[]

Devirdaim(sonsuz enerji) makinesi mümkün mü?

Tamam muhendis değilim. Sürtünmenin ne olduğunu biliyorum az cok. Peki su youtube hesabındaki tüm prototipler de sahte mi? Yoksa sürtünme cok as oldugu için biraz gec mi duruyorlar?

Benzeri bir sistem kurup deneyen var mi aranizda?

Bahsettiğim kanal:

Youtube.com/veproject1

 
Mümkün tabi


  • Frederick Co  (11.04.16 22:15:16) 
Videolara baktim da enerji ureten bir makine goremedim. Sadece surekli hareket edenler var ama bu "enerji uretmek" degil.

Misal Bilkent Fizik binasinda Foucault sarkacı var surekli hareket eden. Ya da ofis masalarina konan oyuncaklar var hareket verince hareketi durmadan devam ettiren.
  • crown  (11.04.16 22:19:23) 
bildigim kadariyla degil. Zamaninda okudugum bir kaynakta (sanirim fransizdı) bir mucit çark/çember sistemi olusturarak, tek bir hareket ile sistemin aralisiz 3-4 ay kadar araliksiz döndügünü gözlemlemiş. sonrasinda bu düzeneği yine kendisi kimseye konuyla ilgili detay vermeden parçalamış.


  • 1adam  (11.04.16 22:23:18) 
durmak zorundalar.
yeterince beklenirse dururlar.

  • güneyli çocuk  (11.04.16 22:27:41) 
harcadığından fazlasını kazandığın bir sistem yok diye biliyorum. olsaydı tüm dünya elektriği beleşe getirirdi.


  • freetakilir  (11.04.16 22:28:41) 
elimizde sürekliliği olan 2 kuvvet var, mıknatıslar ve yerçekimi. ama bunlar sürekli ve tek yönlü olduğu için enerji üretmek için kullanılamıyor. belki minimum sürtünmeyle ve mıknatısla devirdaimi sağlayabiliriz ama enerji üretmek pek olası değil.


  • icim urperiyor  (11.04.16 22:36:28) 
Konunun uzmani degilim. Devridaim makinesi olsa bile bunlar kendini zor tasiyan seyler oluyor. Yani makinenin tekrarlanan anlik enerjisi anca makinenin kendisine hareket vermeye yetiyor ve eninde sonunda durmaya mahkum. Yani o enerjiden biraz da ben faydalanayim diyemiyorsun cunku anca kendine yetiyor:) Dolayisiyle enerjiden faydalanmaya calisirsan duruyor. Kisacasi kullanmaya kalkismanin bir anlami olmayacagi derecede verimsiz seyler. Soyle dusun, kucuk bir elektrikli ev aletlerini calistiracak enerji uretmek icin tir buyuklugunde bir makine kullanmak akil kari olmazdi.
Muhendis degilim ama tir buyuklugunde bile olsa 2000watt'lik bir firini calistirabilecek kadar bile enerji uretebilecfegini sanmiyorum bir devridaim makinesinin ben nacizane:)

  • stavro  (11.04.16 22:42:58) 
bi erke donergeci vardi n'oldu ona?


  • exlibris  (11.04.16 22:51:04 ~ 22:51:45) 
soruya tam cevap olmayabilir ama bu konuda güzel bir roman var:
(bkz: kitab-ül hiyel)

  • m e b  (11.04.16 22:53:00) 
mümkün değil. mümkün olacağını sanmıyorum. eğer mümkün olursa dünyada fakir kalmaz. o derece büyük bir buluş olur. (illa devirdaim makinesi olmasına gerek yok çok az maliyetle çok büyük enerjiler üreten herhangi bir sistem bile kurtarır bizi)


  • victum  (11.04.16 22:59:40) 
-kitab-ı hiyel de dail tum kitaplarini okudum.

-erke donergecinin akibetini duydum.

C2vaplar icin teşekkürler.
  • tamamen hayal urunudur  (12.04.16 06:41:18) 
enerjinin korunumuna göre çalışamayan makinelere devirdaim makinesi deniyor zaten. teorik anlamı enerji girişinden fazla enerji çıkışı olan makineler olsa da, böyle bir makine mümkün olmadığı için mühendislikte biz bu anlamda kullanıyoruz.


  • tiny penny  (12.04.16 08:15:55) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.