[]

tallinn'i nasil bilirsiniz?

bu ay 3-4 gunlugune kacalim diyoruz, uygun bilet bulduk da
gorenler ne dusunuyor?



 
3-4 gün tallinn için biraz fazla ama çok ucuza gelmişken günübirlik helsinkiye geçebilirsiniz, tatlı sakin bir şehir. aynı şekilde riga'ya da gidiliyor sanırım ama otobüsle, kaç saat sürüyor bilmiyorum. helsinki'ye 1.5 saatte geçiliyor.


  • zwei bruste  (12.04.16 11:41:15) 
Cok guzel

Kesinlikle en az 2 gun gecirmelisiniz. 1 gun de helsinkiye gecersiniz.
Yakinlarda da bikac yer vardi estonyada, hatirlayinca yszarikm :)
  • kuehles blondes  (12.04.16 11:47:35) 
aynen 3-4 gün sıkılırsınız, bi old town bölümü var ortaçağ havası alırsınız, helsinkiye geçmek mantıklı stockholme de gidilir ama tek yön 8-10 saat sürüyordu hatırladığım kadarıyla. sakin hoş bir şehir avrupadan çok sovyet havası almıştım ben.


  • bay b  (12.04.16 11:48:09) 
iyi biliriz.

aslında klasik bir kuzey avrupa şehridir. tam ortasında old town vardır. etrafı surlarla çevrilidir ki surlara çıkmak bile paraylaydı. old town'ın da tam ortasında bir kilise ve etrafında çeşitli bar ve cafe'ler mevcut. heh, şimdi o barlardan bir tanesi var ki girebilmek için başını eğip hafif kambur şekilde geçmeniz gerek kapıdan. içeriye girince insan kendini ortaçağ'da zannediyor (zaten old town'ın olayı bu, her an köşebaşından bir haçlı askeri atıyla çıkacakmış hissi mevcut) eğer orayı bulabilirsen git ve siyah birasını dene.

old town'ın dışında pek birşey yok. küçük bir sovyet cumhuriyeti'nin geri kalmış bir başkenti olma özelliğini sürdürüyor.

ucuzdur, old town içindeki hostellerde kalabilirsin.

bunların hepsi 2010 için geçerliydi tabi :)
  • beneklidoktor  (12.04.16 11:48:48) 
old town'u zaten gezeceksiniz, ortodoks kiliseleri vs. klasik orta avrupa görünümüne sahip. old town'da şuraya uğramayı unutmayın: raeapatek- avrupanın en eski eczanesidir kendileri, hala çalışırlar. bana ilginç gelmişti. yine old townda orta çağ usulü çatal bıçaksız yemek yenen tuvaleti dahil hiçbiyerde elektrikle aydınlatması olmayan sadece kandillerle aydınlatılan birkaç restorant var. isimlerini hatırlamıyorum ama zaten muhakkak görürsünüz.
güneşli bir güne denk gelirseniz kadriorg park ziyaret etmek için güzel.
şehrin en yüksek binası radisson blu hotelin terası. gidip şehri yukardan görmek güzel bir seçenek değerlendirin derim. türkiyeden farklı olarak otel müşterisi olmak ya da birşeyler yiyip içmek zorunda değilsiniz orda. sadece manzarayı görmek için çıkabilirsiniz, son derece hoş karşılanırsınız.
aslında gezilecek yerler 1 günde biter ama tadını çıkararak gezip 2 güne uzatabilirsiniz. oraya kadar gitmişken 1 gün de helsinkiye geçmenizi öneririm. gemiyle 2 saat civarı sürüyor ve gemide delicesine içen, alkollü içecek alışverişi için talinne gitmiş finlileri göreceksiniz :) talinnde herşey helsinkiye göre daha ucuz gitmeyi düşünürseniz yiyecek içecek zula yapabilirsiniz talinnden aklınızda bulunsun dedim.
  • avonkatalogu  (12.04.16 19:13:41) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.