[]

Yurt dışında çalışmak

Merhaba sayın ekşiduyuru sakinleri.

Ülkemizin hali malum. 14 senedir bir türlü kurtulamadığımız AKP olsun, dışarı adım attığımızda 'acaba şu an canlı bomba patlasa nereye kaçarım?' endişesi olsun, GSS, KYK prim ödemeleri geri ödemeler olsun, askerlik tecil için ordan oraya sürünmek olsun, kurumsal bir iş yerinde çalışayım, gül gibi geçinip giderim derken seni iliklerine kadar sömürecek olmaları olsun, kendi işimi kurayım KOSGEB desteği alırım yatırımcı kovalarım derken, ülkemizde start up'ları adam yerine koymamaları olsun, ve bunun gibi tonlarca sebep nedeniyle artık ülkemiz topraklarında daha fazla yaşamak istemediğime kanaat getirdim.

25 yaşında er kişisiyim. ODTÜ Endüstri Mühendisliğinden geçen yıl mezun oldum. Bu 9 aylık süre boyunca onun üstünde olumlu olumsuz sonuçlanan iş görüşmelerim oldu. 2 kez start up deneyimim oldu. Ama sonuç olarak şu anda düzenli bir gelirim yok ve bu düzenli geliri ülkemiz topraklarında edinmeye başlamak istemiyorum. Çünkü biliyorum ki kurulu bir düzen oluştuktan sonra yarıda bırakıp hayallerinin peşinden koşmak çok zor. Bu yüzdendir ki bu düzenli hayata yurt dışında başlamak istiyorum.

Daha önce hem değişim öğrencisi olarak hem kısa süreli çalışmak hem de gezi amaçlı dünyanın çeşitli bölgelerinde bulundum. Bu yüzden uyum problemi yaşayacağımı düşünmüyorum. Hem aldığım eğitimlere hem de yurt dışındaki tecrübelerime dayanarak dil konusunda kendime güveniyorum.

Biraz uzun bir yazı oldu, çok şey birikti artık, aileden gelen sessiz sedasız bir baskı, bekleyiş var. Diğer arkadaşlarımın çoğu düzenli iş sahibi, kendimi biraz dışlanmış hissediyorum. Ama neticede sizce yurt dışında çalışmaya başlamak için ne tür adımlar izlemeliyim? Dil okuluna gidip vasıflı olarak çalışabileceğim bir iş bulabilir miyim? Ya da turist vizesi alsam, kapı kapı dolaşsam anlatsam kendimi ne kadar etkili olur? Linkedin'den yabancı ülkelerdeki işlere başvuruyorum. Umutlanmalı mıyım yoksa nafile bir bekleyiş mi bu? İngilizcem iyi ama anadili ingilizce olmayan ülkelerde iş bulabilme ihtimalim nedir? Kısaca şu an yurt dışında çalışan ya da daha önce çalışmış olan ya da bu konuda bilgi sahibi arkadaşlardan her türlü öneriye açığım.

 
Merhaba,
Kapi kapi basvurmak degil de, linkedin ve dil okulu ile gidip is aramak daha dogru olur. Hangi ulkeye gitmek istedigine, nerede calismak istedigine (vergi sistemine, yasam sartlarina ve calisma izinlerine vs bakarak) karar vermelisin. Sonrasi sana kalmis.
Detayli yardim istersen mesaj atabilirsin.
Kolay gelsin..
  • ekyil  (11.04.16 18:38:46) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.