[]

ik'cilar veya olmayanlar, beni baslarindan mi savdilar?

bir sirkete full time pozisyon icin is basvurusu yapmistim, sirkette calisanlarla direkt iletisimim vardi. hepsinin dedigi sey, eger herhangi bir lisans diploman varsa kesin alinirsin cunku basvuran yok ve elemana cok ihtiyac var. basvurdum, 2 haftada sonucu bildiririz dediler, 3. haftaya girdigimizde arayip sordum noldu bizim is diye, hala degerlendirme asamasinda dediler. burada DIKKAT: basvuruyu elden yaptim, kocaman bir dosya verdim, telefonda bilgisayardan bakip da hangi asamada oldugunu soylediler.

neyse sonra bana red geldi, buranin kurallari geregi butun belgeleri posta yoluyla bana geri gonderdiler. sonra yine sirketten biri dedi ki ara neden reddedildigini sor, gerekirse staj veya ogrenci pozisyonunda da calismak istedigini soyle belki yeniden degerlendirirler. yine DIKKAT: zaten bir lisans diplomam var, ikincisi icin sirketin oldugu sehirde okuyorum.

aradim, beni neden reddettiniz dedim, bu bilgiyi maalesef paylasamayiz dediler. sonra da dedim ki bunu soruyorum cunku eger full time pozisyon icin yeterince kalifiye degilsem veya lisans diplomam yeterli degilse, su anda okudugum lisans programinda ogrenci olmama dayanarak bir staj veya ogrenci pozisyonu icin de degerlendirilmek istiyorum. kadin not aldi, ilgili kisilere iletecegini, bana uygun pozisyon var mi diye tekrar bakacaklarini soyledi. full time pozisyon olursa okulu birakir misin dedi, evet dedim. part time olursa devam edecek misin dedi, evet dedim. sonra da dedim ki, ben sizin sirketinizde calismayi cok istiyorum cunku okulda sizinle ilgili bircok case study yaptim, projelerim var. bu yuzden kalifiye degilsem de kendimi yine sizde gelistirmek istiyorum. kadin kikirdedi, tamam biz size geri donecegiz dedi.

simdi kritik nokta su - bana belgelerimin hepsini geri gonderdiler, yani ellerinde hardware olarak bir sey yok ama acabakopyalarini almislar midir? almadilarsa beni nasil neye gore degerlendirecekler? veya degerlendirmeyecekler de baslarindan mi savdilar? hayatimin yuzsuzlugunu yaptigimin farkindayim ama zaten bi kere red yemisim, ne kaybederim ki.

edit: bu arada sirket uluslararasi calisan ama kimsenin adini bile bilmedigi bir IT sirketi. oyle bir siemens, adidas vs degil yani "ben sizde calismayi cok istiyorum" diyecek. ama cidden cok istiyorum cunku vizyonlari cok hosuma gidiyor ve orada calisan arkadaslarimdan da gordugum kadariyla ab vatandasi olmayanlara calisma vizesi konusunda cok destek oluyorlar. ulke almanya bu arada.

 
bence denemekle çok doğru yapmışsın. baştan savmışlar diye düşünme, büyük ihtimalle değerlendirip döneceklerdir. umarım olur.


  • zwei bruste  (11.04.16 12:39:43) 
tekrar denemekle iyi yapmissin, olmasa bile bir kaybin yok. tuttugunu koparmaya calismak boyle oluyor iste. ellerinde illaki kayit vardir senin hakkinda, IKlarin onun icin veritabanlari tuttugu bilinen bir sey. yeterli gelmezse tekrar isterler eminim. bol sans.


  • jedilance  (11.04.16 12:46:56) 
bence başlarından savmışlar, takıntı yapıp sürekli mesaj atan eski sevgili gibi hareketlere girme boşuna. mayıs başında işe alım ilanları açılır, bu zamana kadar dediğin gibi ihtiyaç çok ama başvuru yok ise ve hala bu durumdaysan çok bariz bir problemin var demektir onu bulmaya çalış.


  • Kovacic  (11.04.16 12:51:08) 
kovacic, basvurdugum pozisyon icin ekim ayindan beri surekli ilan var, hic kaldirmadilar. sorun bendeyse nerede oldugunu ogrenmek icin aradim zaten cunku basvuruyu yapmadan once okuldaki hocalarla birlikte hazirladik. o konuda sikinti oldugunu sanmiyorum. ha benden daha deneyimlileri aldilarsa orasi ayri.

duygusuzromantik, orada ayni pozisyonda calisan bir brezilyali, bir iranli, bir de amerikan arkadasim var. hicbiri ab vatandasi degil ve amerika brezilya turkiye fark etmiyor bu konuda. calisma izni cikarmak hepsi icin ayni sureci gerektiriyor.
  • letheavendangered  (11.04.16 12:56:02) 
@letheavendangered - hayir calisma izni icin hersey ayni degil. amerika, kanada vs farkli. biz, yavrum türkiye, 3. dünya vatandasi olarak ayri kategoride geciyoruz.

bir de egitim nedeniyle bulunan türklerin calisma kosullari kisitli. belli bir süre saat ve nedeni asamiyorsun. bakmak, arastirmak gerek. kekekeke diye güldü demeseydin iyi derdim de orda bir killandim.
  • Silesius  (11.04.16 13:23:19) 
silesius, ogrenci vizesiyle gelen calisma izninin sinirli oldugunu biliyorum, halihazirda o sekilde calisiyorum zaten. ama gerek amerikali gerekse brezilyali arkadasa full time calisma izni konusunda cok yardinci oldular. brezilyali sifirdan aldi, hatta ilk basta stajyer olarak baslatip full time izni gelene kadr part time gibi calisti. amerikali da burada master ogrencisiydi, full time icin ise aldilar, calisma izni cikana kadar o da working student olarak haftada 20 saat calisti.


  • letheavendangered  (11.04.16 13:28:50) 
olur da sureci merak eden varsa diye guncelleme yapiyorum:

sirketin HR departmani kariyer gunleri tarzi bir etkinlik kapsaminda bizim okula geldi, ben de birebir gorusme icin randevu aldim. sansima, telefonda gorustugum kisi denk geldi. reddedilme sebebim turk vatandasi olmam degil, aradiklari is tecrubesine sahip olmamammis. sirketin is yuku ve personel azligi sebebiyle birisini sifirdan egitmek yerine isi zaten bilen birisini almak onlara hem zaman kazandiracak, hem de benim onlara verecegim is yuku ortadan kalkmis olacakmis. ilan vermedikleri halde bosta olan baska pozisyonlar da varmis. benim pozisyondan nebekledigimi vs not alip basvurumun o muhtemel pozisyonlar icin yeniden degerlendirilmesi icin gorusecegini soyledi. telefonda oyle kikirdemisti falan ama cok canayakin ve gercekten yardimci olmak isteyen biri gibi geldi. calisma vizesi konusunda cok konustuk. kolay bir surec olmadigini ama sirket istediginde biraz uzun da surse halledildigini, sirketteki calisanlarin neredeyse yarisinin ab disindan oldugunu, benim de su an ogrenci vizem oldugu icin en kotu ogrenci olarak ise baslayabilecegimi, calisma vizesi ciktiginda full time'a gecebilecegimi soyledi. ama tabii once beni bir yere almalari lazim.
  • letheavendangered  (24.04.16 19:54:03) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.