadığın için önerimi yazayım yine de, istanbul'u hiç bilmem ama bir öneri olarak üniversitelerin dalış klüplerine başvurabilirsin. bu klüplerin kar kaygıları olmadığı için fiyat olarak da en uygunu onlar olur diye tahmin ediyorum, bir tek yol, konaklama ve dalış ekipman kiralama, tekne gibi ücretlerden payına düşeni ödersin. benim zamanımda dışarıdan da gelenler oluyordu.


  • puc  (12.04.16 12:58:36) 
hangi okul mezunusun? veya itü'de okuyan ya da mezun tanıdığın var mı mesela?


  • okumayi sevmeyen okur  (12.04.16 13:14:27) 
Bu işi çok ileride seviyelerde yapmayayım, hobi amaçlı kalsın dersen cmas yeterlidir, dünyanın her yerinde de geçerlidir. Belli bir noktdan sonra PADI’de hemen her aktivite için (fotğraf, gece, derin dalış, nitrox vs..) ayrı bi eğitim var. Peggy’nin deidği gibi cmas’la başlaman yeterli ilk aşamada. Zira sonrasında uzmanlık gerektiren alanlara için de gidip sıfırdan PADI’ye başlaman gerekmeyecek.

Ben buraya gitmedim ama dalış yaptığım zamanlarda deepist dalış grubunu çok görüyorum. Bunlar haricinde Aktif Balıkadamlar ve Şişli Sua Altı Kulübü’nü de inceleyebilirsin. Hepsi gayet profesyonel ve işini ciddi yapan yerler. Bence şimdiden başla, çoğu okul 19 Mayıs’la beraber sezonu açıyor, gider ilk dalışını da yaparsın mis gibi. 
  • kint  (12.04.16 13:19:21 ~ 13:20:07) 
SSI yı tercih ederim ben olsam eğitim materyali için ve online sistemleri app leri için.
ben CMAS la başlayıp SSI geçtim. hazır sen sormuşken bende bloğuma yazıyım dedim
buda reklam olsun.
(git:www.bilgefil.com)
  • magoria  (12.04.16 15:39:45 ~ 15:40:39) 
@okuyamayi sevmeyen okur, istanbul üniversitesi mezunuyum. tanıdığım da yok malesef.


  • panda  (12.04.16 16:37:14) 
yoldan cik mekan'da bu persembe aksam 7'de ucretsiz dalis teori egitimi ve sunumu var.

facebook'ta yoldancik etkinlikleri diye bir sayfa var, ona katil. orda etkinlik bilgileri yaziyor. mekan hasanpasa'da motosiklet magazalarinin orda.
  • jimicik  (12.04.16 16:58:07) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.