[]

İnternetten taciz

Yemin ederim bıktım devamlı böyle mesajlar almaktan trivia adlı oyunda biri böyle mesajlar atmış. Ne yapabilirim bilmiyorum. Dava açmak mantıklı mı sizce yada açılır mı? Her önüne gelen kadına böyle şeyler yazma cesaretini bulmaları aşırı sinirimi bozuyor.




 
teklifini kabul edip, polis karakolunun adresini veriyoruz, buluşma günü engelliyoruz bir şekilde.


  • givemesomesubstance  (11.04.16 15:28:41) 
Savcılığa şikayette bulunun, kimlik tespiti aşamasına kadar gelsin, karakoldan ifadeye çağırılsın. Sonra savcı takipsiz bıraksa da gözü korkar.


  • kaymaktutmayansicaksut  (11.04.16 15:48:58) 
evet ben kesinlikle bir şeyler yapmak istiyorum çünkü maruz kalmak istemiyorum. ben kendimi neden kötü hissedeyim değil mi? suçluymuşum gibi.

telefonla savcılığa gitsem yeterli olur mu? olayların nasıl gelişeceği hakkında fikrim yok.
  • anarsika  (11.04.16 16:04:15) 
Acikcasi durum vahim. Ne yaparsaniz yapin cozum alacaginizi dusunmuyorum. Kadin olmaniz haksiz olmaniz icin yeter sebeo zaten.


  • allah yazdiysa bozsun  (11.04.16 16:16:07) 
Karşılık ver, o sana bir söylüyorsa sen ona bin söyle. Ana avrat küfür et. Tehdit et. Facebook'tan bul. Yaşadığı yeri öğren. Korkut. Evini biliyorum vs. de. Sonra da özür dilet. Böyle tipler ya karşılaşılınca dövülür ya da itin götüne sokulur. Başka yöntem yok.


  • dissendium  (11.04.16 16:30:25) 
Oyun ile alakalı kısma çok hakim olmadığım için sadece savcılık sürecinden bahsedebilirim. Eğer taciz eden şahsın kullanıcı bilgilerine ulaşabileceğiniz bir platform ise ulaşmaya çalışın, profil sayfasının bir çıktısı ile sizin ekran görüntünüzün çıktısını alarak savcıya gidin. O sizi ifadenizi alacaktır konuyla ilgili, sonra da suçun tanımını yapıp kimlik tespiti sürecini başlatacak. Ulaşılabilir ve tespiti sağlanabilir bir durumda ise kullanıcı adından veya giriş bilgilerinden telefon numarası ve kimliğe ulaşacak; yok değilse de yeni delil bulunana kadar dosyanızı askıda tutacak.


  • kaymaktutmayansicaksut  (11.04.16 16:39:17) 
savcılık kanalıyla çözülür ki bu. bilişim suçları soruşturma bürosuna gideceksiniz. (bulunduğunuz şehire göre değişir tabi bu) telefonla gitmeniz yeterli olmaz, bir de dilekçe yazmanız gerekir, bi a4 kağıdına el yazınızla da yazabilirsiniz. 1-2 aya bulunur şüphelisi.


  • Improbable  (11.04.16 16:49:00) 
yazan en fazla 15 yaşında


  • Alt4y  (11.04.16 16:56:41) 
seni mahkemeye verem mi yaz


  • Alt4y  (11.04.16 16:57:08) 
kardeş farkındaysan burası türkiye. damacanaya, kuran kurslarında cocuklara tecavüz edenlerin ülkesi. başedemezsin. kadın oldugunu belli etme nette.


  • titiraprap  (11.04.16 17:21:54 ~ 17:22:11) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.