[]

orijinal parfüm alma mantıksızlığı

Günaydın,

benim senelerdir içinden çıkamadığım bir durum var ki sorun mu değil mi onu da bilemiyorum.

öncelikle belirtmek isterim ki gelir durumumuz gayet iyi denebilir. isteyip de alamadığımız pek bir şey olmuyor çok şükür.

ama bu parfüm olayını ben anlamıyorum. bana gidip de orijinal parfüme dünyaları vermek nedense mantıklı gelmiyor, kafama o algıyı yerleştiremiyorum nedense. bakın buradan pinti bir adam olduğum mantığı çıkmasın, nelere ne paralar verdiğimi anlatamam sizlere ama parfüm konusunda ben para harcayamıyorum. neredeyse aynısını 30 liraya almak varken 400 lira vermek bana makul gelemiyor.

var mı benim gibi düşünen veya bana "yanlışsın aga bak aslında durum budur budur" diyecek birisi var mı acaba?

 
Turkiye'de pahali sanirim. Belli basli markalar yine ucuz oluyor disarida. Bir de sey muhabbeti var tabi onu isin bilenine sormak lazim "Kalicilik" kimisi ucuyor hemen, kimisi de kac saat gecse de kaliyor uzerinizde. Sonucta kimya olayi.

Her erkek icin de belli kriterler oluyor. Kimi saatine ozen gosterir, kimi kravat, kimi de parfume. Boyle bir sey.
  • evimin paspasi  (12.04.16 08:40:06) 
Parfümler üretilirken, esans firmasından esans alınıp alkol, su (su her zaman kullanılmaz) ve koruyucu eklenip seyreltilerek hazırlanıyor. Burada önemli olan şey esans. Aynı kokuyu veren 10 tane esans çeşidi olabilir, bunlardan hangisini kullanmak gerektiğini düşünürsen içerisinde alerjen miktarı en az olanı seçmek yaptığın ürünü insan sağlığına en az zarar veren olarak belirler. İçinde hiç alerjen olmayan esanslar da var, onlar da pahalı oluyor haliyle.

Yani dostum dışarıda 30 liraya aldığın -aynı kokuya sahip- parfümler var ya, onların içi alerjen dolu ve parfüm nefesle beraber içine çektiğin bir şey olduğu için 40 sene sonra akciğerlerini eline alıp dolaştırabilirsin.

Nereden biliyorum, bir kozmetik firmasında Arge'de çalışmıştım bir süre.

Ben kendim ne yaptığımı söyleyeyim işin mutfağını bilen biri olarak. İndirimdeyken kaliteli bir parfümü alıyorum ve bundan başka hiçbir ürünü elimde tutmuyorum. Zaten bir tane parfüm de en az 1 sene bazen 1.5 sene götürüyor beni. Bunun dışında da kozmetik ürünlerinden herbirinden 1'er tane var elimde. Zibilyon tane ürünü alıp stok yapmıyorum çünkü max. 2 sene ömürleri var. Dolayısıyla kaliteli ürünleri indirimdeyken alıp uzun soluklu kullanınca, gereksiz masraf olmaktan çıkıyor. Ödediğin paranın karşılığını alıyorsun.

Eyyorlamam bu kadar.
  • chitosan  (12.04.16 08:44:20) 
400 lira değil orj. parfüm dediği 150-200 bandında güzel edp parfümler alabilirsin. Bazı parfüm notalarını açık parfüm ile yakalamak mümkün özellikle kışın kullanılan odunsu kokuları fakat yazın kullandığın daha fresh olan kokuların açık parfümleri traş losyonundan farkı yok.

Sanırım bugüne kadar edt yada açık parfüm harici bir parfüm kullanmadın (sanırım diyorum) iyi marka bir edp parfüm kullandığında farkı anlarsın.
  • gozu acik sevisen yahudi  (12.04.16 08:45:46) 
@chitosan: teşekkür ederim. oldukça aydınlatıcı oldu. ancak alerji konusunda bir yorum getirmek isterim. oldukça alerjik bir bünyeye sahibim. sıcaktan soğuğa geçince bile hapşırık krizleri geçiririm, kazak giyemem (ve daha bissürü şey) ama bu parfümler konusunda bir sorun yaşamadım (tabi bunu kısa vade için konuşuyorum. uzun vadeyi bilemem).
@yahudi: yanılıyorsun. çok sayıda ve 400-500 TL bandında (gio, armani, tom ford vs..) parfüm kullandım. bir fark göremediğim için bunu yazdım.

  • teritori  (12.04.16 08:52:00) 
çok pahalı parfüm almama konusunda haklısın.
ama o parfüme vermediğin paranın çok daha fazlasını, parfüm kadar değeri olmayan ya da sırf -benim olsun- diye aldığın şeylere harcıyorsan bu zaten üzerinde durulacak bir sorun değildir.

  • 1adam  (12.04.16 08:55:07) 
@1adam: sırf benim olsun diye aldığım bir şey yok. "nelere para verdiğimi anlatamam size" derken maksadını aşmış biraz, lüzumsuz para harcamayı sevmem. ama eğer bir şey lazımsa da alırım, düşünmem fazla.


  • teritori  (12.04.16 08:58:55) 
sahtelerde kolonyamsı bir koku kalıyor. burnun çok iyi değildir belki almıyorsundur. giydiklerinde leke yapıyormuş, burada biri yazmıştı. sağlıklı da değil +1


  • sayns  (12.04.16 09:07:47) 
herşeyi geçtim, dolaylı hırsızlık zaten yapılan şey.
Bir firma var, çok büyük firma olması birşey değiştirmiyor.
İlla altta zor şartlarda çalışan insanlar da var çünkü.

neyse oradaki mühendisler, uzmanlar bir koku üzerinde çalışıyorlar
sonra senin bu "ucuz" dediğin parfümcüler aynı kokuyu üzerinde hiç bir çaba harcamadan tekrarlıyorlar. (Hem de merdiven altı, sağlıksız şartlarda hem kullanan hem yapan için sağlıksız şartlar)

Yine komik bir nokta da şu, hem o gerçek parfüm gibi kokmak istiyorsun, onu kullanıyor gibi gözüküp hava atmak istiyorsun, ama gidip onun sahtesini alıyorsun. Buradaki ironi aslında göz yaşartacak kadar acıklı.

Malesef insanların gelirleri artsa da eğitimleri/görgüleri sabit kalıyor
Sen hala seni büyüten çevrenin kafasındasın, sana göre parfüme para vermek kerizlik, ucuz parfüm almak akıllılık.
Sen internetten film de indiriyorsundur, maç izlemek için link de arıyorsundur.

Sana böyle öğretildi çünkü, sen bunun gerçekten "akıllılık" olduğunu düşünüyorsun.

Mesela estonyadaki adam böyle büyümüyor, o adam benim param atıyorum Armani Parfüme yetmiyorsa gidiym adidas parfüm alayım diyor, ne yapsam da armaninin çakmasını bulsam demiyor.
  • Corc  (12.04.16 09:29:30 ~ 09:34:58) 
orijinal olmayanların kalıcı olmasını at sidiği ile sağlıdıklarını söyleyen bir bilirkişi ile konuşmuştum.
her şeyden önemlisi sağlık yani ötesi yok bence. ben bir mantıksızlık göremedim açıkçası.
Ama ülkemizde benzin gibi de pahalı orijinali orası ayrı konu.
  • Improbable  (12.04.16 09:30:02) 
Sahte parfumde koltukaltim, deriye degdigi noktalar vb irrite oluyor, hapsirmaya basliyorum sikinca filan. (bi ara kullanmistim)

Bi ara tesadufe cidden pahali parfum kullanmistim, 200-300 tl civarinda ama indirimda yakalamistim.

Simdi en sonunda 29€ya aldigim jean paul gaultier - madame ile yasiyorum. Cok para vermiyorum, cok sikmam gerekmiyor ustume basima vb.

200-300u alamayacak olunca 90tl lige gectim. En mantikli olan bu.
  • kuehles blondes  (12.04.16 09:46:57) 
neredeyse aynısını? alakası bile olmuyor çoğunun. aynı kokunun orjinali ve taklidini yan yana getirip kokladığınızda mantıksız olmadığını anlarsınız.gerçekten güzel kokması için kalitesi için veriliyor o para.Çok sağlıksız ayrıca
400 vermek fazla geliyorsa 80-100tl civarı daha ucuz bir parfümün yine orjinali alınabilir.400 liralık parfümün 30 liralık berbat versiyonunu kullanacağıma hiç kullanmamayı tercih ederim.

  • aquarium  (12.04.16 10:06:20) 
Orijinal olmayan parfüm kendini belli ediyor ki. Tam tarif edemediğim hepsinde ortak olan rahatsız edici, burun yakan ağır, kimyasal bir koku var. Orijinallerde onu hissetmiyorum. Direkt yumuşacık geliyor.


  • 1a2b3c4d  (12.04.16 10:16:21) 
Piyasası burada 300 küsür olan parfüm yurt dışında 160'a gelebiliyor. Ülkemizde pahalı maalesef.


  • six packsiz  (12.04.16 10:27:22) 
@corc: dostum sakin ol ve o klavyeyi yere bırak dostum. ilk olarak karşındaki insanı tanımadan nelerle itham ettiğinin farkına var. alenen hırsızlıkla suçluyorsun beni. tek tek cevap vereceğim,

2 sene öncesine kadar her maça gider, evde de bütün platformlara sahip biriydim. artık eski hevesim kalmadığı için sadece dmsart kullanıyorum. yani internetten maç izlemiyorum. illa izleyeceksem gidip yiyip için bir barda izliyorum.

internetten film indirmiyorum çünkü film izlemeyi sevmem. illa izleyeceksem gidip blu rayini alır izlerim.

ben parfümü bir hava atma aracı olarak görmüyorum. sadece yanıma gelip benimle diyalog kuran personelime biraz da olsa hoş kokmak için kullanıuyorum. insanların bu tarz şeyleri hava atma amaçlı görmesi kadar saçma bir yanılgı yoktur.

kaldı ki sen kim oluyorsun da beni büyüten çevreyi yargılama hakkını kendinde görüyorsun? beni büyüten çevreyi yargılamak için önce karşındaki ile nasıl konuşacağını öğrenmen gerekir.

haddini bil konuşurken, terbiyesizlik yapma.
  • teritori  (12.04.16 10:31:49) 
@kuehles blondes
O parfümü o fiyata nereden alıyorsunuz?

  • halusinojen  (12.04.16 10:50:35) 
bana da mantıksız bir durum gibi geliyor.
normalde parfümü çok severim ama aynı sebeplerle saçma buluyorum. eyfel veya bargello'dan alıyorum, tatmin oluyorum işte.

  • m e b  (12.04.16 15:53:18) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.