[]

Borcu nasıl isteyeyim vol 23353

Merhaba,

Bi' komşu ile ticaretini yapmak için 100 adet ürün aldık. 15 tane kalıncaya kadar hesabımız ortaktı, parayı paylaştık. Ardından o 15 adet'i alıp başka bir yerde satmayı teklif etti. Tamam dedim. 5-6 aydır haber yok :D

Her gün gördüğüm insan. Nasıl derim "bizim hesabı kapatak artık" diye?

Not: Borçları harçları var onu da biliyorum :( Fakat ben de vize alıcam :D

 
cevapları ben de takip edeceğim . iş yerinde arkadaşta bayağı alacağım var . sen ver ben sana sonra veririm dediği 3000 tl civarı harcamaların üstünden 4 yıl geçti , geçende de 1300 tl gibi bir rakam aynı şekilde ben vericem sen ver ben sana öderim dedi . o da öyle kaldı 3 ay bitti bu son borç için de gene ses yok .
lazım falan da diyemiyorum param olduğunu biliyor . ama aptal yerine koyulmak da hoşuma gitmiyor . sonuçta o kendine birşey aldı sattı yedi falan .
nasıl punduna getirip isteyeyim bilemedim .
  • devilone  (11.04.16 13:07:05) 
Boş verin istemeyin geri. hele borcu harcı olandan hiç istemeyin.


  • nedendir bilinmez  (11.04.16 13:10:52) 
Vize alman gerektiğini söyle, seni sıkıştırmak istemiyorum ama en musait zamanda ayarlayıp verebilirsen ben de işlerimi halledebilirim falan de. Bi borcu aldiysan ödeyeceksin kardesim ya.


  • turuncu tonlarda  (11.04.16 13:30:28) 
bizim mallar ne oldu diye konuyu acabilirsin daha konusulmadiysa.
@devione ne kadar sacma sen ver ben sana sonra veririm deyip 4500 lira takmak. yemek parasi mi bu sen ver ben sonra veririm diyor :)

  • oshamahue  (11.04.16 13:32:41) 
yeni bir satış sitesi öğren, sonra da "onları satamadıysan bir de burayı deneyelim o ürün burada tutuyormuş" de. satıp satmadığını öğrenirsin böylece.

sattıysa da, "paralarını alabildin mi, paylaşsak olur mu ya şu ara ihtiyacım olacak gibi" dersin.

sonuç alınca da bizi bilgilendir :) böyle böyle taktik veriyoruz hep hiç geri bildirim olmuyor. hep beraber sevinelim borç vermeyi sevmeyenler olarak.
  • prodeq  (11.04.16 13:43:17 ~ 13:44:36) 
@oshamahue insan bazen çok yakınlarına hayır diyemiyor o zaman için çok kolay söylemişti sen ver ben sana veririm .
sonra konusu açılmadı ben de isteyecek bir şekil bulamıyorum . hafiften de benden geri geri kaçıyor haliyle . kimse alacaklısını sevmez derler ya doğru.

  • devilone  (11.04.16 14:35:17) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.