[]

Survivor 2016 Kurgu Olduğu Gerçeği

(git:www.videoseyredin.com )
Şu linkten dün akşamki oyunu açabilirsiniz. Şimdi öncelikle 1.partı açtıktan sonra 38:10 süreye gelin. Mehmet'in elinde 3 top var.İlk iki topu atamıyor ve o anda başka bir yeri gösteriyor, tekrar kamera mehmete geldiğinde sepette 3 top daha olduğu görülüyor. Bunu ne montajla ne de başka bir şeyle açıklayabilir.


Bir şey daha buldum: 38:18'de benchte sol başta oturan İbrahim, 2 saniye sonra sağ başta Ayakta görünüyor Mehmet oyunu kazandığı sırada. Hadi montaj var diyelim de o 3 top birden nasıl orada belirdi onu anlayamadım. Sizce bu kurgu muydu? Boşuna mı izliyoruz?

(Arkadaşlar kurgu olduğu cümlesi yıllardır 27343 kez söylendiğini ben de biliyorum. ben sadece dün akşamki oyunda gözüme çarpan bir şeyi paylaştım gereksiz yorum yapmaya gerek yok)

 
kurgu olmasına kurgu ama o kadar da değil. yani bu yarışmalar gerçekten yapılıyor. sen kazanacaksın, sen kaybedeceksin denmiyor.

o tuhaflıklar çekimden dolayı oluşan hataları düzeltmek için yapılıyor. örneğin yarışta mehmet yine kazanmıştır, ama kazanma anında acun istediği gibi mehmet kazandıaaa diye bağıramamıştır, ne bileyim görüntü istedikleri gibi olmamıştır vs. neticede 10 saniyelik bir dizi veya film sanhesi bile yeri geliyor 20 kere tekrar ediliyor. yönetmen demiştir ki son kısmı çekemedik, o son topları atma kısmını baştan çekip montajda onu koyuyorlardır, yine mehmet kazanmış oluyordur.

dizi izlerken hiç ortalıkla kameraman, ışıkçı, dizi ekibi görmüyorsunuz. mesela siz televizyonda izlerken denizin ortasında bir kayık, kayıktan denize düşmüş bir adam ve onu kurtaymaya çalışan başka bir adam görüyorsunuz. oysa ki o kayıkta o anda şunlar oluyor: s-media-cache-ak0.pinimg.com

düşünün iki kişi bağıra çağıra kavga ederken ağızlarının içinde üç tane kamera, tepeden sarkan mikrofon falan, o sinirle "sen de bi sktir git lan neyi çekiyon" demez misin? gözün bile kaymaz mı kameraya? bildiğin rol yapar gibi oynuyorlar yahu. bunlar bariz kurgu. hatta dedikodu yaparlarken güzel olmayınca "kestiik baştan yapalım dedikoduyu" bile diyorlardır.
  • kibritsuyu  (11.04.16 10:58:17) 
bunun için bu kadar kafa patlattığına ve önemli birşey bulmuş gibi gelip burada paylaşmana üzülmelisin bence.
kitap falan oku, survivor izlemenin sana hiç bir faydası yok
daha gençsin, kendini geliştirmen lazım, kitap oku, belgesel seyret, zorla klasik müzik dinle kendini klasik müziğe karşı eğit, en kötü dışarı çık sosyalleş
oturup aptal kutusu karşısında, bir de böyle ciddi ciddi survivor izleme
  • Corc  (11.04.16 10:59:26) 
Yeni mi anladiniz:)


  • stavro  (11.04.16 11:13:01) 
Neden bu yarışmayı izlemeyenler gelip bunun altına boş boş yorumlar yapıyorlar anlamak mümkün değil.

Gidip izlemediğiniz bütün programların başlıklarının altına '' bok gibi program nasıl izliyorsunuz '' yazıyor musunuz ?

Boş zamanlarımda atomu parçalamak yerine bunu izliyorum evet. Size parçaladığınız atomla mutluluklar.
  • Nox  (11.04.16 11:13:54) 
@mimikikili +1

bu arada 27343 degil, 27363.

son olarak, amerikan güresi geyigi gibi, elbette kurgu. tvde izledigin, kamera acilarinin degistigi, her acidan taniklik etmedigin, kesitli ya da editlenmis herhangi bir yayina kurgu diye bakabilirsin. en basit örnegi lifeaccordingtojimmynin bir videosu verebilir.

www.youtube.com

hayatindaki herhangi bir ani dramatik olarak editlersem, söylediklerinin bir kismini alirsam, istedigin seyi söyletirim.

o yüzden tvde gördügümüz her seyi, hele de programlari ciddiye almanin geregi yok. survivor zaten gelirine göre cok yalap salap bir program. editlemesinden konseptine, karakterlerinden sunumuna. böyle illuminati sifresi tadinda cözmeye calismak cidden sacma.

farkettin, iyi hos. bunlar olmadan da sacmasapan bir sey oldugunu farketmis olman gerekirdi.
  • Silesius  (11.04.16 11:42:32) 
@Corc size ne ifade eder bilmiyorum ama İstanbul üniversitesi mezunuyum şimdi de yüksek lisansa hazırlanıyorum. Emin olun sizin kadar kitap okuyorum. Bir yandan Ales'e hazırlanıp bir yandan editörlük yapıyorum. Daha dün ikinci dünya savaşı belgeseli seyrettim. Klasik müzik de dinlerim, Demet Akalın da. İngilizce, Almanca ve Osmanlıca biliyorum. Yani Survivor izliyor olmam bir aptallık göstergesi değil. İnsanlar gün boyunca gerek iş, gerek başka sebeplerle stresle doluyor ve akşam eğlenerek dertlerinden bir süre uzaklaştıracak bir şeye ihtiyaç duyuyor. Allah'a çok şükür ki üzülecek hiç bir şeyim yok. Gayet modern bir çevrede, eğitimli bir birey olarak yetiştim.Beni dert etmenize gerek yok yani. İnsanları izledikleri, yaptıkları şeylere göre yargılamayı bırakın derim çünkü komik görünüyor. Haftanın her günü siz dışarıda sosyalleşiyor musunuz?


  • gossipgirl  (11.04.16 12:29:46 ~ 12:34:39) 
mehmet'in elinde ansızın beliren topları geçtim de son oyunda serkay'ın yattara'yı yakalaması için taksi çevirmesi lazımdı. parkurun dışından koşsa bile yakalayabileceğini düşünmüyorum. çok dikkatimi çekti o izlerken. zamanım olsa ilgili bölümü izleyip süreleri not tutarak olayın imkansızlığını açıklamaya çalışırdım da izlerken zaten net fark ediliyor. dedikodunun, muhabbetin kurgulanmasıyla ilgili sıkıntım yok şahsen ama bu tarz bir kahraman belirleyip onu parlatalımlı kurgular başarısız olunca çok göze batıp rahatsız ediyor.


  • jack of hearts  (11.04.16 12:35:50 ~ 12:37:02) 
Amerikan guresi gibi degil. Amerikan guresinin eglence amacli mizansen oldugu zaten bilinerek izleniyor, gercek diye yutturma olayi yok survivor gibi.

Yukaridaki yoruma istinaden;
Siz nasıl gelip baslik altina "ben izliyorum, size iyi atom parcalamalar" gibi bos bos yorum yapiyorsaniz başkaları da gelip bu programin ne kadar sacma olduguyla ilgili yorum yapiyor.
Nasil ki siz "banane izlemeyen izlemesin" diyip gecmiyor ve gelip hiciv yapiyorsaniz baskalari da "banane izleyen izlesin" diyip gecmek yerine bu program hakkindaki olumsuz düşüncelerini aktariyorlar. Neden tuhafiniza gitti? Sozum ona bos bos yorum yapma hakki size var bize yok mu?
  • stavro  (11.04.16 14:19:11 ~ 14:21:49) 
duyuru nick uyumu

neden bu kadar mesai harcıyorsunuz bunu dusunmeye
  • kitap arasında kalmış silgi tozu  (11.04.16 14:56:59) 
allah allaaah size ne kardeşim insan istediği şeye kafa yoyar ya, siz yorulmadınız mı insanlara elitlik taslamaktan?


  • uuth  (11.04.16 15:03:12) 
@kitap arasında kalmış silgi tozu duyuru nick uyumu : yani gossip girl nickli survivor izleyen bir kadın aptaldır onun tercümesi. insanları aşağılamayı ne kadar çok seviyorsunuz ya mesai harcamıyorum zaten 10 dakikada bulup açtığım bir duyuruydu yukarıda corc nickli kullanıcıya yazdığım cevabı size de söylüyorum insanları izledikleri dizilere programlara göre değerlendirmek ve kendinden aşağı görmek aşağılık kompleksinden başka bir şey değildir bana göre. Günlük işlerimin arasında ister parende atarım, ister survivor izlerim.


  • gossipgirl  (11.04.16 15:16:54 ~ 15:20:29) 
programın saçma olduğunu belirtmek başka şey, izleyeni "bunun nesini izliyorsun, aptal işi, onun yerine git kitap oku" demek başka şey.

ayrıca bunların ikisi de soruya cevap değil. bir de şu var. insanlar her zaman hata bulmayı sevmiştir. özellikle ben mesela. açın sözlükte kurtlar vadisi pusu, sağır oda, binbir gece gibi dizi başlıklarındaki entry'lerimi okuyun. hayatımın parçasını oluşturmuyor, bu dizilerin gerçek hayat değil, senaryodan ibaret kurgu olduğunu biliyorum, ama izleyip hata bulmayı, bunları yazmayıda seviyorum. bunları izliyorum diye bu aptal olduğum veya kitap okumadığım anlamına gelmiyor.

bahsedilen yattara-serkay yarışının zamanı kaç? onu da görmek isterim.
  • kibritsuyu  (11.04.16 15:41:34) 
@Silesius Cevap vermeyeyim, susayım, konuyu dağıtmayayım diyorum ama duramıyorum. 27343 değilmiş 27363'müş, bunlar olmadan da saçma sapan bir şey olduğunu fark etmiş olmam gerekirmiş. böyle illuminati sifresi tadinda cözmeye calismak cidden sacmaymış. Gerçekten mi ya ben de kültürel program olduğunu zannediyordum. Daha önce de yazdım tekrar yazıyorum. Çözmeye çalıştığım bir şey yok, dün akşam gözüme takıldı ben de tekrar izleyip burada "Survivor izleyenler" ile de paylaşmak istedim. Bunun ne zeka seviyemle, ne dünya görüşümle hiçbir alakası yok. Kaldı ki bir programın izleyicisi olmamdan ne gibi bir çıkarım yapabilirsiniz ki de bunlar olmadan da zaten fark etmiş olmam gerektiğini söylersiniz. He siz akıllısınız, izlemiyorsunuz, bir bakışta kurmaca olduğunu anlıyorsunuz. Bense salağım, bin kez izledikten sonra anlayabiliyorum. Programı kimse ay çok mantıklı, ufkum genişledi diyerek izlediğini zannetmiyorum. Hepimiz müdahaleler olduğunu biliyoruz ama sonuç olarak bu bir dizi olarak izlettirilmiyor, bir mücadele bir yarış söz konusu. Bir anda 3 top belirdiğini görürsem bunu sorgulamak ve cevabını beklemek benim en doğal hakkımdır.


  • gossipgirl  (11.04.16 16:40:59 ~ 16:41:23) 
yıllardır duyurudayım bu kadar saçma bu kadar gereksiz bir başlık görmedim.


  • zvonimir  (11.04.16 17:08:48 ~ 17:09:18) 
@zvonimir bunu yazmanızdaki amaç nedir? Sorunun cevabı mı bu? Konu ile ilgili bir fikrin vardır evet ya da hayır dersin, bence şöyle dersin. He sana saçma sapan mı geliyor? Geçer gidersin. Bu kadar saçma, bu kadar gereksizse neden yorum yazıyorsun? Ne dediğini bilmez adamlar gelip burada salak damgası vurmuyor mu tüylerim ürperiyor. Bırakınız insanlar ne istiyorsa konuşsun, ne istiyorsa tartışsın. Size ne anlamıyorum?


  • gossipgirl  (11.04.16 17:15:52) 
yahu acun bu
para için herşeyi yapar.
daha muhabirliğinde, istanbuldan telefona bağlanıp yurtdışındaymış ayağı yapan,
yetişmek için uçakta bomba ihbari var yapan birisi bu.
  • titiraprap  (11.04.16 17:19:29) 
duyurunuzu hiç de saçma bulmadım, ciddi açıklama yapan arkadaşlar da güzel yakalamışlar. yabancı survivor'lara göz atınca bizimkinin konsepti komple farklı geldi bana. şu oyunlara bakar mısınız.

youtu.be

bambaşka bir şey olmuş bizimki, güvenmemekte haklısınız.
  • kaichi  (11.04.16 17:50:09) 
şu da var ki, kurgu olduğu bariz olsa bile insan kurgunun da kusursuz olmasını bekliyor.

basit bir örnek. televizyonda izlediğiniz herhangi bir dizinin veya filmin kurgu olduğunun farkındasınız değil mi? 80 yaşında dizi karakterleerine gerçekmiş gibi söven babannem değilseniz farkındasınızdır, hepsi senaryo icabı oyunlar. ama bir silahla öldürme sahnesinde, öldürülen kişinin nefes aldığını fark ettiğinizde "ölen adam nefes alıyordu" diye eleştirebiliyorsunuz. biz de çıkıp "gerizekalı, film o, aslında gerçekten ölmedi, rol yapıyor" diyor muyuz? demiyoruz. kurgu olduğunu biliyoruz ama ölü rolü yapan adamın da nefes almadan rol yapabilmesini bekliyoruz.

şimdi burada, illa mehmet'e kazandıracak bir kurgu yapılacaksa öteki yarışmacıya "o denk getirene kadar topu dağlara daşlara at ama çok da çaktırma" denmeliydi. illa serkay'ın yetişip kazanması gerekiyorsa yattara lastikleri geçerken düşüp baştan başlamalıydı. abuk montaj hileleriyle yetiştirirsen, kurgu bile olsa dikkat çekersin.

kaldı ki "kurgu olduğunu bilmiyor muydunuz" diye bilgiçlik taslayan arkadaşları hayal kırıklığına uğratmak gibi olmasın da, %100 kurgu değil maalesef. öyle olsaydı hiç heyecanlı olmazdı. çünkü hiçbiri profesyonel oyuncu değil. bir kurgu olsa bile bir film gibi, bir dizi gibi, tiyatro oyunu gibi %100 senaryoya dayalı, rejisi olan bir oyun değil. çoğu olay hala doğaçlama. sadece bir yönlendirme var gibi görünüyor.
  • kibritsuyu  (12.04.16 10:16:26) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.