[]

Hangi yumurta markasını tercih edelim?

Selamlar, malumunuz artık tavuk yemeyin diyor birçok insan -ki haklılar da-. En son da rusyaya verdiğimiz bilmem kaç milyon antibiyotikli tavukları bize iade etmişler. bunlardan seebep artık tavuk yemiyorum.
Ancak spor yaptığımdan dolayı her sabah 4 yumurta yiyorum. tavuğun yediği ilaçlı yemler, ilaçlar, antibiyotikler vs.ler (artık onlar her ne ise) yumurtayı da etkiliyormuş. Organik diye satılan yumurtalardan mı alınmalı? Gezen tavuk yumurtası diye satılanlardan mı alınmalı? Gerçekten bu konuda sağlıklı(daha az zararlı) bildiğiniz bir marka var mı güvenle tüketilebilecek?



 
detaylı araştırmaya girdiğinde organik/free range/gezen tavuk yumurtası/köy yumurtası gibi adlarla bir firma bünyesinde veya kişisel olarak satışı yapılan yumurtaların hiçbirine tam olarak güvenilemeyeceğini göreceksin. Bildiğin bir üreticiden almak en mantıklı çözüm olsa da kent hayatında pek mümkün değil, bu durumda, fiyatı tane başına ort. 80 kuruş-1.20 arasında değişen organik-köy yumurtası üreten firmalardan ve kişisel satıcılardan deneme yaparak, tadına bakarak, özellikle de rengine aldanmayarak bir çıkarım yapmaya çalışmak en mantıklısı gibi geliyor bana. Ben kişisel olarak marketten almak zorunda kaldığımda Aybar markasını ve yerel pazardan bir satıcıyı tercih ediyorum, ikisine de %100 güvenmenesem de.


  • candanag  (11.04.16 10:59:13) 
ben zamanında "organik yumurta", "zıplayan tavuk", "havlayan tavuk" gibi bir sürü iddialı sloganı olan markaların yumurtalarını denedim, abartmıyorum 10-15 marka falan denemişimdir, kahvaltı ürünleri satan dükkanlardan "köy yumurtası" adı altındaki şeylerden aldım ama ı-ııh heeeeepsi yalan. bi de ben yeni alıp denediğim yumurtayı tadını daha iyi alabileyim diye önce rafadan, sonra kayısı olarak haşlama yerim, daha sonra da tavada kırarak yerim (evet, her satın aldığım yumurtada bu işlemi yaptım, kendimce bi kalite-kontrol yöntemi) ve şimdiye kadar hiçbiri beni tatmin etmedi.

şu an semt pazarında satılan "ferik yumurtası" adı altındaki yumurtalardan alıyorum, boyutu biraz küçükçe ama şu an piyasada satılan bütün yumurtalardan daha güzel, tavsiye ederim. bizim burdaki pazarda (ataşehir-örnek mah.) tanesi 75 kr.
  • reso aga  (11.04.16 11:09:16) 
her hafta çatalca'ya gelirsen sana anası babası bile özenle seçilmiş, sadece bahçede gezen ve has buğday yiyen tavukların yumurtalarından veririm. (ben getireyim desem bana bile inanma, gel gör)


  • allahsiz kitapsiz  (11.04.16 11:11:41) 
Ben yumurta yemeyi de bıraktım ama yiyorken AB sertifikalı serbest gezen tavukların yumurtalarını yiyordum. Bence tümden bırak.

Daha önce duyduğum bir habere göre, eğer tavuklar insan olsaydı zorla yedikleri yapay maddeler nedeniyle sakallı, dişleri çıkmış bir bebek olurlarmış. Şimdi o tavukları ya da yumurtalarını yemek hiç de akıllıca değil.

Ben yumurtasız kek, pasta yapmaya bile başladım. Hiç de gerek yokmuş.
  • Traveller  (11.04.16 12:07:41) 
çare tavuk. tavuk aldım kafam rahat.


  • nedendir bilinmez  (11.04.16 13:15:26) 
ben de çok anladığımdan, araştırdığımdan değil ama keskinoğlu organik yumurta alıyorum. tadı diğerlerine göre çok daha iyi geldi.


  • gmzo  (11.04.16 13:15:37) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.